Livet-illustrert av Lisa Aisato

FANTASTISK BOK OM LIVET

Det begynner allerede på coveret av denne glimrende boken som er like nydelig på innsiden som den er på utsiden hvor man kan skimte flere av dem man møter igjen i boken og det har blitt litt sånn  man bare vet at det blir bra siden det er Aisato som står bak. Så denne gangen bestemte jeg meg for å ha et veldig kritisk blikk de gangene jeg leste gjennom boken.
Ja,denne kan man gjerne bla i flere ganger og innimellom må man bare stoppe opp og studere bildene og det hun prøver å formidle gjennom bildene og den lille teksten som ofte følger med.

livet illustrert.jpegJeg kan ikke si at det hjalp så mye å ta på det kritiske blikket for Aisato er faktisk like god hver eneste gang og det er en fryd å bla i bøkene hennes.

Aisao forteller litt om hvordan denne boken ble til for det var nemlig slik at hun ville gi ut en slags samleutgave med noen av de mange illustrasjonene hun har gitt ut tidligere men også blande med noen nye som ennå ikke har vært publisert. Når hun satt med de utvalgte illustrasjonene foran seg så hun at de tilsammen utgjør et menneskes liv og det er nettopp det man får her,alle livets faser.
Aisato har tatt utgangspunkt i sitt eget liv men også fått input fra folk nær henne.

LI BILDE 2

Det går ikke an å skrive om en av Aisatos bøker uten å dele noen av de vakre bildene med dere, men jeg lover jeg skal ikke dele alle 23 bildene jeg tok underveis. Dette bildet er fra kapitlet om barndom. Det samme er det under men det hadde så nydelige klare blåfarger at jeg bare måtte ta det med.

LI BILDE 5

Mange bilder av barndommen men som vi vet så er ikke alltid livet en dans på roser og det er Aisato veldig flink å illustrere gjennom hele boken og i alle aldre. Med få ord og rike illustrasjoner gir hun oss for eksempel et godt bilde av hvordan det er å være ungdom i dag, hun viser oss hvordan verden av og til kan være temmelig kaotisk men uansett så er man god nok som man er.

LI BILDE 14 ok

Når vi vokser til og vil finne oss en partner, enten av motsatt kjønn eller av samme, love is love, som du vet, og uansett så er det slik at av og til må man kanskje kysse mange frosker før man finner drømmedamen eller mannen.

LI BILDE 17

Når man blir voksen og kanskje stifter familie selv også så venter en tid med mye nytt og kanskje verden på ny blir litt kaotisk. Men sånn er jo livet. Man opplever både gleder og sorger gjennom et (langt)liv og det er sånn det skal være.

LI BILDE 23 ok

Jeg lar meg stadig imponere over hvor mye Aisato klarer å formidle gjennom illustrasjonene sine og dette blir som en fullverdig fortelling av et levd liv med alt som det måtte innebære og det er ganske så imponerende. I denne boken har vi fått et gledelig gjenyn med flere av hennes «gamle» illustrasjoner i en noe ny «setting» og stiftet bekjentskap med noen helt nye.

LI BILDE 22 ok

Det er ikke det minste rart at denne har blitt nominert til bokhandlerprisen for i år, hun har en helt egen måte å formidle på og det står til beste karakter hver eneste gang. Og det skulle ikke forundre meg om denne boken blir å finne under en god del juletrær i år. Jeg for min del kan bare håpe at jeg blir like farggerik når jeg blir gammel som den eldre damen jeg avsluttet med. Denne boken har jeg storkost meg med et par dager nå og har gledet meg til hver pause jeg skulle ha fra årets julevask.

ANBEFALES PÅ DET ALLER VARMESTE!


Forlag: Kagge
Tittel:Livet- illustrert
Forfatter: Lisa Aisato
Illustratør: Lisa Aisato
Format: Innbundet
Sideantall:190
Utgitt: 2019
Kilde: Leseeksemplar tilsendt fra forlaget

 

Forfatter

lisa aisato ok.jpg
Foto: Beathe Solberg

Lisa Aisato er født i 1981 og er en norsk illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun har vært med og skrevet samt illustrert en rekke barnebøker. Hun debuterte som forfatter i 2008 med boken Til min elskede. Hun har skrevet og illustrert flere billedbøker etter det og har vært illustratør på en rekke bøker som er skrevet av andre forfattere.

 

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “Livet-illustrert av Lisa Aisato

  1. Lisa imponerer stadig, og din presentasjon av boken var nydelig. Illustrasjonene har jeg sett på nett alle sammen, men sammen med teksten blir det helt noe annet. Gleder meg til å lese denne, kanskje jeg kan ønske meg den til jul 🙂

    Liker

  2. Å, jeg elsker streken og stil hennes. Hun er Norges beste illustratør synes jeg!
    Var ikke klar over at hun var kommet med ny bok, takk for tipset!

    Liker

Kommentarer er stengt.