Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm

En måned før Evak tok en hel verden med storm leste jeg for aller første gang om Jens og Edor i Monika Steinholm sin ungdomsroman Nærmere kommer vi ikke og jeg ble så forelsket i disse to at når romanen skulle komme i en illustrert utgave var jeg ikke vond å be. I går koste jeg meg på nytt med Jedor som jeg shipper dem som.

nærmere kommer vi ikkeNærmere kommer vi ikke handler om 17 år gamle Jens som er forelsket i kameraten Niklas, problemet er at han er sammen med Gunn, du vet hun med traktoren fra Fuck verden.

Det er ingen som vet at Jens liker gutter men han velger å fortelle dette til foreldrene sine før han bestemmer seg for å reise til Finnsnes for å besøke onklene sine, Phil og Torstein, for å få litt avstand fra det forelskede paret.
Det at han har fortalt foreldrene om sin legning gjør ham ikke mindre skremt og forvirret av den grunn.

Den ene av onklene fremstår noe stereotypisk og kan kanskje minne litt om Eksild i Skam, som type i hvert fall og jeg digget han med sin hang til Bobbysocks.

De skal for aller første gang arrangere Gay pride på Finnsnes og Jens hjelper dem med å henge opp plakater o.l.  Det går ikke lang tid før han treffer Edor.

En gutt på hans egen alder som er kjæreste med en som heter Beate. Han liker å bade naken, utfordre sine egne grenser for å kjenne at han lever. Han sliter også med en sorg som han får utløp for ved å knuse og ødelegge ting.
Denne sommeren blir disse to guttene kjent med hverandre og etter hvert som de tilbringer tid sammen oppdager de at de har følelser for hverandre.

 

 

Siden jeg allerede har lest og skrevet om romanen før blir dette en noe forkortet omtale, men jeg ville gjerne vise dere et par av illustrasjonene i boken.

Historien er også noe forkortet i forhold til romanen men de viktigste delene er  naturligvis med og de har hver sin stemme, Jens og Edor, akkurat som romanen hadde det.
Og det er litt morsomt fordi  jeg syntes at Edor fremstår litt som Even i Skam, han sliter med noe han også om ikke akkurat på samme måte, og han liker å være naken 😉  han er  mest sannsynlig panfil/bifil siden han har hatt jentekjærester før han falt for Jens.
Jens på sin side er litt som Isak, litt sjenert type,skremt og forvirret i forhold til sin egen legning, i hvert fall til å begynne med.
Litt kult da at Jedor på en måte er «forløperen» til Evak  om det gir noen som helst mening, for Skam-folka der ute gjør det sikkert det. Er det rart at jeg falt for disse og for Evak?

Det var veldig kjekt å lese en illustrert utgave av en roman jeg hadde lest tidligere og  det var kjekt å se fjesene deres på trykk. Likte veldig godt illustrasjonene og hvordan de fikk frem de ulike karakterenes følelser. At det også er noen fine naturbilder fra det nordnorske landskapet var heller ingen minus må vite.

 

Anbefales!

 


Forlag: Vigmostad &Bjørke
Tittel:Nærmere kommer vi ikke
Forfatter: Monika Steinholm
Illustratør: Anneli Furmark
Format:Heftet
Sideantall:219
Utgitt:2018
Kilde:Leseeks

 

Forfatter

Monika_Steinholm_portrett_fotograf_Thalia_Steinholm_fsc206dgbg
Foto:Vbforlaget.no

Monika Steinholm er født i 1983 og er en norsk forfatter. Hun har tatt et toårig forfatterstudium ved universitetet i Tromsø, hun har hatt tekst på trykk i Signaler 2012, og hun har hatt med en novelle i novellesamlingen Ekstremisme i 2012. Hun jobber i bokhandel på deltid. I 2015 gav hun ut ungdomsboken Fuck Verden som den første av tre bøker, de andre er Nærmere kommer vi ikke og Under snøen.

 

HILSEN BEATHE