Read-a-thon #1

readathon.png

Jeg skal for aller første gang være med på et lesemaraton og jeg gleder meg veldig! Har fulgt spent med på sidelinjen når Elida har deltatt på disse og i år fikk jeg lyst til å delta selv også. Det er Dewey`s readathon som står bak dette og det arrangeres to ganger om året. I utgangspunktet skal man da lese i 24 timer, men  hver og en leser i så mange timer en klarer. Det blir spennende å se hvor lenge jeg holder ut, jeg sov til kl 11 i formiddag og skal bare hive meg i dusjen, se nyeste klippet av Skam Austin, smårydde litt så er jeg klar til start kl 14.
Lørdagspizzaen skal eldstesønnen min ta seg av i dag slik at jeg slipper å stå i lang tid og lage mat! 🙂

Jeg kommer til å oppdatere her underveis om det er noen som har lyst til å følge med hvordan det går med lesingen min frem til i morgen.  Ser frem til å se hvordan det går med Elida og Ann Helen utover også, som er de norske bokbloggerne jeg vet skal være med.

 

tbrpilelesemaratonok

TBR for lesemaratonet- På Kindle har jeg en ungdomsbok jeg har begynt på, og Ildhjerter er jeg også i gang med så jeg satser på å få lest dem ferdig først, men har lagt ved to novellesamlinger jeg tenkte jeg kunne lese litt i  innimellom og om det ikke skulle fungere så har jeg noen lettleste ungdomsbøker på lur. Den nyeste til Eikemo satser jeg også på å få begynt på om ikke lest ferdig innen kl 14 i morgen.

Da iler jeg inn å melder meg på inne på Deweys-siden som også skal ha motivasjonsinnlegg underveis i maratonet – dette gleder jeg meg til!

Tenker at jeg leser i èn bok i en time, det er noe jeg ofte gjør om jeg leser flere bøker samtidig så får jeg se hvordan det går underveis.

LØRDAG 28. APRIL

Kl. 14.00 – Da er vi i gang og jeg ønsker god lesing til de som er med.
Begynner med Gratis og uforpliktende verdivurdering av Marit Eikemo

Kl. 16.10 – Begynte dårlig, fikk bare lest i 1 time, og måtte bruke tid på å lete etter bred tape til støvsugerslangen ( som selvfølelig måtte bli ødelagt akkurat i dag). Her måtte jeg trå til og ordne litt så yngstesønnen fikk  ryddet og vasket rommet sitt!

Jeg fortsetter med Ildhjerter eller Home fire som den heter på engelsk, jeg leser litt i begge utgavene.

Kl. 20.35 – Jeg hadde litt mer forpliktelser i dag enn det jeg hadde regnet med, sånn er det med barn i hus selv om de strengt tatt er voksen. Men nå har jeg hatt en god pause og fått spist litt middag. Det var godt å bytte ut snacksen med litt skikkelig mat.

Jeg har som nevnt over lest en del i Ildhjerter deretter leste jeg videre i ungdomsboken Det ingen ser , jeg skal lese litt videre i den nå før jeg går over til en annen bok om litt.

Sideantall på de ulike bøkene jeg har lest legger jeg ut ved siste oppdatering i morgen når leseøkten er over.

I går kveld leste jeg litt videre i Gratis og uforpliktande verdivurdering av Marit Eikemo før jeg tok Det ingen ser av Anna Ahlund med meg på sengen og fikk lest et par sider til av den før jeg sovnet.

SØNDAG 29. APRIL

Kl. 08. 20 – God morgen! Etter en noe forsinket frokost er jeg nå klar for en god lesestund frem mot kl 14.oo . Først på leseplanen står Det ingen ser – jeg har kommet dithen i boken at den er vanskelig å legge fra seg.

Kl. 12.45 –I formiddag har jeg lest for det meste i ungdomsboken Det ingen ser  før jeg leste i Ildhjerter igjen. Den delen jeg leste i da var ikke fullt så engasjerende som den forrige delen var, det er ulike fortellerstemmer i denne.
Leste videre i Gratis og uforpliktande verdivurdering  og skulle egentlig lese den frem til klokken 14 men jeg syntes ikke den fenger så veldig og blir lei etter en halv times lesing. Har lest en bok av Eikemo før hvor hovedpersonen irriterte meg grønn, dette er visst  typisk for  Eikemo, men denne boken fremstår litt vel masete, det er sikkert fordi Hanne aldri klarer å slappe av, ikke i 2 sekunder en gang. Bare litt over en time igjen av lesingen og jeg finner heller frem en annen bok.

