Oppsummering#11:desember & leseåret 2018 og noen planer for 2019

old book tree

 

Desember er snart over og med det så sier vi farvel til året 2018 men før vi ønsker velkommen til 2019 har jeg lyst til å se litt tilbake på året som har vært. Da tenker jeg først og fremst på bokåret og tallenes tale her på bloggen, noe av dette er kanskje mest interessant for min egen del og kan fint bare scrolles forbi om du ikke finner det interessant. Når jeg først er inne på tall så er dette mitt innlegg nummer 1700 her på bloggen.

Er rammet av en slags «skrivesperre» igjen og regner ikke med å få skrevet noen flere omtaler i år og siden Tour de ski begynner om et par dager så var det like greit å få skrevet ferdig dette oppsummeringsinnlegget som jeg begynte på for flere uker siden.

November og desember har bydd på en hel rekke romantiske julefilmer og mange av dem har jeg sett flere ganger, jeg har storkost meg men veldig mye lesing blir det ikke av det. Men litt har jeg fått lest og omtale av de jeg ikke har skrevet om ennå kommer (kanskje) i 2019.

 

BØKER LEST

 

 1. Adventstid av Sonia Anita Jensen-norsk 2018-leseeks
 2. Venteromsnoveller av Tonje A. Lissandrin – noveller-norsk 2018-leseeks
 3. Digte av Sigbjørn Obstfelder – dikt-ebokbib
 4. Uten et eneste ord av Rosie Walsh – oversatt roman-leseeks – kommer i 2019
 5. Mens jeg husker det av Kristine Næss – roman-norsk 2018-leseeks
 6. Tilbake til Lemberg av Philippe Sands – oversatt sakprosa – leseeks
 7. Løgnhals av Anne Oterholm – roman-norsk 2018-leseesk
 8. Min mor sidder fast på en pind av Helle Helle – barnebok- Gave tilsendt fra forfatteren.
 9. Kuk og hjarta av Heidi-Anett Haugen – roman – norsk 2018- Ebokbib
 10. Agathe av Anne Cathrine Bomann- oversatt roman-leseeks
 11. Nå solen med en finger av Alexander Bertin Øyhovden-dikt-norsk 2018-leseeks
 12. Skam sesong 2: Noora av Julie Andem – manus-leseeks
 13. Skam sesong 3: Isak av Julie Andem- manus-leseeks

 

 

 

 

FRA BOK TIL FILM/ TV-SERIE

I tillegg til alle de romantiske julefilmene har jeg sett «Birdbox» og selv om den ikke var like intens som boken  den er basert på og som jeg har skrevet om her så vil jeg anbefale filmen. Sandra Bullock spiller som vanlig veldig bra.

 

 

LESEÅRET 2018 & NOEN PLANER FOR 2019

Jeg har i skrivende stund lest 166 bøker på 1 år og det er ny rekord for meg og med tanke på at det ikke har blitt så veldig mye lesing de siste månedene så er det veldig bra. Av de 166 leste bøkene er 79 norske av året, så det vil si at nesten halvparten av det jeg har lest har vært nye norske bøker. Jeg har omtalt 143 av bøkene, det vil si at jeg mangler omtale på 23 av dem, noen vil bli skrevet om rett over nyttår mens andre ikke.
Jeg hadde full kontroll første halvdel av året og leste og skrev omtaler nærmest på løpende bånd men i andre halvdel hopet det seg opp og jeg klarte aldri å skrive omtalene ferdig.

Jeg har vært med på Anita sin diktlesesirkel og var med alle seks gangene. Veldig kjekt og gledelig at hun velger å fortsette med dette i 2019.

Eli og meg har hatt en ny samlesing sammen med Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar og det var utrolig kjekt. Ekstra stas var det når akkurat den boken gikk til topps i årets bokbloggerpris. Og når jeg først er inne på bokbloggerprisen….

De fem siste årene har jeg hatt et veldig fokus på nye norske utgivelser her på bloggen med tanke på å finne bøker å nominere til bokbloggerprisen.  I gjennomsnitt har jeg lest 60 nye norske bøker pr år disse årene, det har med andre ord vært en pris jeg har engasjert meg veldig i og har to ganger hatt ansvar for samlesing sammen med Eli og det har vært et utrolig fint samarbeid og jeg er nesten misunnelig på den som får overta den oppgaven nå fremover, om det er slik at det fremdeles skal være samlesing vel å merke.

