OPPSUMMERING#9: SEPT & OKT 2018

halloweenbook

Ingen oppsummering i september betyr at det kommer desto flere bøker på listen denne måneden.  Jeg har lest en del men det har vært dårlig med blogging, trodde jeg i det minste men jeg ser jo at jeg har skrevet om nesten alle jeg har lest så litt har det vært likevel.

 BØKER LEST

 1.  En bokhandlers dagbok av  Shaun Bythell-oversatt roman-Leseeks
 2. Det en jente er lagd av av Elana K Arnold-oversatt roman-Leseeks
 3. Dette har jeg aldri fortalt til noen av Maria Kjos Fonn-noveller-Leseeks på Kindle
 4. Dagen før halv tre av Per Schreiner-roman-norsk2018-Leseeks
 5. Til ungdommen av Linn Skåber/ Lisa Aisato-Barne-ungdomsbok- norsk2018-Leseeks
 6. Washington Black av Esi Edugyan-roman-Manbooker 2018-Kjøpt
 7. Skam-sesong 1- Eva av Julie Andem-manus-Leseeks
 8. Skogen den grøne av Ruth Lillegraven-Diktbok for barn-norsk2018-Leseeks
 9. Alt jeg vil er å kysse deg av Charlotte Glaser Munch-ungdomsbok-Storytel
 10. Alt er mitt av Ruth Lillegraven-krim-norsk2018-Leseeks
 11. En bønn fra havet av Khaled Hosseini-oversatt roman i diktform?-Leseeks
 12. Hvem drepte Birgitte Tengs? av Bjørn Olav Jahr-True crime-Storytel
 13. Norsk litteraturhistorie – fritt etter hukommelsen av Knut Nærum-Essay-Storytel
 14. Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway-oversatt roman-1001bok-Storytel
 15. Det gule bladet, den svarte pupillen av Katrine Heiberg-dikt-norsk2018-Leseeks
 16. Stoisk uro og andre filosofiske smular av Agnes Ravatn-Essay-norsk2018-Leseeks
 17. Vår i det hinsidige av Gine Cornelia Pedersen-roman-norsk2018-Leseeks
 18. Morskap av Sheila Heti-oversatt roman-Leseeks
 19. Snøsøsteren av Maja Lunde & Lisa Aisato-Barne-ungdomsbok/kalenderbok-norsk2018-Leseeks
 20. Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman-oversatt roman-Leseeks
 21. Cally av Ruth Lillegraven-skuespill-norsk2018-Leseeks
 22. Sjøen om vinteren av Sivert N Nesbø-roman-norsk2018-Leseeks
 23. Så mye hadde jeg av Trude Marstein-roman-norsk2018-Leseeks
 24. Behold meg av Tone Sanden Døskeland-dikt-norsk2018-Leseeks
 25. Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født av Mona Høvring-roman-norsk2018-leseeks
 26. Min historie-Northug av Jonas Forsang-Biografi-norsk2018-Leseeks
 27. Rase av Monica Isakstuen-roman-norsk2018-Kjøpt

14 romaner,1 novellesamling,4 Barne -og ungdomsbøker,2 Essays,1Biografi,1True Crime,1 skuespill,1 manus,2 diktsamlinger.

15 norske av året,6 oversatte romaner,1 engelsk, 4 eldre norske, samt Skam-manuset. 21  leseeks, 4 storytel, 2 kjøpte.

27 bøker på to måneder er ikke så aller verst og jeg føler jeg har lest en del gode bøker også. Spesielt vil jeg si at jeg håper flere leser Mona Høvring sin bok «Fordi venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født» som handler om forholdet mellom to søstre. Og Per Schreiners blir aldri feil og jeg fikk veldig «Penelope er syk»-vibber av romanen hans «Dagen før halv tre», jeg vet ikke men jeg digger stillferdige og lavmælte bøker.
FRA BOK TIL FILM/ TV-SERIE

Merker at det blir mindre og mindre tv-titting på meg men noe får jeg jo med meg likevel, og i det siste har jeg sett en ny serie som går på NRK super/ Nrk-tv,LIK MEG.

lik meg

Her kommer det ut klipp på samme måte som det gjorde med Skam,Blank og Lovleg og om lørdagen kommer episoden ut hvor de har samlet alle klippene. Serien handler først og fremst om vennskapet mellom Oda og Arin, de har vært venner helt siden barnehagen men når de begynner i 7. klasse ser Arin seg lei på Odas oppførsel. Oda er ikke godt likt og dessverre er det slik at hun i et forsøk på å få oppmerksomhet gjør ting som kanskje gjør at hun blir enda dårligere likt av de andre som er flink til å fryse henne ut.  Men alt hun vil er jo å få være med i gjengen. Det er sårt og vondt å være vitne til og dessverre er det mange som har det slik.

