Oppsummering#4:April 2018

april.png

Atter en måned er snart omme og før mai, du skjønne milde kommer så er det tid for å oppsummere litt fra den siste måneden.
Jeg startet blant annet en spalte hvor jeg tar opp stort og smått i bok/kultur-verden, og jeg var med på mitt aller første lesemaraton denne helgen og det var skikkelig gøyt.

Forrige måned leste jeg hele 21 bøker, så mange ble det ikke denne gangen. Over en uke gikk vekk med forkjølelse/ allergi, det var ikke noe å gjøre med….

Men noen bøker ble det jo…

BØKER LEST

 1. Maggie-min av Betty Smith-oversatt roman- Leseeks
 2. En sånn jente av Monica Flatabø – Sakprosa-norsk 2017- Leseeks
 3. Når tiden er inne av Michela Murgia- oversatt roman- Leseks
 4. Det finnes et rom i meg som står tomt av Linda Klakken- dikt-norsk 2018-eBokBib
 5. Snokeboka av Lisa Aisato-barnebok- norsk 2018-Leseeks
 6. Det vi skjuler av Eirik Husby Sæther -roman-norsk 2018-Leseeks
 7. Det ingen ser av Anna Ahlund-oversatt ungdomsroman-Leseeks
 8. Hestvik av Gerdur Kristny- oversatt roman- Leseeks 
 9. Den magiske pappesken av Kristin Bortolotti- Barnebok-norsk 2018-Leseeks
 10. Ildhjerter av Kamile Shamsie-oversatt roman-manbooker-Leseeks
 11. De av Helle Helle- dansk roman-Leseeks
 12. Gratis og uforpliktande verdivurdering av Marit Eikemo- roman- norsk 2018- Leseeks

 

Eikemo sin bok skal leses ferdig i formiddagstimene i dag, så da bikker jeg 12 før dagen er omme.

7 romaner, 1 ungdomsroman,1 Sakprosa,1 diktsamling, 2 barnebøker,11 leseeksemplarer, 1 lånt på ebokbib,5 norske anno 2018, 1 manbooker.

 

Et innlegg jeg skrev i forrige uke gjorde meg oppmerksom på at mange ikke henter boktips på andre blogger i den grad jeg hadde trodd på forhånd, men det betyr jo ikke at jeg ikke kan komme med et og annet boktips- litt «snikboktipsifisering» kan ingen ta skade av, eller hva?
Jeg MÅ rett og slett bare tipse om Når tiden er inne av Michela Murgia – handlingen i boken er lagt til Sardinia på 50-tallet og handler blant annet om aktiv dødshjelp, og adoptivmoren til bokens hovedperson er en de kalte for Accabadora som betyr hun som fullfører.  Det var alltid koner som hadde disse oppdragene og de kunne være til trøst for den som lå for døden og familien, eller de kunne hjelpe den døende med å dø. Det er uenighet om disse konene faktisk eksisterte, de lærde strides.
Så må jeg bare få nevne islandske Gerdur Kristny som beskrives som den «islandske Helle Helle», bare at hun (nesten) er hakket hvassere om jeg må si det, og boken Hestvik er en psykologisk roman med mye «Helle Helle» ved seg men boken er mer «actionfylt».

 

 

FRA BOK TIL FILM/ FILMER & TV-SERIER

Har ikke sett noen adapsjoner denne måneden, eller tv-serier utenom de jeg pleier – så her det er ikke mye å skrive hjem om.
Eller det vil si at jeg har havnet litt på S… Austin -kjøret! Jepp, den amerikanske versjonen er ute, den som Julie Andem og Mari Magnus m.fl. står bak. Jeg skulle bare se et klipp og da var det gjort, må si at jeg liker hovedpersonen Megan veldig godt, men at den amerikanske versjonen av Isak mest sannsynlig er blitt jente er jeg ikke så veldig begeistret for. Klippene og andre ting blir lagt ut på denne siden på facebook.

Jeg har også sett «Heimebane» med Ane Dahl Torp i hovedrollen, anbefales også for de som ikke liker fotball.

 

LITTERÆRE ARRANGEMENT

Planene var mange men kun èt arrangement fikk jeg med meg i april, men det ble både et morsomt og litt alvorlig møte med den amerikanske journalisten  Ariel Levy,forfatteren av boken Når reglene ikke gjelder på litteraturhuset.

 

FOR ET ÅR SIDEN I DAG….

 

umsakne-avslutning

 avsluttet Eli og meg en utrolig kjekk måned hvor vi forsøkte å få flest mulig til å lese Um sakne…og fremdeles dukker det opp nye følgere på facebooksiden som ble opprettet for våre berømte skam-memes. Jeg ser frem til et nytt samarbeid om ikke så altfor lenge…mohaha.