Kl. 14.00 – Mitt aller første lesemaraton er over! Ved oppsummering så har jeg lest i 10 timer, et par timer mindre enn det jeg håpet på.Men jeg sier meg fornøyd selv om det ble en noe «trøblete» start.

Dette ble lest:

-Det ingen ser, 359 sider og boken er lest ferdig.
-Ildhjerter, 120 sider
-Gratis og uforplikande verdivurdering, 100 sider

Det ble 579 sider leste sider!

 

Dette var utrolig moro å være med på og jeg gleder meg til neste gang! Jeg tror jeg skal bli noe flinkere til å oppdatere på andre sosiale medier neste gang, og kanskje bli flinkere til å sjekke ut andre underveis. Dette tar jeg med meg til neste runde og har du ikke vært med på noe slikt før så kan det absolutt anbefales!

HILSEN BEATHE

 

 

25 kommentarer om “Read-a-thon #1

 1. Så gøy at du blir med! Eg vakna av meg sjølv kl 7 (!) i morges, så det var ein strek i rekninga! Uansett blir det veldig kjekt, og eg gler meg til å følge deg, Ann Helen, Isabella (på instagram) og ein dansk bokblogger eg anbefaler deg å følge med på (https://ordfraenbibliofil.dk/). Tine er og delvis med trur eg, ho fekk i alle fall påmeldingslink av meg i går 🙂

  Liker

 2. kl 7 var tidlig ja, men kanskje du kan ta deg en times strekk underveis om øynene begynner å glippe tidlig?Takk for tips til at Isabella skal være med på insta, da skal jeg sjekke hos henne etter hvert også. Takk for tips til dansk bokblogger skal sjekke den også ut! Veldig kjekt at Tine også hiver seg med, dette blir moro å følge med på 🙂

  Liker

  1. Eg får ta ein strekk etterkvart for elles held det hardt 😉 Eg er ikkje sikker på om Tine skal vera med, men ho vurderer det i alle fall. Mannen skulle springe halvmaraton trur eg så ho var muligens klar etterpå 🙂 Ein anna dansk bokblogger (wondrous bibliophile) skulle bare på jobb først 🙂 Eg innser eg fylgjer fleire danske enn svenske bokbloggere, hehe!

   Liker

   1. Blir spennende dette og takk for tips til andre blogger. Jeg følger ikke så veldig mange utenlandske blogger men la til et par for noen uker siden. Men jeg har blitt småhektet på Youtube og følger en del vloggere der og det er artig 🙂 Men er jeg ikke helt der selv at jeg hadde turt noe slikt.

    Liker

    1. Eg følger ein del bokfolk på insta, og det er ein salig blanding av bloggere, forlagsfolk, forlag og diverse. Plukker opp litt tips der! Youtube er til tider avhengighetsskapende, eg følger noko som heiter Epic Reads, og ein dag i veka er det ein serie som heiter Book Nerd Problems. Det er evig festlig, og forrige gong var tittelen Waiting for the Sequel. Eg kjenner meg så igjen i disse små problemene som «skodespelarane» speler ut.

     Liker

     1. Blir en del bokfolk på insta her også,kjekt det, Har ikke sjekket ut disse som du snakker om men det skal jeg gjøre, når det neste døgnet er omme.
      Nå er jeg rimelig klar til å sette i gang!

      Liker

 3. Høres ut som et artig prosjekt.:) Skal holde øye med deg og de andre innimellom.
  Hadde jeg hatt hodet mer på plass for tiden skulle jeg deltatt, som et eksperiment.
  Neste gang?
  Er målet virkelig å lese i 24 timer uten søvn? Det tror jeg at jeg hadde hatt problemer med- men å lese innimellom soveøktene skulle gått bra.:)
  Lykke til!

  Likt av 1 person

  1. Takk 🙂 Absolutt ingen krav om å lese i 24t og det tror jeg ikke at jeg hadde klart. Så man leser i de timene man klarer i løpet av dette døgnet! Har planer om å sove i natt og stå litt tidligere opp enn vanlig i morgen? Er egentlig A menneske men sliter ofte med søvnen og da har søvnmønsteret mitt endret seg noe de siste årene.
   Hadde vært moro om du kunne vært med en gang du også, Anita 🙂 Og jeg håper at formen bedrer seg snart.

