Oppsummering: November 2019

winterbooks

Siste dagen i november 2019 har kommet og nok et bokår er snart ved veis ende. Det er på tide å se litt nærmere på hva som er lest og eventuelt skrevet om før vi skriver desember og kosen kan begynne.

 

BØKER LEST

 

 1. Før plogen din over de dødes knokler av Olga Tokarczuk- oversatt roman-nobelprisvinner-Leseeks
 2. Smarties av Gerdur Kristny- oversatt roman(dansk)- Fått i gave av forfatteren
 3. Om av Tine J Sir- dikt-norsk 2019- Lånt på ebokbib
 4. Adventsgaven av Jenny Gladwell- oversatt roman- Leseeks
 5. Ikke bare til jul av Natalie Cox-oversatt roman-Leseeks
 6. Henrik Falk av Vigdis Hjorth- roman i NOR-serien-Norsk 2019-Leseeks
 7. Livet -illustrert av Lisa Aisato- Gavebok- norsk 2019- Leseeks
 8. Det vidunderlige av Bror Hagemann- roman- norsk 2019-Leseeks
 9. Jane Eyre av Charlotte Brontë-oversatt roman-1001bok-Kjøpt
 10. Sjelemesse av Gerður Kristný – oversatte dikt- Leseeks
 11. Giftarmålet mellom himmel og helvete- oversatte dikt-Lest gjennom NB
 12. Full spredning av Nina Lykke- roman- norsk 2019-Leseeks

 

Lykke sin roman regner jeg med å få lest ferdig i kveld så derfor tok jeg den med på oppsummeringen for november, det kommer også omtale av den og de tre andre bøkene etter hvert som innleggene er ferdige, forhåpentligvis i løpet av neste uke.

 

Tørre fakta

8 romaner / 1 billedbok-gavebok / 3 diktsamlinger

8 Leseeks / 1 gave / 1 kjøpt / 1 lest som ebokbib / 1 lest gjennom Nasjonalbiblioteket

7 oversatte bøker / 5 norske av året

 

 FRA BOK TIL FILM/ TV-SERIE

 

I november har det blitt mange romantiske julefilmer på meg og det kommer nok til å fortsette frem til jul tenker jeg. Men jeg har ikke bare sett det for jeg har sett noen norske  serier på nrk-tv også, blant annet ungdomskrimserien Skitten snø som er basert på ungdomsboken med samme navn av Mahmona Khan hvor handlingen er lagt til det norsk-pakistanske miljøet i Oslo.

https://tv.nrk.no/serie/trailere/2019/KMMA90103819/avspiller

Med unntak av Tarjei Sandvik Moe fra Skam var det kun uerfarne skuespillere med i serien men jeg må si de gjorde en god jobb og særlig hovedrolleinnehaveren Kamelpreet Kaur som spilte Sumera imponerte stort.
Ble litt skuffet over prestasjonene til Sandvik Moe for enkelte ganger kom det så tydelig frem at han spilte og de scenene mistet litt troverdighet og fremstod ikke like sterke som de kunne vært om skuespillet hadde være noe bedre i disse. Ellers var det en helt grei prestasjon fra ham også, men jeg ble egentlig mye mer imponert over de andre skuespillerne.
Serien i seg selv var helt grei og havnet nok midt på treet hos meg.
Noen andre som har sett den?

 

ELLERS

Har det vært samlesing av Olga Tokarczuk sin roman Før plogen din over de dødes knokler og flere av dere leste boken sammen med meg denne måneden, det var veldig kjekt. Ikke minst så likte alle sammen den og det er jo bra. Lenker til de andre omtalene og min finner du her om du vil lese dem.

Jeg hadde planer om å lese Løperne også men november ble for hektisk med nedvasking av hus og andre forberedelser i forbindelse med julen, men godt mulig jeg leser den i desember i stedet.

Har fått nyss i at både Yahya Hassan(med sine dikt) og Sara Omar kommer med nye bøker, jeg vet ikke når de blir oversatt til norsk men det er jo lov å håpe at de kommer i løpet av 2020? Sara Omar er forfatteren bak Dødevaskeren og den nye boken heter Skyggedanseren på dansk og begynner der hvor den første boken sluttet. Jeg er spent på den selv om den bare fikk terningkast 3 i en dansk avis.

 

SER FREMOVER MOT DESEMBER

I morgen er det 1. søndag i advent og det er kjekt å tenke på at nesten alle juleforberedelsene er gjort unna så nå gjenstår det bare å kose seg gjennom de neste ukene.
Syntes ikke at jeg hadde lest så mye i november men det ble noen bøker likevel, jeg håper det blir mer tid til lesing i desember for det er flere bøker jeg kunne tenke meg å få lest og ikke minst få lest ferdig en del av de som jeg begynte på tidligere i år. Jeg skal også prøve å få lest litt 1001-bøker den neste måneden.