Bokbloggerprisen består og det er jeg glad for, i det minste for de norske forfatterne sin del. For min del kunne de lagt den ned. Noen vil kanskje syntes at de endringene som har blitt gjort med utvidelse av blogg-begrepet og utsettelse av nomineringen ikke er så store, for meg gjør de nok utslag til at jeg ikke finner det interessant å nominere til prisen lenger. En bokblogger er i mine øyne en som blogger om bøker på en tradisjonell blogg, youtubere og bookstagrammere blir ikke det samme selv om det heter å mikroblogge.
I bought a christmascard once, it doesn`t make me Hallmark! Just saying!

Vel,flertallet bestemmer og flertallet av de som stemte har talt og det blir som det blir fremover uten noen flere «sure miner» fra min side selv om det er mye jeg kunne sagt i denne anledning. Men livet er for kort og det er for dumt å bruke mye tid på noe man ikke får gjort noe med, da er det bedre å bruke tid på lesingen i stedet. Den er tross alt det viktigste.

Her på bloggen betyr endringene langt mindre fokus på nye norske bøker når jeg fra neste år kommer til å kutte «norsk-lesingen» med ca 90 %. Det blir langt flere bøker fra egen hylle og med fokus på 1001-bøker, The nobel women, og kanskje 2019 blir året jeg faktisk kommer meg gjennom langlisten til booker-prisen? (Det er lov å drømme)

2019 blir et år hvor jeg ikke skal ha noe særlig med leseutfordringer og jeg kommer heller ikke til å ha som mål å skrive omtaler av alle bøkene jeg har lest, kun de jeg føler for å skrive noe om. Jeg har skrevet 174 innlegg i år, dette tallet vil bli langt lavere til neste år når jeg skal bruke bloggen på en litt annen måte enn det jeg har gjort til nå. Mye har endret seg i løpet av de 7 årene jeg har drevet bokblogg og til en viss grad må man vel ta konsekvensene av dette og akkurat det har jeg planer om å gjøre noe med til neste år.

Men før jeg slipper til 2019 her på bloggen har jeg lyst til å trekke frem noen av årets beste oversatte bøker. Ut av ensomheten av Benedict Wells, Mann,tiger av Eka Kurniawan,Keiseren av Portugalia av Selma Lagerlöf,Erindring om kjærligheten av Kirsten Thorup og sakprosaboken Tilbake til Lemberg av Philippe Sands for å nevne noen.

Tusen takk til alle som har fulgt meg i 2018 og jeg håper dere har lyst til å følge med videre i 2019 også.

 

loading 2019.jpg

 

ØNSKER DERE ET RIKTIG GODT NYTT LESEÅR I 2019!

 

 

HILSEN BEATHE

28 kommentarer om “Oppsummering#11:desember & leseåret 2018 og noen planer for 2019

 1. Jeg vil kjapt si at jeg er glad i bloggen din og at jeg forstår frsutrasjon og endringer. Men må du avslutte Bok og kulturhjørnet? ❤ Ønsker deg et flott 2019, Beathe!
  (Det er få kommentarer fra meg; jeg er lat og leser bloggen din via mail.)

  Liker

  1. Tusen takk for det,Marianne! ❤ Veldig kjekt å høre! Det er heldigvis ikke så mye frustrasjon igjen å spore her hos meg, nå gjenstår det egentlig bare å ta konsekvensene av hvordan ting er og kommer til å bli. Noen endringer har jo skjedd i Blogglandia allerede de siste årene og mange har forsvunnet på veien, det er slett ikke det samme å blogge lenger.
   Det er ikke umulig at det kommer et «Bok & kulturhjørnet» lignende innlegg i løpet av 2019, endringer jeg skal gjøre innebærer å blogge mye mindre enn det jeg har gjort selv om jeg slett ikke blogger like mye nå som det jeg har gjort før heller.

   Ønsker deg et fint 2019, Marianne! 🙂

   Liker

  1. Ja,det hadde vært kjekt, Elida! Her blir det nesten bare lystlesing det kommende året og det skal bli kjekt! 🙂 Har funnet frem en del 1001-bøker så jeg ser frem til å begynne 🙂

   Liker

   1. Eg er usikker på om det blir så mykje meir lesemål enn 1001 og 150-200 bøker på Goodreads. Eg er ikkje heilt motivert for lesemål om dagen 😉

    Liker

    1. Men det er vel mer enn nok lesemål det! Jeg skal heller ikke ha så mange men delta på ditt prosjekt, diktlesingen til Anita og mitt eget nobelprosjekt, det tenker jeg er nok. Jo mere «tvang» jo mindre lese og skrivelyst blir det.

