Jakob & Neikob og alle andre av Kari Stai

Jeg har hørt om men ikke lest bøkene om Jakob & Neikob men når det lå et eksemplar av den nyeste boken i nettet når jeg var på bokmøte med forlaget tidligere i høst så tenkte jeg det kunne være en fin anledning til å lese den før jeg gir den videre til lille Ella Lykke!♥

jakobneikobForlaget om boken: 

– Neikob, er du lei deg?
– NEI, eg er lei MEG, svarer Neikob. – Eg vil bli som Alle Andre.
– Veit du kven Alle Andre er, da? spør Jakob.
– NEI. Blir du med og finn han?
– JA, svarer Jakob.

Jakob og Neikob leitar etter Alle Andre på bussen, i havet og i verdsrommet. Til slutt finn dei han på planeten Uno. Der er det også ei klonemaskin. Kanskje Neikob faktisk kan bli heilt lik Alle Andre?

For meg som ikke har hilst på disse to før så var det kjekt å få vite med det samme at disse to er bestevenner. Ikke det, tror jeg hadde forstått det rimelig kjapt likevel. Navnene deres og til de andre i denne boken er ikke mindre enn genial og dere som er godt kjent med disse figurene vet at Jakob alltid sier nei, og Neikob sier Nei. De har en annen nabo som heter Masekob og han er, ja, en skikkelig masekopp og han har en gullmedalje rundt halsen for han er visst verdensmester i masing(tenkte jeg det ikke)

Denne morgenen var en sorgens dag for Neikob fordi han hadde klart å brenne bollene han laget og jeg har en liten mistanke om at kanskje Neikob ofte er litt sur og lei seg, og når attpåtil Masekob kommer inn dørene og får se hvordan Neikob har det er han rask til å påpeke at Neikob ikke er som alle andre. Dette gjør Neikob skikkelig lei seg og bestemmer seg for å lete etter alle andre, fordi han har lyst til å være som alle andre. Og som den gode venn Jakob er så tar han følge.

Leting blir resultatløs men på veien hjem krasjer de på planeten Uno hvor de treffer på en kar som heter Alle Andre.  Neikob skal få den hjelpen han trenger av ham og dermed sender han Jakob hjem igjen alene.

 

jakob og neikob okei.jpg
Her leter Neikob etter seg selv på planeten Uno.

Jeg ble egentlig ganske imponert over hvor mye denne lille boken egentlig forteller, om vennskap og om dette med at det aller beste er å være seg selv slik man er og ikke hige etter å være som alle andre. Dette er god lærdom flettet inn i en skjønn historie og som jeg tror barna lett kan kjenne seg igjen i. Boken er rikt illustrert med rikelig bruk av farger, og selv om jeg ikke har testet denne boken på målgruppen så tar jeg en supersjanse på å si at dette må være midt i blinken, så får dere heller bare arrestere meg den som vil. Men jeg tenker at man er på god vei, bare man bruker rikelig med farger og den hadde en spennende( for meg) fortelling. Jeg har nå lest i mange år for mine tre barn når de var små og jeg tror ikke at små barn har endret seg så mye på disse årene.

 

ANBEFALES!

 


Forlag:Samlaget
Tittel:Jakob & Neikob og alle de andre
Forfatter: Kari Stai
Format:Innbundet
Sideantall:36
Utgitt:2018
Kilde:Leseeks på bokmøte

 

Forfatter

Kari-Stai3
Foto: Benedikte Skarvik

Kari Stai er født i 1974 og er en norsk illustratør, grafisk designer og barnebokforfatter. Hun debuterte som forfatter i 2008 med den første boken om Jakob & Neikob og siden har det kommet i alt fem bøker i den serien, men hun har skrevet flere andre barnebøker også, i alt tolv. Hun har høstet mange priser og utmerkelser for sine bøker for barn.

 

HILSEN BEATHE

6 kommentarer om “Jakob & Neikob og alle andre av Kari Stai

 1. Jakob og Neikob er noe av det beste som finnes for barn. Her er godt gjemt moral, samtidig som barna lett kjenner seg igjen i historiene og følelsene til karakterene. Mine 19 skjønne små spør stadig etter disse bøkene, og denne siste er en klar favoritt.

  Liker

 2. Ha-ha! Leste overskrifta og tenkte at det var da voldsomt til effektiv lesing: Årets Jakob og Neikob PLUSS ALLE ANDRE (bøker) av Kari Stai… Jeg tok meg tid til å lese resten, og da skjønte jeg jo at Alle Andre slett ikke var det samme som alle andre.
  Dette er barnebøker jeg også har trua på (i motsetning til dikt for barn som jeg er mer skeptisk til). Fargerike illustrasjoner, spenning og gjennkjennelighet gjør ofte suksess!

  Ellers har jeg begynt nedtellinga til sesongåpning på Beitostølen- det er lenge sida det har vært så mange spenningsmomenter som det er i år, så jeg gleder meg virkelig til helga og krysser fingre for både den ene og den andre ;o)

  Liker

  1. Hehe……var kun denne ene jeg hadde lest, morsom tittel. Her er det full nedtelling til fredagen og jeg krysser også fingrene for både den ene og den andre. Håper inderlig at Petter tar sesongen ferdig og at uttalelsene idag er en måte å senke folks forventninger. Det gledes stort her, endelig er ventetiden snart over!🙌🎿🥇❤🇳🇴

   Liker

Kommentarer er stengt.