Bokbloggerprisen 2017- Dette er langlisten

FEM ÅRS JUBILEUM FOR BOKBLOGGERPRISEN!

Til høsten er det femte gang at bokbloggerprisen blir delt ut, det er litt stas altså.

 

Langlisten 2017 BBP roman

Årets roman:

 

I år som i fjor så har jeg lest tre av romanene på langlisten, men kun èn av de romanene jeg nominerte kom med, det var Tante Ulrikkes vei, så jeg er glad for at den er med på listen i hvert fall.

En moderne familie av Helga Flatland var en bok jeg likte godt og det har vært kjekt å overvære flere arrangementer hvor hun har snakket om boken. Likevel så var det flere romaner jeg leste i fjor jeg likte bedre enn den.

Som nevnt over så er jeg glad for at Zeshan Shakars Tante Ulrikkes vei kom med, det er en god bok som jeg holder som favoritt av de jeg har lest på listen så langt.

Når det gjelder Olaug Nilsens Tung tids tale så var det en god bok som gjorde inntrykk på meg, den var til tider hjerteskjærende å lese. For meg så minner dette mer om en sakprosa bok enn en roman og derfor  ble ikke den nominert av meg, men det betyr ikke at jeg ikke syntes den fortjener plassen på listen.

Sånn umiddelbart ble jeg litt skuffet over langlisten, men samtidig er den ikke veldig overraskende når jeg får tenkt meg litt om, de tre jeg ikke har lest ennå har fått gode tilbakemeldinger – den mest overraskende boken på listen for min del er Skada gods.

Det gjenstår å se om jeg leser de tre som står igjen, det tviler jeg heller på siden den ene, Skada Gods, er siste boken i en trilogi og tiden strekker ikke til å lese de to foregående bøkene.

 

LANGLISTEN 2017 bbp ÅPEN KLASSE.jpg

Åpen klasse:

 

I åpen klasse har jeg også lest tre og skrevet om to av dem, også her er kun èn av de jeg nominerte kommet med. Den tredje jeg har lest er Anorektisk men den har jeg ikke rukket å skrive om ennå men da passer det godt å få lest den og skrevet om den nå.

Jeg har levd i dette landet i tusen år av Kristin Brandtsegg Johansen var en bok jeg likte godt, men jeg nominerte den ikke fordi jeg hadde lest så mange andre bøker i denne klassen som jeg om mulig likte hakket bedre.

Derimot så var det VELDIG GLEDELIG å se at favoritten min Så faller jeg av Rebecca Wexelsen kom med og MÅTTE den bare komme seg videre til kortlisten, og da SKAL jeg og Eli ha ansvaret for samlesingen, hører dere?VI SKAL. Da håper jeg at dere andre er klar for en ny måned med SKAM -MEMES og det som verre er, det er bare å spenne seg fast. Jeg nominerte hele tre diktsamlinger i år.

En sånn jente og Grensen har jeg liggende på vent og siden sistnevnte er på over 600 sider så er det vel bare å sette i gang.

Jeg er så glad for så faller jeg at jeg glemmer å være skuffet fordi jeg ikke fikk flere av «mine» med, men likevel så er langlisten i åpen klasse veldig overraskende. For det første så er det veldig mange sakprosabøker med, vel og bra det altså men ta Grensen for eksempel, jeg har lest èn omtale av den og det var nå i helgen! Det samme med Anorektisk,lest èn omtale av den og det er samme bloggeren som har skrevet om Grensen.

Det er vel og bra at listen ikke er så forutsigbar, det ville vært kjedelig men igjen blir jeg litt overrasket over at flere av bøkene  knapt nok vært skrevet om av bokbloggere, det er litt rart men tanke på at man ja, blogger om bøker.
Dette ble jo diskutert i fjor også og jeg ser den at man ikke kan tvinge folk til å blogge om bøker de tenker å nominere, og det er slett ikke alle som blogger om alt de leser, jeg gjør heller ikke det selv om det alltid er planen.
Dette er vel noe man bare er nødt til å bli vant med og la seg overraske av også i årene som kommer.