     Liker

     1. Eg får ikkje mindre skrive- og leselyst med tvang, men det er heller følelsen av skuffethet at eg etter to månader har gløymt alle lesemål.

      Liker

 2. Hei du noble kvinne, skal si du har hatt et fint år. Masse bøker lest, litt hurlumhei her på slutten, men vi «gamlisser» står sterkt sammen her i Bergen 🙂 Gleder meg til å lese Nobelkvinnene med deg, å bidra til Anita sin diktlesesirkel og til og med følge deg på Elida sin utfordring med 1001-bøkene.
  Hos meg blir fokus i disse gater, så det sier seg selv at norske nyutgivelser får mindre plass. Fra masse besøk på bloggen og nok kommentarer til at blogging ble sosialt og gøy, er det nå stille som graven (unnskyld dere som fortsatt kommenterer, dere er gull verdt!) så 2019 blir preget av «lystlesing».
  Gleder meg til å fortsette å gå på litterært gøy med deg, også til neste år 🙂

  Liker

  1. Takk, det ble litt bøker selv om det kunne blitt enda mer om jeg hadde stått litt mer på nå på tampen av året!
   Veldig kjekt at du slår følge med meg neste år, Tine! 🙂 Det kan jeg like. Og når det gjelder norsk så kommer jeg til å bli veldig kresen på de jeg velger å lese for her skal det gjøres innhugg i bokhyllene og de 970 uleste bøkene som står der.
   Jeg har også lagt merke til dette du skriver angående bloggbesøk og kommentarer- det er ikke det samme lenger og jeg har hatt en kraftig nedgang de siste årene. Men sånn blir det når det er færre og færre som blogger og enda færre som legger igjen en kommentar om de skulle være innom. Jeg gikk litt til dette tidligere i år, men nå har jeg funnet ut at tiden er inne for å ikke bruke bloggen som den sosiale plattformen den en gang var for det er ikke slik lenger og da må man kanskje bare ta konsekvensene av dette. Derfor leker jeg med tanken på å stenge kommentarfeltet igjen for det blir litt vel mange innlegg med få eller ingen kommentarer, da er det bedre at noen legger igjen et ord i kommentarfeltet på bloggens facebookside om de skulle føle behov for det. For å være helt ærlig så er mye av det sosiale med bloggingen borte og skal en fortsette å blogge så får en bare ta konsekvensene av hvordan ting er og bruke bloggen på andre måter.

   Du skal ikke se bort fra at vi kan finne på noen litterære sprell også i 2019, Tine 🙂

   Liker

   1. Vi finner ut av det Beathe, og hva vet vi, kanskje vi blir en fin liten gjeng i 2019 også. Trenger å låne noen novelkvinner av deg, så legg gjerne et par du har lest i en haug til meg. Jeg skal studere 1001 listen til Elida når jeg kommer hjem, kanskje jeg har noe du kan låne, eller du har noen godbiter til låns til meg. Skal bare se jeg får lest den jeg allerede låner av deg også nå, når vi ikke lenger fokuserer på nyheter 🙂

    Liker

    1. Det gjør vi vet du! 🙂 Jeg har nok sikkert både 1001-bøker og nobelkvinner å låne deg og har du noen så låner jeg gjerne av deg. Jeg har funnet bøker til Elida men det er ingenting skrevet i stein så godt mulig jeg bytter litt underveis. Blir spennende å se listen til diktlesesirkelen også. Ingen hast med Anotektisk men jeg håper du leser den for det er en sterk bok.

