It’s the most wonderful time of the year!

ADVENTSGAVEN-IKKE BARE TIL JUL…

 

De som har fulgt meg en stund har nok fått med seg at jeg har en stor guilty pleasure her i livet og det er at jeg er temmelig svak for romantiske filmer og november måned har hittil bugnet over av disse romantiske julefilmene. Du vet disse som er så forutsigbar at fem minutter ut i filmen vet du hvem som ender opp med hverandre men likevel sitter du i en og en halv time og venter på at det skal skje, og som alle vet så skjer det (nesten) ingenting  før det er sånn cirka 30 sekunder igjen av filmen.

Nå er det ingen omtale av filmene jeg har sett denne måneden jeg skal vie dette innlegget til men derimot et par bøker jeg gjerne skulle sett filmatisert. Jepp, den siste uken har jeg slukt to feelgoodbøker som begge passer utmerket nå som det nærmer seg jul.

adventsgavenAdventsgaven av Jenny Gladwell var første bok ut og det var en skikkelig feelgood hvor det var flettet inn et aldri så lite mysterium og ikke minst så er handlingen lagt til Norge.

Journalisten Jane Brook ble dumpet av kjæresten Simon like før jul. Sjefen sender henne og kollegaen Ben til Norge for å overvære fellingen av juletreet som Norge skal gi til London slik de gjør hvert eneste år for å takke dem for hjelpen under andre verdenskrig. Med på turen er også noen kjente bloggere og instagrammere, såkalte influensere og de er naturlig nok veldig opptatt av likes og antall følgere.
Den arrogante og sleipe tv-kjendisen Phillip Donnelly er også med i følget men det er møte med den eldre norske mannen Thomas Eriksen som gjør turen til en skikkelig opptur for Jane.

Hun får nemlig i oppdrag å lete etter gamle brev han fikk av en ung kvinne under andre verdenskrig da han selv var en ung soldat, en kvinne han aldri skulle se igjen.
Mysteriet rundt disse brevene og oppdraget hennes gav ekstra «dybde» til boken syntes jeg, det skapte en ekstra spenning til en heller forutsigbar kjærlighetshistorie.
En skjønn bok som passer fint til tiden vi snart går inn i og det var ekstra koselig at handlingen er lagt til vårt kjære hjemland.


Anbefales om du vil ha litt lettlest underholdning.

 

Forlag: Gyldendal-Utgitt:2019- Kilde:Leseeksemplar tilsendt fra forlaget

 

ikke bare til jul Ikke bare til jul… av Natalie Cox har også en kvinnelig hovedperson, Charlie, som jobber i et IT-selskap. Hun blir også dumpet av kjæresten like før jul og siden det oppstår en gasslekkasje i en av naboleilighetene blir hun i tillegg husløs for en periode.

Charlie hater både julen og hunder, men siden hun ikke har noen andre steder å gjøre av seg bestemmer hun seg for å besøke kusinen Jez som driver en ekslusiv hundekennel langt ute på landet.
Hun har ikke vært der lange stunden før hun får et godt øye til veterinæren Cal, men han virker alltid så sur og irriterende.

Kusinen har møtt en potensiell kjæreste gjennom en dating app og bestemmer seg for å ta turen til Finnland for å bli kjent med henne. I mellomtiden er det Charlie som må passe alle dyrene med god hjelp av veterinæren. Men det er duket for et aldri så lite trekantdrama for det dukker nemlig opp en rik og handsome mann ved navn Hugo….. need I say more?
Forutsigbar til tusen denne også selv om det finnes en aldri så liten overraskelse her også i form av en jakt, for det er nemlig slik at vår kjære Charlie er en person som liker godt å ta noen sjanser og er en amatørutgave av Nancy Drew tør jeg påstå.

Boken er i tillegg spekkfull av humor og av den typen jeg liker veldig godt, det var absolutt med på å gjøre dette til en fin fin lesestund.
Det er litt hundesnakk her men du må ikke være en hundeperson for å sette pris på denne boken likevel.
Jeg vil gjerne vite hvordan det får videre med Charlie og you (don`t) know who så om forfatteren skriver en liten oppfølger så gjør ikke det meg noe liksom.

Anbefales om du vil ha en søt og ikke minst morsom fortelling!

 

Forlag: Aschehoug –Utgitt: 2019-Kilde: Leseeksemplar tilsendt fra forlaget

 

TO SKJØNNE BØKER SOM GARANTERT SKAPER KOSELIG FØRJULSSTEMNING!

 

 

HILSEN BEATHE

 

13 kommentarer om “It’s the most wonderful time of the year!

 1. Eg storkoser meg med julefilmer kvar dag og er så klar til jul. Hadde det ikkje vore for at det bare er midten av november 😉 Pleier å vente med å vera julete til eg har feira bursdagen min, men julemusikken begynte eg med i går, og marsipan vart kjøpt i dag. Den sistnemnte boka har eg liggande klar saman med ein haug andre bøker eg bruker å dra fram til jul.

