En smakebit på søndag: Livet i Catfish alley av Lynne Bryant

en smakebit på søndag

Først må jeg få ønske dere velkommen til min nye blogg, jeg opprettet den i går og har ikke kommet helt i orden ennå, for eksempel har jeg ikke funnet helt ut av hvordan jeg skal legge inn bilder på bloggen av bøker jeg leser osv, men det finner jeg vel ut av etter hvert.

Det er søndag og det betyr som de fleste av dere vet, nye smakebit runder i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten. Jeg har ikke lest så mye den siste tiden men her om dagen begynte jeg på Livet i Catfish alley og er skrevet av forfatteren bak Alligatorvannet,Lynne Bryant.

livet i catfish alleyLitt om boken:

En uønsket oppgave får uante følger …

Roxanne Reeves er med i en komité som arrangerer byvandring i Clarksville, Mississippi. Da hun får i oppgave å gi en omvisning i det tidligere afroamerikanske samfunnet, er hun først skeptisk. Hva i all verden kan være interessant ved det? Motstrebende går hun med på det og finner ut at hun trenger en guide.
Grace Clark var i mange år lærer ved den svarte grunnskolen, og den eldre kvinnen ser seg villig til å hjelpe Roxanne dersom hun kjører henne rundt og skriver ned historiene. Grace tar henne med til Catfish Alley, til hus som er falleferdige eller borte nå, men som har så mange historier knyttet til seg.
Mens Roxanne lytter til Grace, får hun øynene opp for mennesker som i alle år har vært usynlige for henne. Hun forflyttes tilbake i tid, til 1931, da en hvit manns hat mot Graces bror, Zero, førte til hendelser som forandret deres liv for alltid.

Smakebiten er hentet fra side  65

Adelle viser meg resten av Jackson-huset. Det er ikke fra før krigen, men det er et vakkert,viktoriansk hus. Jeg lurer på hvordan begge disse kvinnene ente som gamle jomfruer, men jeg bestemmer meg for ikke å spørre om det akkurat nå. Listen min over spørsmål om disse kvinnene vokser stadig – og deres historier er ikke engang en del av denne omvisningen.

«Miss Jackson, hvordan ville du like om din families hus ble en del av en afroamerikansk byvandring i Clarksville?» spør jeg etter at vi er ferdige med runden og er på vei tilbake til dagligstuen.

Hvis du klarer å få i stand noe sånt i Clarksville, Mississippi, er jeg bare glad for om dere vil vise dette gamle huset. Det er mange minner her for meg, noen gode, andre dårlige. Siden jeg går rundt med et par gjenferd hele tiden, kan det være hyggelig å dele dem med noen andre til en forandring.» Dette får hårene til å reise seg i nakken min. Hun høres så nøktern ut. «Gjenferd? Du mener vel ikke alvor?» Hun svarte ikke. Hun bare ler lavt. Kanskje Zero døde den dagen, akkurat her i det undersøkelsesrommet.

ØNSKER DEG EN FIN SØNDAG!

Hilsen Beathe

48 kommentarer om “En smakebit på søndag: Livet i Catfish alley av Lynne Bryant

 1. Flott blogg, stilig heading. Skriv når du orker – ALDRI føl at du må! 🙂
  Jeg har også vurdert å skifte bloggplattform et par ganger, men har ikke orket å ta jobben… Nå ble jeg inspirert til ihvertfall å endre litt på utseendet. Noe vårnytt. Ha en flotters søndag!

  Liker

  1. Så bra du ble inspirert, Marianne:-) Det var i grunnen veldig fort gjort, jeg hadde registert meg her fra før så jeg måtte kun endre hva siden skulle hete og så importerte jeg bloggen min fra blogger og det var gjort på noen minutter. Men NÅ begynner jobben med å skifte link på alle omtalene, men jeg får ta det litt og litt… Jeg vurderer å kjøpe et eget domene men er usikker på et par ting som jeg må bli enig med meg selv om. Det skulle ikke vært lov men jeg har tilbrakt denne nydelig søndagen foran tv-skjermen, det skal nesten bli litt godt når skisesongen er over 😛