     Liker

 3. Hei.Kjapp kommentar fra meg i natten Beathe.:) Vil bare si at jeg har lest og skjønner godt at du vil endre fokus. Det samme ønsker jeg. Sa det samme i fjor også at jeg ville lese mindre norsk og mer annet, men 2019 skal det bli alvor av det. Har så mye i hyllene og så mye annet jeg ønsker å lese at Bokbloggerprislesingen som har tatt mye lesetid de siste årene skal dempes. Kanskje er det bare en helt naturlig utvikling.. Jeg vil også lage flere reiseinnlegg igjen, fordi det er flere reiser jeg ikke har rukket å blogge om. Blogge skal jeg, selv om det til tider roligere i det sosiale blogglandia- men det er nåe en liten hard kjerne som holder ut og besøker hverandre, og det håper jeg vi fortsetter med. Jeg er veldig glad for at du vil fortsette i diktsirkelen. Skal lage innlegg med kategorier når det roer seg litt her etterhvert. God natt.:)

  Liker

  1. Ja,den bunken med uleste bøker har bare vokst de siste årene og det er på høy tid at jeg tar fatt på noen av de bøkene som bare står der. Jeg har enda ikke fått laget meg bibliotek på rommet til Victoria men det skal jeg få gjort noe med det neste halve året i forbindelse med en storopprydding nede i boden. Da blir det en glimrende anledning til å sortere i bøkene mine.
   Ser i grunnen frem til å få et annet fokus enn norske utgivelser selv om ikke det blir helt stopp. Kanskje det måtte slike endringer til for å få et litt annet fokus, aldri så galt osv…
   Jeg kommer nok til å fortsette å besøke de bloggene jeg pleier å besøker også fremover for som Tine sier så er den lille kontakten( i forhold til tidligere) egentlig gull verdt.
   Gleder meg til diktlesesirkelen! 🙂

   Liker

   1. Høres bra ut! At du gleder deg til diktsirkelen og at vi fortsatt kan være litt sosiale på blogg..)

    Angående treff og kommentarer, så er min erfaring at jeg har jevnt bra med visninger, mer eller mindre avhengig av hvor ofte jeg blogger og noen innlegg har flere enn andre, naturlig nok.
    Jeg synes ikke det er en spesiell sammenheng mellom visninger og kommentarer. Innlegg uten en eneste kommentar kan ha utrolig mange visninger.

    Husker da jeg selv skiftet plattform for noen år siden. Det endret antall visninger negativt og det tok tid å bygge opp bloggen på nytt, fordi de som fulgte en før ikke nødvendigvis følger en videre på ny plattform..

    Liker

    1. Ja,ting tar litt tid å bygge opp igjen men jeg tenker at så lenge jeg får besøk hver eneste dag på bloggen så skal jeg være fornøyd. Å komme opp i de tallene jeg hadde før tror jeg ikke er mulig lenger, til det har bloggingen generelt endret seg for mye til og det er greit. Det viktigste er jo at man selv liker å holde på med dette og får noe ut av det. Så får det bli en bonus de gangene det blir litt mer sosialt enn ellers. Tror ikke det nytter å «stresse» med dette heller, det kan være mot sin hensikt 🙂

     Liker

 4. Jeg syns det er synd at du har valgt å trekke deg fra alt som har med Bokbloggerprisen å gjøre, men om det føles feil må man jo selvsagt bare respektere det. – Og det er jo sånn med det meste her i livet: Lite eller ingenting forblir uforandret, man kan like det eller ei, og av og til, i gylne tilfeller, kan man velge om man vil være med på det eller ikke. Vi får bare gruble ut et annet fellesprosjekt, du och jag 🙂

  Med mine knappe førti leste bøker i år syns jeg du leser vilt mye, og skriver sykt mye. Dypt imponert og innmari misunnelig. Det er jo ikke det at jeg ikke har hatt TID til å lese mer. Det har bare kokt bort i kålen. Og hva slags bokbloggeri blir det vel ut av slikt? Jeg grubler og grubler og grubler og håper å komme frem til en slags åpenbaring, endre noe, fikse et bra konsept, men det ender bare med samme tralten. År etter år. Noe av det fineste jeg har fulgt med på i Bokblogglandia det siste året er Bok og kulturhjørnet ditt, og jeg håper å 1) lese flere slike og 2) komme på noe like genialt selv.

  Angående manglende kommentarer: Var nettopp innom en av Norges mest profilerte bloggere. Hun hadde 2 kommentarer jevnt over på samtlige innlegg. Just saying. Besøkstallene forteller om mer interesse enn som så, men enig – det er noe flaut over det, noe skuffende, noe negativt. Jeg tenker mye på å stenge denne funksjonen selv. Likevel, jeg klarer liksom ikke slutte håpe og tro det hele skal ta seg opp igjen. Og da, DA blir det gøy, da!