 

SER FREMOVER MOT MAI

 

Satser på at det blir mange dager hvor en kan sitte ute og nyte gode bøker i måneden som kommer, ja, for planen for mai er å fortsette lesingen. På goodreads ligger jeg 12 bøker foran skjema og det er slett ikke verst og jeg håper den gode trenden fortsetter.

Flere utgivelser er på trappene, bøker jeg virkelig ser frem til å lese, jeg skal selvfølgelig også lese bøker som allerede står i bokhyllen og venter.

Den 12 mai blir vinneren av årets internasjonale booker kåret, jeg har kun lest to bøker fra langlisten og ingen av dem kom med videre. Jeg har prøvd å bestille Han Kangs bok «The white book»  to ganger men begge gangene hadde de den ikke inne likevel, men nå er den endelig på vei. Jeg satser på å få lest den i hvert fall før vinneren kåres.

Ellers er det flere arrangement som står på agendaen for mai jeg ser frem til å få med meg.

 

ØNSKER MINE LESERE EN FIN LESEMÅNED I MAI!

 

 

HILSEN BEATHE

 

mai-2016.jpg
Mai 2016

9 kommentarer om “Oppsummering#4:April 2018

  1. Hehe….den var kul den altså! Da ble det verre med «den magiske pappesken» som ikke falt i sma hos meg. Aisato blir liksom aldri feil!
   Takk, det var veldig kjekt å være med og jeg gleder meg til neste gang allerede!

   Liker

 1. 12 bøker er veldig bra!
  Jeg har ikke lest noen av dine denne måned, men har planer om å lese Flatabø, Eikemo og Smith, de har jeg i hylla, samt at jeg lukter på Shamsie som jeg i tilfelle må skaffe meg. Men nå har jeg så mye ulest her at noe bare får vente.
  Jeg ble også nysgjerrig på den Murgiaboka du anbefaler.
  Det hender da jeg får tips gjennom blogger.;) Selv om jeg for det meste får boktipsene gjennom kataloger, nyhetsbrev, avisanmeldelser og ved å gå i bokhandlere, så hender det jeg finner nye tips i blogger eller får et annet bilde av bøker som gjør meg mer nysgjerrig på dem.
  Det dere andre bloggere skriver om bøker gjør jo også noe med lysten til å ikke lese/lese dem- eller hvordan jeg prioriterer lesingen.
  Ønsker deg en fin lesemai med masse godvær Beathe.:)

  Liker

  1. Tusen takk for det, Anita 🙂
   Shamsie-boken er en slags moderne gjenfortelling av Antigone, en av de greske tragedier og jeg elsker jo slike bøker. Skjønt etter flere leste gjenfortellinger burde jeg snart tatt fatt på «originalene» 🙂
   Jeg tror du ville ha likt Murgiaboken faktisk, men jeg ser jo at man må få unna litt som allerede er på plass i hyllene først.
   Boktips plukker vel jeg også opp ulike steder, både youtube og insta i stor grad, men også blogger. Ble bare litt overrasket når jeg så at innlegg som fikk lite klikk, var for det aller meste ukjente bøker og da ville jeg forhøre meg om det var slik for andre også. Men klart at vanene våre endrer seg etter hvert og sånn må det vel nesten være også. Man er i større grad på andre plattformer som insta for eksempel.
   Jeg har det også slik når det gjelder omtaler jeg leser, som enten kan få meg til å skyve en bok oppover på listen eller legge den mer til side.

   Liker

   1. Ja, Insta og face er jo også slike tipseplasser. Skjønt jeg får mer tips gjennom Insta enn Fb. da jeg ikke orker de store bok-gruppende der noe særlig lenger, mua et par som jeg skummer innom og fortsatt mottar varsler fra.

    Likt av 1 person

    1. Pstt.. har sikker fått mail om Murgiaboka, men har nok slettet bevisst fort, for å ikke at imot flere før jeg har fått lest Lempi , Født til å bli helt og Mann Tiger…

     Liker

     1. Følger heller ikke med i disse bokgruppene på facebook, jeg har egentlig aldri engasjert meg så mye der. Åh, du må få lest både Lempi og Mann,tiger – gode bøker begge de( syntes jeg) Helteboken er ikke lest..eller den har jeg ikke heller.
      Jeg òg er litt sånn at jeg ikke liker å ta i mot så mye før jeg har fått unna litt..Jeg har ikke helt voersikt over hvilke bøker jeg har fått i år som jeg ikke har lest ennå, kanskje jeg skulle tatt meg en liten titt og fått unna litt før det har gått en liten evighet siden jeg fikk boken.
      Mange er flinke til å få unna, så der har jeg litt å jobbe mot.

      Liker

 2. Når tiden er inne, har jeg startet på, men bestemte at den skulle få være med meg på utenlandstur i midten av mai. Snokeboka var utrolig bra.
  Du får ha en fin mai lese mnd du også!

  Liker

Kommentarer er stengt.