Fra bøker til film i 2018

De som kjenner meg vet kanskje at jeg i tillegg til å lese bøker også liker å se filmer og tv-serier,og er noen av disse basert på bøker jeg har lest og likt, ja, da er det enda bedre!

For et par uker siden ble jeg gjort oppmerksom på at en av mine favoritter når det gjelder ungdomsbøker, Simon vs. The Homosapiens agenda, har blitt filmatisert og er å finne på kinoer i USA as we speak.  Boken  leste jeg for å avskamifisere meg når 3 sesong av Skam var slutt i desember 2016, om det halp noe særlig det vet jeg ikke for jeg ser fremdeles på skam reactions på Youtube, men boken – den likte jeg!

love-simon

Simon og Homosapiens-agendaen av Becky Albertalli har jeg skrevet om her. Den handler om 17 år gamle homofile Simon som ikke har kommet ut av skapet ennå,noe han presses til i denne ungdomsboken når eposter mellom ham og en annen dude på skolen kommer på avveie. Filmen har fått navnet, Love,Simon og Simon spilles av Nick Robinson som også spilte i film adapsjonen av Everything,Everything av Nicola Yoon eller verden er en boble som boken heter på norsk. Den gikk på kino i sommer og kan så absolutt anbefales!

 

 

En annen av mine ungdomsfavoritter er All the bright places av Jennifer Niven, eller Dager med blå himmel som den heter på norsk og handler om Violet som lærer seg å leve av Finch som går med et ønske om å dø. Jeg har skrevet om boken her, og har dere ikke lest den ennå, ja, så har dere  gått glipp av noe altså så LES LES LES!

Jeg fant ikke noe utfyllende informasjon om filmen, ei heller foreligger det en offisiell trailer så her må det bli med et aldri så lite forbehold om at vi kan bikke  2019 før filmen er her. Jeg fant imidlertid en uoffisiell trailer på Youtube men denne inneholder SPOILERS og må ikke sees om du har tenkt å lese boken først. Jeg grugleder meg til denne filmatiseringen fordi boken var bare helt fantastisk!

 

 

Where`d you go, Bernadette? av Maria Semple eller Hvor ble du av, Bernadette? som den heter på norsk leste jeg tilbake i 2014 og likte boken veldig godt og det skal bli kjekt å se filmatiseringen. Cate Blanchett spiller hovedrollen i film adapsjonen.

 

bernadette

 

Neste film adapsjon ut er basert på en bok med den noe spesielle tittelen: The Guernsey Literary and potato peel pie Society  av Mary Ann Shaffer eller Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai som boken heter på norsk. Den leste jeg tilbake i 2013 og mente da at den var en liten juvel av en bok og det står jeg for ennå.

potetboken

Romanen som er skrevet i brevform starter like etter andre verdenskrig og bringer forfatteren Juliet Ashton til den engelske øya  Guernsey. Jeg har skrevet om boken her og en trailer av filmen finner du rett under her.

 

 

Ellers så er det en rekke film adapsjoner av bøker jeg ennå ikke har lest men som jeg har planer om å lese som for eksempel Crazy rich asians av Kevin Kwan, Little women av Louisa Alcott -denne gikk på nrk i julen som en miniserie men er altså nylig filmatisert, The Bell jar av Sylvia Plath- eller den har jeg lest men ikke skrevet omtale på ennå. Every day av David Levithan og se gjerne traileren på filmen under her.

 

 

Ungdomsboken The hate u give av Angie Thomas skal også filmatiseres, dette skal være en sterk bok om blant annet rasisme. Boken har fått gode tilbakemeldinger.

Jeg holdt på å glemme Battle av Maja Lunde, jeg likte boken men etterlyste vel litt grunnen for at faren til Amalie ble slått konkurs, selv om det ikke var det boken skulle handle om, den handler jo om hvordan dette var for Amalie og plutselig bli fattig i forhold til det de hadde vært før. Jeg har skrevet om boken her og i film adapsjonen er det ingen ringere enn Lisa Teige ( Eva i Skam) som har hovedrollen. Jeg fant en link til en liten teaser på filmen inne på insta.

 

 

Filmen jeg skal nevne nå kommer aldri til å komme ut i år men jeg må bare nevne den likevel!
Jeg elsker Call me by your name filmen som er basert på Andrè Acimans bok med samme navn, de to skuespillerne, Armie Hammer og Timothèe Chalamet har bare den kjemien både på og utenfor lerretet, det er nesten som at Evak( Even og Isak fra Skam) bare kan gå hjem å legge seg.
Nå blir det snakket om  Call me by your name 2 og jeg krysser fingrene for at det skjer, i linken under finner du smakebiter fra filmen og et lite intervju med forfatteren.

 

 

 

Jeg gleder meg kanskje aller mest til Love,Simon og All the right places! ( og Call me by your name 2  ♥) 

 

 

HILSEN BEATHE

6 kommentarer om “Fra bøker til film i 2018

 1. Tips til krim: Bernard Minier sin «Hvis helvete er av is» er filmatisert og sendes som kort TV-serie på Netflix. Tror det var 6 eller 7 episoder. Tittelen er The Frozen Dead (Glacé) på fransk. Jeg er ikke spesielt glad i franske serier, denne måtte jeg jo bare se siden jeg elsket boka (og nettopp har lest nr 3 i serien). The Frozen Dead er filmet som en blanding av det jeg kalle typisk fransk og nordic noir. Så absolutt severdig, selv om den ikke når boka til hofta 🙂

  Liker

  1. «Hvis helvete var is» har jeg liggende og har hatt det en stund, først skal jeg lese 3x Peter May men skal så absolutt få med meg denne serien du snakker om og selvfølgelig boken i forkant. Holder på med Alias Grace boken og skal se mini-serien etterpå( netflix det også) Takk for tips til Glacè! 🙂

   Liker

 2. Gleder meg til Simon-filmen basert på traileren. Likte også boken godt. Battle gleder jeg meg enda mer til. Norsk dansefilm og Lisa Teige! Synes boken hadde sine mangler, men den var utrolig fengende og underholdende. Har ikke lest noen av de andre bøkene, men har planer om å starte på Every Day i dag og All the Bright Places har stått leenge på leselisten.

  Liker

 3. Så gøy at du legger ut et slikt innlegg.
  Jeg ser veldig frem til å se Bernadette og Guernsey og potetskrellingen. De bøkene likte jeg.
  Sesong to av The Handmaids tale kommer vel også snart..

  Ellers har jeg begynt å se Arne Dahl , på Netflix. Skal gjemme en del til påska for å se sammen med datter og svigersønn.

  Glace (Minier) så jeg tidligere her..

  Liker

 4. Så kjekt at du syntes det,Anita! For oss som ser filmer og tv-serier så er det jo alktid kjekt å se en film adapsjon av bøker man har lest og likt. Jeg ser også frem til disse filmene og ikke minst seseong to av Handmaids tale.
  Jeg holder på å lese Alias Grace før jeg tar fatt på miniserien.

  Arne Dahl har jeg verken lest eller sett, men skal notere meg ( eventuelt bare se tv-serien)

  Liker

Kommentarer er stengt.