  Liker

  1. For meg blir det feil å fortsette med bokbloggerprisen for i mine øyne blir det ikke lenger en bokbloggerpris så jeg er spent på om navnet skal endres. Og enn om en havnet der at tradisjonelle bokbloggere ikke lenger hadde stemmerett til prisen slik man egentlig kunne risikert.

   Men jeg skal lese noe norsk også i 2019 og om det ikke blir noe samlesing neste år så er jeg glatt med på å fremsnakke bøker om det er «de rette» bøkene som kommer dit. Det hadde vært helt topp for akkurat det ble den store sorgen med ikke å skulle nominere, at vi ikke skulle ha flere samlesinger 😦

   Hmm… jeg må kanskje revurdere bok & kulturhjørnet…. for jeg trives med å lage innleggene så kanksje jeg var litt snau på labben der… går i tenkeboksen for det er litt kjekt med andre typer innlegg enn bare bokbomtaler som det skal bli enda mindre av neste år om alt går etter planen…

   Besøkstallene mine har stupt de siste årene, men det kan selvfølgelig ha noe med skifting av bloggnavn flere ganger samt plattformbytte å gjøre. Jeg ser også at noen leser siste innlegg uten å trykke seg inn på selve innlegget og da er det «forsiden» av bloggen som får besøkstallet og ikke det siste innlegget.. men ja, jeg ser den man skal ikke bare tenke kommentarer og måle ting etter det. Og sant å si så lenge det faktisk er folk innom bloggen hver eneste dag er det jo håp i hengene snøre.
   Kan selvfølgelig gjøre litt mer innsats selv også hos andre for der har jeg mye å gå på selv også!

   Liker

 5. Jeg er helt enig med Ellikkens kommentar om at det er dumt at du ikke gir den »nye» bokbloggerprisen en sjanse – jeg tviler på at det blir merkbare endringer og at vi fortsetter å være den samme gjengen.

  Jeg forsøker selv å finne tilbake til bloggemotivasjonen, og tenker at det å tvinge seg til å skrive om hver bok jeg leser i 2019 muligens blir veien å gå – var jo det jeg gjorde i de gode gamle dagene. Og så skal jeg absolutt bli flinkere å gå inn å kommentere, for jeg leser jo de fleste bloggene, men legger sjelden spor etter meg.

  Godt nytt år! 😀

  Liker

  1. For meg virket det som man skulle ha endringer på litt feile grunnlag, men dette er jo ingen poeng i å diskutere når ting er opp og avgjort. Å avstå fra å nominere til prisen er den eneste måten jeg kan vise min uenighet på, verre er det ikke. Jeg lever fint med å hedre forfattere og bøker jeg mener fortjener det på eget initiativt selv om det naturlig nok ikke blir like gjevt for forfatteren som å vinne en pris 😛

   Jeg ser frem til å lese litt andre type bøker fremover og kanskje få andre til å få øynene opp for bøker som ikke «alle andre» leser.

   Det høres fint ut at du skal prøve å komme mer tilbake på blogg, det håper jeg at du og andre får til. Leste på nettet at enda en avis skal slutte å anmelde bøker, da tenker jeg at bokbloggere blir enda mer viktig fremover. Ikke at vi på noen måte skal ta på oss et ansvar for dette men det er jo viktig for litteraturen at bøker blir snakket om.

   Får du det til ved «tvang»? Jeg tenker at det dreper enhver lyst til å skrive om det blir slik at jeg «må» skrive om alle bøkene, men det trenger ikke å fungere slik for deg. Jeg har blogget i 7 år og har alltid hatt som mål å skrive om alle bøkene jeg leser, men jeg har aldri klart det. Kanskje 2019 blir året jeg klarer det når jeg har som mål å blogge mindre enn det jeg gjør nå?

   Tusen takk for kommentar og et godt nytt år til deg også, Monika! 🙂

   Liker

   1. Det er vel en selvpålagt tvang, så da burde det gå bra. Jeg leser jo heldigvis ikke så altfor mange bøker i året, så da burde det gå greit. Savner det å sette av tid til å skrive litt om hver bok, og det er jo kjempemorsomt å gå tilbake å lese det man skrev for 9 år siden.