   Liker

   1. Ahh! Greit å vite hva som ligger bak et skifte av bloggplattform. Jeg registrerte meg faktisk først på WordPress, men ombestemte meg og skiftet til Blogger før jeg kom igang med selve bloggingen. Så det er i linkingen jobben ligger ja. Det burde jeg ha tenkt meg. Er litt redd for å skifte adresse, for det er mange som finner meg på blogspot etterhvert. Jeg har endret bakgrunn til noe vårlig og har bestemt meg for at det får holde for en stund:-) TV skjermen ja… jeg har ligget strekk ut og vært syk både igår og idag. Den flotteste helgen på lenge. Litt av en timing… Våren nærmer seg, jeg trøster meg med at da blir det utendørsaktiviteter – nå med Storytel og bøker på øret!!! 😀

    Liker

 2. Flott ny blogg, Beathe! Gratulerer. (Det ser litt kjent ut her) 🙂 Jeg syntes det var fint å skifte platform, jeg håper du også vil synes det etterhvert!
  Det er så viktig når vi har blogg å ikke skrive fordi vi må, men fordi vi har lyst. Det har jeg måttet si til meg selv mange ganger!
  Ønsker deg en fin dag, Beathe!

  Likt av 1 person

  1. Takk, takk. Jeg ser at den er litt lik på din, jeg holder på å prøve meg litt frem med ulike tema. Vurderer å kjøpe eget domene og da får man vel litt flere valg hva tema angår tenker jeg. Dagen har vært fin takk, litt for galt i det fine været men den ble altså tilbrakt foran tv-skjermen men nå er sesongen snart over… Ønsker deg en fin kveld,Astrid Terese:-)

   Likt av 1 person

 3. Yeiiiii! Kjempeglad å høre du er tilbake og har bare har flyttet deg bittelitt! 🙂 Fin blogg, Beathe! Må du huske at blogging skal være lystbetont, ikke jobb! Selv har jeg jo ikke blogget på en stund, for lysten til å skrive ikke har eksistert, men idag dukket den mystisk opp. Får se hvor det går…..kanskje det er bare for idag? Har også vurdert å flytte, men så er det jo så mye jobb. Kanskje en dag. Fin bok du har på vent! Fikk samme boken i julegave av min bror, gleder meg til å lese den og Alligatorvannet, som jeg også har liggende. Takk for smakebiten! Klæm!

  Liker

  1. Takk for det, kjære deg! Ja, jeg vet og skal bli flinkere til å huske på det når jeg innimellom blir litt overivrig. Det er IKKE mye jobb å flytte bloggen, men litt arbeid blir det å legge inn ny link på alle omtalene fant jeg ut… men jeg får ta det pø om pø. Ha en fin kveld,Isabella 🙂

   Liker

 4. Jeg må bare stille meg i koret med de andre som er glade for å se deg igjen 🙂 Gratulerer med ny blogg, den er jo blitt kjempefin allerede, selv om du sier at du ikke er ferdig enda. Denne boken har jeg ikke hørt om, høres ut som en fin bok, etter smakebiten å dømme 🙂

  Liker

  1. Takk for det,Tinemor! Den skal jo endres litt etter hvert og så skal jeg ha mitt eget domene, og endel arbeid gjenstår i grunnen ennå. Boken er en sørstatsbok og som du vet så står det Beathe på alle dem 😛

   Liker

 5. Takk for smakebiten, høres ut som en fin bok. Skal notere meg denne. Ellers er det alltid gøy med endringer. WordPress er ikke så vanskelig å finne ut av, mye du kan gjøre der, og et hav av temaer å velge mellom når du vil endre utseende.

  Liker

  1. Ja, jeg fant ut at flere ting var enklere her enn på blogger, mens andre ting var litt verre å finne ut av. Men det går seg vel til når en blir litt mer kjent innpå her. Men det virker veldig lovende dette og angrer ikke på flyttingen.

   Liker

 6. Gratulerer med ny blogg! Alltid stas når man starter på nytt, med «blanke ark» 🙂 Du blir nok vant til WordPress etter hvert 🙂
  Det var forresten en fin smakebit, boken høres ut som noe i retning av «The Nanny», når det gjelder raseskillet i USA, og det er et tema jeg synes er veldig interessant.

  Liker

Kommentarer er stengt.