Det blir selvsagt et par julehefter lest i neste måned, de ser jeg frem til å begynne på! 🙂

Desember er jo kalendertid men i de senere årene har det ikke blitt noen kalender her på bloggen og det blir ikke det nå i år heller. I fjor fulgte jeg en kalender på instagram hos @bokbritt og den kommer jeg til å følge i år også, ellers så skal Tulleruska`s world ha julekalender på bloggen sin og de er vel de jeg vet om så langt.

Nå må jeg springe på butikken og handle det vi trenger de to neste dagene før dagens skirenn begynner. Nesten litt godt at jeg hopper over damelangrenn i år også for det frigir litt tid til å gjøre andre ting, samt at det er ikke moro når den samme damen vinner alt hun stiller opp på.

 

Da ønsker jeg dere en fin førjulstid!

 

HILSEN BEATHE

 

KALENDER 2019

9 kommentarer om “Oppsummering: November 2019

 1. Liten jubel her i stuen, vi har igjen lest akkurat like mange bøker!! hihi…. små gleder. Jeg har bare lest en av dem, og den var jeg nettopp ferdig med. For en bok, Hjorth greier det igjen 🙂 Nå skal jeg på Sandviken julemarked, skal se om jeg får oppsummert senere i dag. Lykke til med Lykke, kanskje det blir min neste bok ut 🙂

  Likt av 1 person

  1. Ja,det er ikke alltid jeg har klart å lese like mange bøker som deg i løpet av en måned, ikke at det er et mål heller… men litt morsomt er det jo. Håper du hadde det fint på julemarked 🙂

   Liker

 2. 12 bøker er sikkert omtrent det samme som jeg har lest. Oppsummerer i morgen. Ble mye avislesing i dag og pizza og TV i kveld sammen med min yngste sønn.
  Skal lese ferdig Full spredning nå på senga.
  Selv om jeg er stuptrøtt.
  Har ellers bare lest Plogens knokler over de døde av dine i tillegg til Full Spredning.
  Jeg skal bestille Yahya Hassans nye bok på dansk. De har den på Tronsmo, der den ligger høyt på salgslista,men den er billigere på Adlibris.
  God natt Beathe.:)

  Liker

  1. Samvær med barna er alltid kjekt, og det høres fint ut med tv-serier og pizza. Jeg pleier alltid å ha adventsstund hver søndag i advent men i dag skal barna til faren, kos for dem og kjekt for meg å få noen timer for meg selv- det er i grunnen veldig sjelden jeg har huset for meg selv 🙂 Da velger jeg bort litt ski for å få en lesestund i fred og ro 😀

   Tror jammen jeg skal kjøpe Hassan boken på danske jeg også, er veldig spent på den.

   Har få sider igjen av Full spredning men jeg får lest den ferdig i formiddag tenker jeg, veldig fornøyelig bok 🙂

   Liker

   1. Ja, vi så tre episoder av Mindhunter, sesong 2. Koselig det, når vi er enige om en felles serie som vi kan like.
    Må huske å bestille Hassan-boka straksens, er nettopp ferdig med oppsummeringsinnlegget. Det tok sin tid med linker og bilder, men det er jo kos å holde på.
    Full spredning var virkelig bra, selv om jeg synes slutten var litt.. ehe, tam?

    Liker

 3. Jeg liker disse innleggene hvor en blir litt bedre kjent med deg. Lettet over at Sjelemesse også ble en bra Kristny leseopplevelse for deg.
  Leste ferdig Knoklene av Olga T, men jeg likte den ikke like intens som dere andre som leste den i samlesningen så jeg lot være å skrive noe.
  Nyt desember, Beathe!

  Liker

  1. Åh, så kjekt at du syntes det, Marianne! 🙂 Blir vel alltid litt smådrypp fra hverdagslivet i disse innleggene.
   Ja, du som likte Blodhest så godt hadde sikkert likt denne også, og jeg liker det feminisktiske preget so finnes her.
   Skriver du om Hestvik? I så fall jeg er spent på hva du tenker om den, men no pressure.
   Nettopp derfor hadde det vært fint med en som var «litt mer ned på jorden» angående Knoklene men du velger selvfølgelig selv om du skriver om den eller ikke.
   Takk for det, Marianne Augusta og en fin desember til deg også!

   Liker

Kommentarer er stengt.