Ellers så var det litt synd at ingen barne-og ungdomsbøker kom med, der var det jo flere som var veldig gode, men kanskje det ikke er nok folk som leser det? ikke at jeg leser så mange men jeg nominerte likevel to i år.

Det gjelder tydeligvis å bli flinkere til å framsnakke bøker man har lest og likt, så kanskje det blir litt mer variert igjen til neste år?
Nå høres jeg kanskje litt «surmaget» ut og det er ikke meningen og jeg tror nok at alle bøkene på listen fortjener å være der. Er ikke skuffet bare veldig overrasket.

Uansett,det blir spennende å se hvilke bøker som har gått videre når Kortlisten blir presentert den 22 januar.

Hva tenker du om årets langliste, og fikk du noen av «dine» med?

 

 

HILSEN BEATHE

 

17 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2017- Dette er langlisten

 1. Eg leser så lite norsk, og har vel lest rundt 15 norske bøker i 2017. Det blir rett og slett ikkje prioritert. Eg fekk likevel med meg både Flatland og Fidjestøl og begge vart nominert av meg. Nå har eg reservert fleire av bøkene på biblioteket, og ser kor langt eg kjem og kor interessant eg syns det er 😉 Renberg sin hopper eg galant over, då eg ikkje er glad i hans bøker og har kun lest den første i trilogien (lurer på om det og var for bokbloggerprisen).

  Liker

  1. Jeg landet vel på 67 norske i fjor, så når jeg har lest 119 totalt så er det over halvparten faktisk. Det må jeg gjøre noe med nå i år, aka lese mer oversatt litteratur.
   Jeg har kun lest èn Renberg bok ( Du er så lys) og den likte jeg veldig godt så jeg vil prøve meg på denne serien men det blir ikke prioritert akkurat nå.

   Litt skeptisk til den Julius boken da, men har nå spurt etter den på forlaget siden den ikke eksisterer på ebokbib.

   Liker

 2. Hm, ja.. Jeg ble ikke så veldig overrasket over lista, fordi jeg har sett disse bøkene gå igjen i diskusjoner her og der og en del er blogget mye om, særlig i romanklassen. Da tenker jeg spesielt på Berge, som jeg antok ville komme på lista, men også de andre er lest av mange og blogget om. Enig med deg at kanskje Skada Gods er litt overraskende siden den er del av en trilogi. Forøvrig kunne andre romaner også ha havnet der, men det kommer vel an på hvordan poengene slår ut til slutt.

  Jeg har lest fem av romanene og nominerte tre av dem. Min ener er på listen og den håper jeg går videre.

  Min ener i Åpen klasse kom også på listen og den ønsker jeg videre. Jeg har lest fire av de i Åpen klasse. Jeg har ikke tenkt over at så mange ikke har blogget om Anorektisk, men jeg vet flere har lest den. Er det virkelig bare jeg som har blogget om Anorektisk og Grensen`;)

  Lurer på hvilke diktsamlinger du stemte frem. «Så faller jeg» nominerte ikke jeg, for da måtte jeg ha nominert fire diktsamlinger, av de 13 jeg har lest i år, og jeg ville ha med sakprosa og noveller også. Riktignok var det ikke noe vits i de novellene, antageligvis, men slikt vet man aldri. Btw- «Så faller jeg» er en god diktsamling.:) Vel bekomme!

  Liker

  1. I romanklassen var det ikke så mange overraskelser for jeg også fått med meg at både «Begynnelser» og «Berge» har vært snakket og skrevet en del om. Flatland,Nilssen og Shakar var vel heller ikke så veldig overraskende.Da gjenstår det Renberg sin men kanskje ikke så overraskende det, har vel vært romaner som har kommet på listen før som har vært en del av en serie- det er helt greit.

   Det mest overraskende var vel at det var så mange sakprosabøker, blant annet Grensen som kun har vært snakket om den siste tiden etter det jeg har fått med meg, og da Anorektisk fra i vår som det ikke har vært snakk om i noe særlig grad. Lite variasjon her men sånn vil det jo nødvendigvi bli innimellom. Jaja, litt morsomt at jeg hadde lest halvparten av listen i år også, så får jeg se hva jeg rekker av de andre frem til kortlisten blir lagt frem.