    Liker

    1. Ja,det er kjekt å gå tilbake til gamle arkiver å se hvordan man skrev innlegg da, men forhåpentligvis har det vært en viss utvikling underveis. Det er musikk i mine ører at det er flere bloggere som har planer om å blogge litt mer i det kommende året. Gleder meg til å følge! 🙂

     Liker

 6. Oioi- og dobbelt oioi!
  Jeg prøvde å legge inn en kommentar, men fikk opp melding om at kommentar ikke kunne publiseres (eller noe som lignet). Dette er altså en test- går det bra skal jeg legge den inn på nytt ;o)

  Liker

  1. Ser man det! Det jeg ville si, var at dere for all del ikke må stenge kommentarfeltene deres!! Da må jeg i så fall registrere meg på Face, og jeg har så lite selvdisiplin at da kommer jeg ikke til å få tid til verken lesing, blogging eller kommentering…
   Som andre også har nevnt: antall kommentarer betyr ikke at innleggene ikke blir lest, men at folk/ vi har blitt latere enn før/ fordeler tida vår på flere arenaer (jfr. min selvpålagte utestengelse fra den forannevnte F-boka). Jeg synes vi skal prøve oss på en kommentar-dugnad utover nyåret! En kommentar eller to hver dag, er et overkommelig nyttårsforsett ;o)
   Gleder meg til å følge deg i året som kommer, og heier på alle som leser bokhyllebøker! Nyutgivelser får som regel den oppmerksomheta de fortjener, mens hyllehemmelighetene altfor ofte forblir glemt og gjemt.. Det kan hende det er DER de virkelig gode historiene står på geledd!

   Liker

   1. Ser den at det kan bli litt tungvint med kommentering om så skulle skje, men foreløpig kommer det ikke til å skje noe med kommentarfeltet her hos meg i hvert fall. Det kan godt være at man har blitt litt mer lat, det ser jeg på meg selv også for ofte er jeg inne å leser innlegg uten å legge igjen spor etter meg så jeg kan absolutt bli bedre på dette. Kommentar-dugnad var en god idè. Og jeg er enig med Monika. Hyllehemmeligheter var et fint ord. Jeg håper jeg får til å gjøre et lite innhugg der i stedet for at antall uleste bøker bare øker.

    Fridag i morgen i TDS men skal si russerne er på hugget om dagene, men godt for sporten at det ikke bare er en nasjon som dominerer. Dette er spennende.

    Liker

 7. Hei! Jeg har nettopp begynt å lese bloggen din, og leste dette innlegget med stor interesse. Jeg er helt fersk bokblogger, og har hatt mange av de samme tankene om lite kommentarer og således mindre dialog. Noen vil kanskje tenke det er rart at jeg begynner å blogge i 2019, er det ikke på Instagram det skjer? Vel, for meg blir det en motreaksjon. Saktere deling, bilder tatt med kamera og ikke telefonen, og innlegg jeg har brukt tid på. Jeg ser at det er Instagram som gir meg lesere, men jeg prøver å ikke gi de så mye på den plattformen, de må over på bloggen hvis de vil lese. Likevel er det på Instagram jeg får kommentarene.

  Jeg har selv tenkt at jeg må være flink til å kommentere på andres blogger, så derfor ville jeg legge igjen noen ord her. Tusen takk for fin blogg, jeg skal fortsette å lese!

  Liker

  1. Hei, Miriam og tusen takk for veldig fin tilbakemelding- det setter jeg utrolig stor pris på! 🙂 Jeg syntes det er helt topp at du har begynt å blogge jeg og håper at flere følger ditt eksempel.

   Det er helt okei og «bare» være på insta, men for meg blir det er supert supplement til bloggen, en greie jeg gjør sånn innimellom, eller på farten. Men ser den at mange sikkert legger ned vel så lang tid på insta også, det er vel smak og behag hva man velger å bruke aller mest tid på. Jeg har også langt flere følgere på min instakonto enn jeg har både på bloggen og bloggens facebookside, men likevel foretrekker jeg å holde bokomtalene her inne på bloggen, og de gangene jeg får i gang en slags dialog om bøkene så er det helt topp.
   Litt av grunnen både med blogging og bildedeling av bøker på insta er vel at man ønsker en eller annen form for dialog med andre om bøkene.

   Veldig glad for å høre at du leser bloggen min og vil fortsette med det, nå skal jeg inn å besøke din 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.