  Liker

  1. Hehe…..ja,det er litt tidlig ennå men her er det ingenting som er julete bortsett fra julefilmene og julemusikklisten som også er funnet frem inne på spotify 🙂 Men jeg kom jo på i går at det kun er tre uker igjen til 1. søndag i advent og jeg som skal få vasket hele huset før 1. des fikk det plutselig litt travelt. men har fått planlagt og skrevet liste så jeg skal nok komme i havn innen den tid.

   Har fjusket litt med kakemenn et par ganger og i dag falt jeg for fristelsen med pepperkaker.

   Det kan være fint med litt lett underholdning innimellom og feelgoodbøker var det lenge siden jeg hadde lest.

   Liker

 2. Den Cox-boka har jeg, men har vært usikker på om jeg skal lese den, sånne klissete romantiske bøker er ikke helt min greie, men hvem vet, noen ganger kan jeg smelte hvis humoren er god. Så her fristet du litt…så vi får se.

  Liker

  1. Jeg likte veldig godt humoren som var i denne og selv leser jeg knapt feelgoodbøker lenger selv om det ble et par nå, Du ser nå om du får lest den, det går nok sikkert bra å stå over også.

   Liker

   1. Ja, vi får se. Hvis jeg plutselig får lyst til å lese en slik bok. Har en liten greie på at jeg helst skal lese bøkene jeg har i hus, godt mulig at det ikke er så sunt, siden det kan påføre meg litt unødig stress. Burde kanskje gitt bort flere bøker først som sist, men det er det å kanskje gå glipp av noe da..
    På film er jeg svak for gode romantiske komedier, så hvis det ligner noe sånt og er rimelig brukbart skrevet, så kan det jo være verdt det.

    Liker

    1. Den ligner definitivt på en slik romantisk komedie og hadde nok sett filmen om den hadde blitt filmatisert. Jeg syntes det er en fin avkobling med disse lette underholdningsfilmene. Boken er ikke en litterær høydare på noen måte men går helt fint å lese, og det er gjort på noen få timer egentlig, tror jeg leste den ut på en dag.

     Siden du snakker om selvpåført stress angående lesing. En instagrammer spurte her om dagen om noen følte stress angående «Hele Norge leser», jeg meldte meg jo inn der uten å vite hva jeg gikk til men så viste det seg å være en konkurranse, ikke bare det riktignok men man skulle melde seg på et leselag og inspirere hverandre til å lese så og så mye- vel, jeg meldte meg fort ut igjen for å si det sånn og i følge hennes lille «undersøkelske» følte over halvparten av på dette stresset med å få lest minst like mye som «alle» andre.

     Når det gjelder å få lest alle bøkene man måtte ha i hus, der kunne man sikkert vært flinkere til å velge bort bøker uten at man får dårlig samvittighet for det. Men det er ikke enkelt….jeg sliter litt med det selv… men jeg har blitt flinkere til å ikke prioritere bøker som har kommet i hus uten at jeg har bedt om dem…men så var det dette med å eventuelt gå glipp av en bokskatt blant dem..

     Liker

     1. Ang Hele Norge leser, så skulle Boksirkelen jeg er med i her i byen melde seg på, dvs de av oss som ville bli med. Men da jeg leste om konseptet på forhånd kjente jeg at det ville bli for stressende, bare det å føre inn sider lest pr dag for å få mest mulig poeng. Så jeg lot være å melde meg på. Har nok med lesing og sirkler ellers. Jeg har heller ikke noe behov for å lese mer, for å si det slik, eller få mer inspirasjon og lesetips. Det får jeg nok gjennom å være en aktiv bokblogger. Mer enn nok av inspirasjon i dette landskapet.

      Jeg prioriteret heller ikke ubedte bøker, men noen ganger blir jeg fristet likevel, det er noe med det. Leseformen påvirker også, selvsagt.

      Liker

 3. Herlig! har planlagt en skikkelig lat søndag til helgen, så da skal jeg sannelig ta frem Ikke bare til jul, som ligger på vent. Litt skeptisk til overdose med hundesnakk, men jeg leser så får vi se om jeg er enig med deg at det ikke var for mye 🙂

  Liker

  1. Nja,veldig spent på om den er noe for deg siden du ikke er så glad i humor i bøkene etter hva jeg husker. Altså for meg gikk det fint med hundesnakket for jeg likte humoren så godt. Men du har overrasket meg før og boken er rask å lese i det minste 🙂

   Liker

 4. Jeg fikk Cox boka og jeg tenker nok at jeg skal lese den. Ellers er jeg ikke spesielt glad i jul og styr. Hadde jul bare vært å møtes rundt et bord med god mat og ditto, så elsker jeg det. Men, pakkestyret, hater det. Skal prøve å kutte ut enda mer i år, det er mitt mål i år.

  Liker

  1. Ja,les den gjerne. Jeg elsker julen, men ikke dette pakkestyret og heldigvis har jeg kun barna jeg kjøper til så det går fint. Men stemningen og maten, all kosen rundt det er kjekt.

   Liker

Kommentarer er stengt.