   Jeg stemte på «Så faller jeg», «Du bestemmer deg for at dette er et minne» og på sisteplass tok jeg Berget sin. Dog kjekt at favoritten min kom med. Jeg hadde lyst til å nominere to debutanter også som hadde skrevet sterke diktsamlinger, men de ble valgt bort denne gangen fordi jeg ikke bare ville ha med diktsamlinger.

   Liker

   1. Nei, ikke i romanklassen, selv om det er flere andre romaner som også er lest av mange og blogget om. Har andre seriebøker vært nominert? Kan ikke huske det, men jeg husker at det var diskusjoner et år om den siste Innsirkling-boka til Tiller, men den kom ikke med.

    Re, dikt. Artig å se hva vi vektlegger. Jeg hadde også Berget som nr tre, men over der Bjella og Løveid som nr. en. Ante meg at ingen andre har lest Løveid, men jeg synes den var så overlegent bra at jeg kunne ikke utelate den pga taktisk hensyn, heller..

    Jeg tror det er en del som ikke blogger så mye som har stemt Anorektisk, og så tror jeg også at hvis noen har gitt den full pott, så gir det mye uttelling. Men om det holder for kortlista gjenstår å se. Jeg stemte også på den, men på sisteplass. Ingen hemmelighet at Grensen ble nummer en for meg. Usikker på om det holder helt til kortlista, da jeg tror flere har lest Julius, En sånn jente og særlig den Undsetboka. Kagge gjorde en bra jobb med å promotere de to bøkene sine foran bokbloggertreffet, like så godt som Tiden med «Så faller jeg» ved å sende den ut uoppfordret til mange bokbloggere. Vi biter på agnet, hehe..Men vi blir jo påvirket fra mange kanter, så det er usikkert hvor stor reel betydning det har, egentlig. Det blir jo også sendt ut mange andre bøker uoppfordret..

    Liker

 3. Det virker som jeg ikke aner hva andre bokbloggere leser, for langlisten kommer overraskende på hver gang. Her i stuen ljomet det først et høyt NEI og så et litt lavere faen, da jeg klikket frem langlisten etter jobb i dag. Vel, vel… man kan ikke vinne hver gang. Jeg hadde nominert to av bøkene på langlisten, Olaug og Kristin, og er glad de er med. Jeg har lest fem av bøkene på langlisten, men jeg kommer ikke til å anstrenge meg for å få lest de som står igjen, kortlisten derimot, den skal jeg lese 🙂

  Likt av 1 person

  1. Da har vi lest nesten like mange, jeg også har nominert to av disse men ingen av de du har stemt på.
   Jeg tenkte å begynne på Grensen i kveld for den er jo evig lang men går fort unna likevel etter hva de sier. Spent på den. Har spurt etter Juliusboken selv om jeg litt skeptisk til akkurat den, eller det vil si at jeg ikke har noe spesielt forhold til den apekatten!

   Liker

 4. Anita: Innsirkling tre var vel med et år ja, på langlisten i hvert fall. Jeg husker ikke andre i farta, men en roman er vel en roman okke som.

  Ja, det kommer jo helt an på hvilken bok man setter øverst i hver kategori, og om flere som du sier gir en bok full pott så skal det kanskje ikke så mange stemmene til egentlig. Ikke minst så var det utrolige 65 romaner som det ble stemt på og 89 ulike i åpen klasse, ingen skal komme her å si at vi ikke leser variert, og ei heller de samme bøkene selv om det selvfølgelig blir en del av det også.

  «En sånn jente» skulle jeg lese før jul men rakk det ikke fordi jeg måtte ha en pause etter «pornomania» boken til Husby Sæther, men den skal leses nå uansett. Best å ta det før 2018 bøkene begynner å ramle inn.

  Ja,mulig vi biter på når forlagene bare sender ut bøker men egentlig er det sjelden jeg plukker de bøkene opp sånn umiddelbart men det gjorde jeg med «Så faller jeg».