   Likt av 1 person

 4. Lykke til!!! Dette har gått meg hus forbi til nå, men jeg har tenkt tanken sånn for meg selv av og til.. Når andre bloggere har dratt på litt.festivaler etc, har jeg lekt med tanken om å lese mest mulig/ skrive ettersleps-blogg-innlegg så lenge festivalen pågår e.l, men foreløpig har det blitt med tanken ;o)
  I dag har jeg lest litt i «Ildhjerter» og regner med å bli ferdig med den i dag- det MÅ jeg for den slukes snart av ebokbib… I tillegg har jeg hørt litt på «En by som Alice» av Nevil Shute mens jeg hadde med hundene på skitur, nå har jeg spist litt, og skal ut å pakke noen sekker med ved- det er sånn vi på bygda gjør for å holde varmen når vinteren banker på døra igjen- perfekt monotont arbeid som tillater lydbok, så det ligger jo an til at det blir litt bøker på meg også i dag. Morsomt å følge med hvordan det går med dine 24 timer- kos deg!!

  Liker

  1. Takk for det, Berit! Fikk du forresten med deg Northug/ Klæbos brags i bysprinten i dag? Det er bare å glede seg til langrennsesongen er i gang igjen! 🙂 Ja, et slik maraton kan jeg jo lage til for seg selv også, jeg fikk lyst til å hive gutta ut på tur slik at jeg fikk være litt i fred her 😀 Blir til stadighet forstyrret og gjør at jeg ikke får lest helt som jeg ønsker. Kanskje sitte på rommet mitt i stedet. Spent på hvordan du liker Ildhjerter, den er jo en slags gjenfortelling av en av de greske treagedier og sånt liker jeg godt.
   «En by som Alice» er på Kindle og venter, får se når den blir lest, hører at folk rundt om liker den.
   Jeg syntes at bydgeliv høres interessant og spennende ut, jeg bodde jo på bygden en stund i barndommen såhelt fremmed er det ikke.
   Kjekt å høre at du følger med.

   Liker

   1. «En by som Alice» ble en riktig fornøyelig lese-/ lytteopplevelse! Jeg skal se om jeg får satt noe vettugt på blokka om den også snart. Den anbefales!
    Klæbo/ Nothug ble registrert, og jeg er overraskende glad for at utfallet av den tilnærmet evige PN-Landslagskonflikta ble som det ble. Jeg trur Petter på landslaget kan være hans store mulighet til å komme tilbake- selv om det kanskje var rett av ham å trekke seg da han gjode det for noen år sida. Det blir spennende å sjå utover høste og vinteren! Gleder meg også til at Therese kommer tilbake. Jeg syntes den dommen hun fikk var så urettferdig at det har lagt en demper på den generelle ski-entusiasmen mens hun har vært utestengt. ENDELIG er vi klare for en skisesong der de som virkelig VIL fortsette faktisk får muligheten- DET blir stas! (Selv om det sikkert er mange som synes det er litt vel tidlig å begynne å glede seg allerede nå ;o)

    Liker

    1. Ja, det måtte vel gå sånn når ting ble som de ble og man ikke kan kombinere det å stå utenfor utenom sesong og være inne i varmen i sesongen. Ja, det blir kjekt med Therese tilbake selv om jeg syntes at hun fikk en mild straff i forhold til andre i samme situasjon, så straffen var vel som fortjent tenker jeg! Jeg syntes ikke synd på henne uten at jeg på noen måte tror at hun har dopet seg med vilje- hun kunne godt ha vært mer ydmyk enn det hun var når saken kom opp. Med en Petter som ikke var med så ble sesongen «reddet» for min del at Johannes gjorde det så bra, og Heidi Weng som jeg liker veldig godt.

     Jeg tror det blir veldig bra og rundt Petter blir det mer ro og han får bedre tid til å gjøre det han skal, og at det sporstlige blir mer fremtredene. Jeg tror vi har all grunn til å glede oss over norsk innsats i skisporet til vinteren.

     Liker

 5. Gleder meg til å høre hvordan det går videre. Hvorfor skiftet du bok?
  Jeg er ikke med, kom hjem fra Bergen City Maraton hvor jeg har vært fotograf og er helt pumpa. Sitter og leser gjør jeg åkke som 🙂

  Liker

  1. Kanskje det passer bedre å være med neste gang? Det hadde vært moro. Å være fotograf er slett ingen spøk med andre ord, du er flink med å ta bilder da, så ikke rart du får den jobben!