Foreløpig ligger det 6 av 10 episoder ute, anbefales!

 

SER FREMOVER MOT NOVEMBER

Det er to måneder igjen av året og om ikke så lenge skal en tenke på hvilke bøker en skal nominere til bokbloggerprisen. Selv har jeg lest 31 norske romaner og 33 i åpen klasse, og egentlig har jeg mer enn nok å velge blant, men så er det slik at det fremdeles ligger mange norske av året i ulest-bunken og jeg har et ørlite håp om at i hvertfall noen av dem skal bli lest de  to neste månedene.
Det blir heller ingen lett oppgave å skulle velge ut bøker å nominere for i romanklassen har jeg pr nå 12 bøker på favorittlisten og enda har jeg ikke lest alle romanene som leses skal og går det som det pleier så kommer det alltid tips til bøker man bare «må» lese sånn helt på tampen også. I åpen klasse har jeg ikke så mange klare favoritter,»bare»7.

I forrige uke kom det en ny diskusjon angående blogging, leseeksemplarer og om å lese de samme bøkene. Nå skal jeg ikke gå noe nærmere inn på den diskusjonen her men det kunne virke som «alle» leste de samme norske bøkene. Men gjør vi det? Jo, noen bøker går igjen men jeg fikk lyst til å se litt nærmere på det og tok et kjapt overblikk på de norske bøkene jeg har lest og jeg kom til at rundt 10 av romanene jeg har lest, er det kun meg eller en annen som har lest. Og rundt 12 av de i åpen klasse. Det vil si rundt 1/3 av de norske bøkene jeg har lest i år er det kun meg eller et fåtall andre som har lest. I hvert fall har de ikke blitt skrevet om. Men nå vet jeg jo ikke hvor mange norske bøker som har blitt lest totalt så man får ikke et eksakt bilde, men litt moro var det jo «å forske litt».

Når jeg først er inne på norske bøker og bokbloggerprisen så har jeg jo et inderlig ønske om at prisen skal fortsette, gjerne på samme måte som nå men kanskje med et par endringer når det gjelder samlesingen.

Det skal ikke bare leses fremover heller. Det er flere litterære arrangementer denne uken. I morgen skal jeg på bokbad med Trude Marstein,Kjersti Annesdatter Slomsvold og Maria Navarro Skaranger, og fredag er det boklansering med førjulskos på litteraturhuset.

Sesongstart for vintersporten er bare få uker unna og jeg gleder meg som vanlig veldig, og jeg ser så frem til at Petter og Johannes skal herje i sporet. I mellomtiden skal jeg lese bøkene om dem,eller det vil si jeg er ferdig med Petter sin biografi og har begynt på Johannes sin om han og morfaren.

Det er bare èn måned til julemåneden og jeg er usikker på om jeg skal ha kalender på bloggen i år men det er ennå litt tid til å bestemme seg. Jeg vet at Bjørg og noen andre hadde et sånt «hemmelig» nisse eller noe et år, men kanskje det er noe å tenke på til neste år om noen skulle syntes det var noe.

HA EN FIN LESEMÅNED I NOVEMBER!

 

HILSEN BEATHE

10 kommentarer om “OPPSUMMERING#9: SEPT & OKT 2018

 1. Skal si du har fått lest mye i det siste, og skrevet også, håper du gir deg selv et glis i speilet med et par klapp på skulderen 🙂 Gøy at du har laget litt statistikk på leseeksemplar og blogging. Jeg synes ikke det er et problem at det kommer 2-3 omtaler om den samme boken, alltid gøy å lese andres tanker om en bok en selv har lest. Leseeksemplarer som kommer dalende uten at jeg har bedt om dem, ligges lett bak i køen, men leser jeg en spennende omtale av den, tar jeg den selvfølgelig frem.
  Ha en fin halloween-kveld Beathe, selv sitter jeg i mørket med låst dør og venter på at faren er over. Snakkes i morgen!

  Liker

  1. Hehe….jeg skal gjøre det! 🙂 Joda, det er alltid greit å vite hva andre syntes om bøker en selv har lest men minst like kjekt er det å få tips om bøker man ikke har hørt om, eller det syntes jeg da. Ja, det har kommet mye ubedt inn dørene den siste tiden og jeg leser de når det faller seg slik.

   Jeg sitter ikke i mørke men jeg venter på at det skal gi seg for jeg nekter å kjøpe snop og bli fristet selv.