  Når det gjelder Anorektisk så har jeg ikke fått med meg diskusjonen der men selvfølgelig blir bøker pratet om i kommentarfeltene også og andre steder og ikke bare i et blogginnlegg.

  Jeg vil uansett tro at alle bøkene som har kommet på listen er gode bøker! Vi stemmer jo ikke frem noe møkk heller! 😛

  Liker

  1. Husker ikke at Innsirkling kom på langlista, men det kan godt hende..
   65 romaner er mye og 89 i åpen klasse, men vi kan jo nominere 7 hver i begge klasser, så da blir det vel en del. Det sier uansett noe om at mangfoldet er stort.

   Jeg rakk heller ikke å lese En sånn jente før fristen, emn tok den frem på søndag så den skal leses når jeg er in mood for det..

   BIter på, – i den forstand at har vi bøkene liggende og særlig når de er tynne, så er det god sjans for at de blir lest før eller siden- skjønt det er absolutt ikke alltid at disse bøkene blir lest av meg. Jeg har fortsatt noen liggende ulest.

   Ja, alle bøkene på listen er nok gode bøker på hver sin måte.:)

   Liker

   1. Den var med i 2014 så jeg nå.

    Det er jo smart av forlagene å sende ut i håp om at noen få i det minste kommer til å lese den.

    Når det gjelder dikt forresten så skal jeg få tilsendt en som heter «Gull i grusen», en debutant som jeg ikke husker navnet på akkurat nå, men forlaget har promotert den litt på insta.

    Liker

 5. Jeg er også litt irritert på lista. Ingen av toppene mine kom med, men det visste jeg (ingen/for få har lest Øen/Sortland), men stemte både på Grensen, Anorektisk og Julius. (Har skrevet om de 2 siste, ikke helt ferdig med Grensen). Sur over at Berge kom med og ikke Vitanza, og sur fordi jeg kanskje kunne ha påvirket med å prioritere anderledes = taktikk = droppe Øen og sette Vitanza øverst feks. Satser på at det ikke ville forandret noe, men trodde ærlig talt Vitanza hadde større fanklubb.

  Regner med at Renberg ikke overlever til kortlista, som nevnt over, har seriebøker dårlig trackrecord, Innsirkling, Nesbø, Flatland kom aldri lenger enn til kort’n.. Har forøvrig lest alle romanene bortsett fra Olaug, og mangler 2.5 bøker i Åpen, Sigrid, halve Grensen og diktene, men stemte på kun et fåtall av dem (kun Tiller og Shakar blant romanene).

  Angående overraskelsene – vel jeg er ikke overrasket, kunne godt vært mer spenstige valg. Både Grensen, Julius og Anorektisk har blitt diskutert hyppig i kommentarfelt, det samme gjelder Tiller og Shakar. Alle romanen har vel også fått gode kritikker i den øvrige pressen og mange er å finne på diverse andre nomineringslister. (p2lytternes, bokhandlerprisen, ungdommens kritikerpris etc).

  Ahh, nå skrev jeg alt jeg hadde tenkt på i forbindelse med eget innlegg, som er like greit, da jeg prøve å legge norsken bak meg å fokusere på biokategorier. Har fått med meg at du er med i år. Point of no return. Du får holde pusten til kategoriene kommer..

  Liker

 6. Jeg har lest nøyaktig null av bøkene på langlista, men så har jeg (som vanlig) lest fryktelig lite norsk, 11 bøker totalt (inkludert de tre jeg jeg klemte inn første uka av 2018), hvorav bare fem var nominerbare, alle i åpen klasse. Og ingen av de jeg nominerte (tre av de fem) kom med. Kan vel bare skylde meg sjøl, man burde jo prate mer om bøkene om man vil ha dem inn på listen.

  Utenom Nesten menneske, som ligger her på vent fra biblioteket leser jeg neppe noen som ikke kommer på kortlisten, men jeg har vel, som vanlig, ambisjon om å lese alle der… Det gikk ikke i fjor, men friskt mot har aldri skadet noen (i alle fall ikke på boklesingsintensjonsfronten).

  Liker

Kommentarer er stengt.