   Skiftet bok for å ha litt variasjon og så må jeg jo få lest ferdig de jeg allerede hadde begynt på fra før. Ikke noe «galt» med Eikemo boken.

   Liker

 6. Misunnelig. Men lar seg ikke gjøre, for trøtt. Og så tenker jeg at nå gjør akkurat det du påpekte i kulturnyttinnlegget, bare kommenterer på ikke-anmeldelser, og det skjedde helt tilfeldig, fingrene bare gikk av seg selv, og riktignok hoppet jeg over Helle med vilje, for jeg liker å være så blank som mulig, men måtte uansett skumme å fikk med meg at en det skal være link til Rødby-Puttgarden. Info som gjør at jeg kanskje ikke greier å vente på oversettelsen likevel, og kanskje til og med må lese innlegget ditt for å se hva dette er for weird intertekstualitet.

  Det andre innlegget – om brooklyntredama – vel, årevis siden jeg leste bok (ungdommen) og uten at jeg vet hvorfor interesserer hun meg ikke. Faktisk ga dette meg mer innsikt i hvordan jeg oppfører meg i og om kommentarfelt enn da jeg prøvde å svare fornuftig. Ikke-anmeldelser er tryggere grunn.
  Lykke til med lesinga, støvsugertape aside, natta er lang..

  Liker

  1. Hehe…..må ikke ta på alvor dette med kommentering altså! Var bare en observasjon jeg gjorde meg og var nysjerrig på om andre opplevde det samme. Stort sett får jeg noen kommentarer på bokomtaler( mesteparten av innleggene mine er jo det) men så var det noen ukjente bøker som da ikke fikk respons, og det er helt greit det! 🙂

   Kanskje det er litt «tryggere» å kommentere på en annen type innlegg? Har aldri tenkt på det på den måten før. Men så blir man mer observant på hvordan man «oppfører» seg i bloggverden, og det er jo litt artig og interessant da.

   Ja, det skal være hint til flere tidligere bøker leste jeg et sted som jeg ikke husker nå, mulig det var på Goodreads, men også til fremtidige bøker? Hm…DET fikk jeg i hvert fall ikke med meg.

   Liker

 7. God morgon, Beathe! Eg har lest ferdig The Beauty and the Beast i morgontimane, og merker at eg er så farga av Disney-versjonen og filmen som kom i fjor at eg falt ikkje for den i det heile tatt. Oh well, back to Andersen og Dickens 🙂

  Liker

  1. God morgen til deg også Elida! Kjedelig når adapsjoner «ødelegger» inntrykket ditt av boken! Jeg har ikke lest den men jeg fikk lyst selv om jeg har sett en disney-versjon av den for en del år tilbake.

   Jeg har lest en del i ungdomsboken nå i morgentimene også, nå er det en av de andre romanene som står for tur. Håper å gjøre meg ferdig med en av dem.

   Liker

 8. Veldig bra å ha lest nesten 600 sider i helga.:)
  Vurderer om jeg skal starte på Eikemo-boka nå, eller Bjørn Vatne sin siste. Fristet ikke akkurat med en veldig masete hovedperson akkurat nå.. få se…

  Liker

  1. Jo,takk! Leser ikke så veldig fort egentlig men det er vel ikke det viktigste heller sånn sett. Bjørn Vatne sin leste jeg om men har ikke fått tak i den ennå, kanskje jeg må vente til noen har lest og skrevet om den å gjøre meg opp en mening om den skal leses eller ikke da.
   Eikemo er visst kjent for å ha irriterende hovedpersoner, men hun her er veldig stressende i tillegg så dette var ikke det rette å lese under en slik maraton i hvert fall….hehe…ble sliten i hodet etter 30 minutter, men kort bok og jeg har kommet nesten halvveis så den skal nå bli lest ferdig i løpet av morgendagen.

   Liker

 9. Så morsomt at du har gjort dette Beathe – selv skulle jeg gjerne satt av hver helg til slik intens lesing. Anna Ahlund er bra – så fint du fikk kost deg med den 🙂

  Liker

  1. Dette var veldig kjekt og det frister til gjentakelse! 🙂 Ja, det går jo fint an å lage til slike leseøkter for seg selv også, jeg gjør det endel om ikke akkurat hver helg. Ahlund skuffet ikke denne gangen heller selv om denne var noe annerledes enn debutboken.

   Liker

Kommentarer er stengt.