   Liker

 2. Skal si du har lest mye, enig med Tine der. Selv har jeg lest «bare» 34 norske 2018 i år og det synes jeg er helt greit, siden jeg har hatt et mål om å lese mindre til fordel for mer variert og en del fra hylla.
  Jeg har riktiknok en del liggende her som jeg har som mål å komme gjennom før årets slutt; bl.a. Høvrings roman, Emanuelsen, Gulliksen, Lillegraven, Ravatn, Hjorth, Nygårdshaug, Mjønes, Svartstilla , Ness (Aftenlandet) m.fl. -så joho! Her må det leses.. Men jeg har også eksamen i desember, men etter det så blir det bare lystlesing resten av året, altså.

  ang den diskusjonen: jeg tror også vi generelt leser en del variert. Men noen bøker går igjen oftere, men det tror jeg er vanskelig å unngå. Noen av bøkene får jo også mye blest i media og det er klart at vi også påvirkes av det. Vi er jo lesere som folk flest, selv om mange leser mer enn gjennomsnittet.

  Ønsker deg en fin november Beathe! Og husk diktlesesirkelen.:)

  Liker

  1. Ja, neste år tenker jeg at det blir litt færre norske slik at jeg får lest litt mer av andre typer bøker også, en MÅ jo ikke lese 70-80 bøker for å ha noen å nominere, men i år har det bare blitt sånn. Høvring sin er fin, det samme er Svartstilla og Lillegraven, Emanuelsen.

   Klart det er vanskelig å unngå at man leser de samme bøkene av og til, jeg tenker det går mer i bølgedaler og kanskje i forbindelse med at det er blest i media om en gitt bok også. For meg spiller det ingen rolle hva andre leser og når, jeg går egentlig ikke til det men ser jo at flere henger seg litt opp i det.

   Oj, eksamen i desember, du er tøff som står på med utdanning i tillegg til jobb altså. Respekt!

   Ja, jeg har tenkt på diktlesesirkelen og har lagt hode i blaut for å finne bok, men det går seg vel til.

   Liker

   1. Jepp. Har lest så gode anmeldelser av den, og jeg likte hennes forrige bok veldig godt. Har bestillt den i kveld..
    Ang det andre du skriver: Man skal ikke bry seg så mye om hva andre mener. Man må lese det man selv ønsker å lese. Skrive om det man vil:) Jeg finner oftest bøker jeg vil lese gjennom å lese bokanmeldelser, nyhetsbrev, kataloger, bokbad etc.. Bokbloggere kan også påvirke, men mest i form av hvor i lesekøa jeg leser bøkene- og noen ganger blir jeg mer nysgjerrig på en bok jeg før har slått fra meg..
    Men vi er forskjellige.
    Godt å høre at jeg har fire fine bøker tilgode minst..:) (pluss krimbøkene)

    Diktklassikere er det masse av: Haldis Moren Vesaas, Inger Hagerup, Andre Bjerke, Hans Børli, Tor Jonsson, Obsfelder, Bjørneboe, Vinje, Shakespeare m.m. Trenger ikke være så gamle heller..
    Vurderer noe av Haldis Moren Vesaas, Tor Jonsson, Erling Christie eller Shakespeare. Shakespeares sonetter har jeg her i stua og Vesaas. De andre må jeg lete etter i kjelleren. Tror jeg må tenke litt enkelt denne måneden…:) Takk!:)

    Liker

    1. Jeg er helt enig! Og jeg forstår egentlig ikke «problemet»,i stedet for å irritere seg kan man ikke heller bare la være å gå inn på de innleggene da? Man kan ikke styre hva andre leser og skriver om, det må være helt opp til hver enkelt.

     Tusen takk for mange tips til diktsamlinger! 🙂

     Liker

 3. OY, her har du lest mange bøker.
  Har bare lest Marstein og mannen og havet.

  Diskusjonen om at det blir blogget mye om noen bøker er bare fint synes jeg, for vi har ulike meninger så det er bra. Jeg er mer opptatt av å les det som faller meg inn, men noen ganger når det ramler inn nye bøker må man bare. Som feks: Vegetarianeren fikk jeg en dag ved lunchtider og den klarte jeg ikke legge fra meg så den ble med til Oslo på toget dagen etter og det ble lange kaffepauser med lesing før jeg kunne lukke boka på toget hjem.(i mellomtiden var på seminar)
  God lesing i november!
  Jeg må konsentrer meg om kvinnebiografier fremover et års tid.

  Liker

  1. Det er på 2 måneder så det er ikke mer enn «normalt», sånn er det når en bare går hjemme.
   Diskusjoner dukker opp med jevne mellomrom og noe en bare må ta med. Samtidig sitter jeg med en følelse av at Elida kan ha rett, at bokblogging er på gyngende grunn. Jeg håper at det vil bestå en god stund fremover, men det er veldig rolig i blogglandia og har vært det lenge.

   Har foreløpig bare hørt Marstein på lyd men appen henger seg opp og det hopper litt av og til så jeg tenkte å skumlese papirboken i tillegg, jeg likte den veldig godt!

   Biografier er noe jeg skulle lest mer av, kanskje et av målene for neste år?

   En god lesemåned til deg også, Ingun! 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.