THE MAN BOOKER INTERNATIONAL PRIZE -DETTE ER LANGLISTEN

mbip 2018

Title,Author (nationality), Translator, (imprint)
• The 7th Function of Language av Laurent Binet (France) oversatt av Sam Taylor og utgitt hos Harvill Secker
The Impostor av Javier Cercas (Spain) oversatt av Frank Wynne og utgitt hos MacLehose Press
• Vernon Subutex 1 av  Virginie Despentes (France) oversatt av Frank Wynne og utgitt hos MacLehose Press
 Go, Went, Gone av Jenny Erpenbeck (Germany) oversatt av Susan Bernofsky og utgitt hos Portobello Books
 The White Book av Han Kang (South Korea) oversatt av Deborah Smith og utgitt hos Portobello Books
•  Die, My Love av Ariana Harwicz (Argentina)oversatt av Sarah Moses & Carolina Orloff og utgitt hos Charco Press
 The World Goes On av László Krasznahorkai (Hungary) oversatt av John Batki, Ottilie Mulzet & George Szirtes og utgitt hos Tuskar Rock Press
Like a Fading Shadow av Antonio Muñoz Molina (Spain) oversatt av Camilo A. Ramirez og utgitt hos Tuskar Rock Press
The Flying Mountain av Christoph Ransmayr (Austria) oversatt av Simon Pare og utgitt hos Seagull Books
• Frankenstein in Baghdad av Ahmed Saadawi (Iraq) oversatt av Jonathan Wright og utgitt hos  Oneworld
Flights av Olga Tokarczuk (Poland) oversatt av Jennifer Croft og utgitt hos Fitzcarraldo Editions
The Stolen Bicycle av Wu Ming-Yi (Taiwan) oversatt av Darryl Sterk og utgitt hos Text Publishing
•  The Dinner Guest av Gabriela Ybarra (Spain) oversatt av Natasha Wimmer og utgitt hos Harvill Secker

 

I likhet med i fjor så er fire av de nominerte skrevet av forfattere utenfor europa. Spania har hele tre bøker på listen mens Franrike har  to.

Etter et raskt søk kan det virke som to av de nominerte allerde er oversatt til norsk, det er Jenny Erpenbecks roman som kom ut på Oktober forlag i fjor under navnet Går,gikk, har gått. Jeg skulle visst lest den når jeg lånte den av Tine tidligere i år og ikke levert den tilbake ulest.

Den andre er  Laurent Binets bok som ble utgitt på Gyldendal i 2016 med den norske tittelen Språkets syvende funksjon.

Vernon Subutex 1 kommer ut på Gyldendal i Mai.

Etter det jeg kan se så er to tidligere vinnere representert i år også,Han Kang vant i 2016 med The Vegetarian, mens László Krasznahorkai stakk av med seieren i 2015.

Jeg har ikke lest noen av de nominerte  ennå og foreløpig har jeg lyst til å få med meg Går,gikk,har gått siden den allerede er oversatt til norsk og jeg har sett meg ut i hvert fall tre eller fire som jeg sånn umiddelbart fikk lyst til å lese. The dinner Guest, The stolen Bicycle og The white book.

 

Kortlisten kommer 12 april!

 

 

Skal du lese noen  bøker fra årets langliste?

 

 

HILSEN BEATHE

 

12 kommentarer om “THE MAN BOOKER INTERNATIONAL PRIZE -DETTE ER LANGLISTEN

 1. For første gang er jeg skikkelig giret på den internasjonale varianten og har lyst til å lese over halvparten av bøkene på listen. Jeg tenkte å begynne med Frankenstein in Baghdad nå, og i tillegg har jeg bestilt The Impostor og The World Goes On i papirformat. Resten kjøper jeg til Kindle etter hvert som behovet oppstår. Har verken hatt leselyst eller skrivelyst den siste tiden, men nå ble jeg veldig klar for å lese masse og blogge om bøkene på langlisten. Passende nok har jeg ferie denne uken og dermed nok av tid til å komme skikkelig i gang.

  Liker

  1. Kjøpte Die, my love på Kindle og er såvidt i gang med den. Tror jeg skal bestille The dinner guest og The stolen bicycle i papir så tar jeg det derifra. Frankensteinboken vil jeg lese også.

   Liker

 2. Akkurat nå vil eg lese alt, også får ein håpe motivasjonen strekker seg så langt 😉 Binet og Erpenbeck har eg lånt på biblioteket, også tar eg det derifrå 🙂

  Liker

 3. Synd det var Laurent Binet sin bok som var oversatt, må innrømme det er en av de som frister minst. Jeg er foreløpig litt avventende og begynner med de to bøkene jeg allerede hadde på radaren og tilgjengelig, Han Kang og Jenny Erpenbeck sine.

  Jeg registrerer hvilke bøker Labben kjøper i trykt utgave og satser på å ev kjøpe noen andre selv. Jeg har altså The White Book. Så kan kanskje vi som bor i Bergen byttelåne litt etter hvert. Tror ikke de hadde så mange av dem på biblioteket.

  Likt av 1 person

  1. Hadde vært supert å byttelånt litt. Jeg har kun kjøpt èn foreløpig på Kindle men kommer til å bestille en eller to i løpet av dagen, tror det blir The dinner guest og en til.. Har skaffet meg Erpenbeck sin bok og det blir den som blir neste ut for min del.

   Har lest om Binet sin bok og jeg er litt usikker på den jeg også, men for en gang skyld så hadde det vært fint å kommet seg gjennom store deler av listen før kortlisten kommer.

   Liker

 4. Jeg er også supergiret i år på den internasjonale. Har kun lest Erpenbeck, men er godt igang me Die, my Love som jeg liker svært godt sålangt. Ikke lest noe fra Argentina tidligere, såvidt jeg husker. Han Kang har jeg hatt i hylla og håpet den kom med – hurra – og har også anskaffet meg The Dinner Guest, The World Goes On, Frankenstein-boka og The 7th Function of Language på Kindle. Her på fjellet med dårlig kne ligger det nemlig an til gode lesedager 🙂 (eller, jeg vet ikke helt om jeg liker smilefjes i den settingen, men alt som fremmer lesing er jo bra, hehe)

  Liker

  1. Huffda, Marianne ! Høres ikke bra ut med et vondt kne da, og håper du blir bedre igjen snart. Det eneste «positive» med det er at du får lest en del. Liker også Die, my love så langt. Det blir spennende å se både hvor mange jeg får lest og hvor mange dere andre får lest før 12 april.

   Liker

Kommentarer er stengt.