Bok & kulturhjørnet #1

bok og kulturhjørnet ok

VELKOMMEN til min nye spalte, Bok & kulturhjørnet! Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noe annet på bloggen min enn kun å skrive omtaler av bøker jeg leser, både fordi det av og til dukker opp nyheter som jeg har lyst til å dele med mine lesere og fordi det er kjekt med litt variasjon på bloggen. Når jeg nevner nyheter så tenker jeg selvfølgelig på noe som har med bøker, film og andre kulturelle ting å gjøre – både her hjemme og ute i den store verden.

Jeg har hentet inspirasjon fra andre bloggere som for eksempel Kvardagsbiblioteket som har spalten Interessant i bokverden, og Julies bokbabbels spalte boknyheter. Men forhåpentligvis klarer jeg å skape min egen lille vri på deres allerede eksisterende spalte.

Om dette blir en ukentlig spalte gjenstår å se, det kommer jo an på hvor mye jeg selv har på hjertet eller hvor mye av interesse som skjer ute i den store verden som jeg føler for å dele.

•   De fleste som har fulgt meg en stund  har fått med seg at jeg digger langrennsløperen Petter Northug, og det passet jo bra at han valgte akkurat i dag å komme med nyheten om at han skal skrive biografi, de fleste har vel fått med seg at trønderen ofte har mye på hjertet. Boken kommer til høsten og skal gis ut på Pilar forlag, som er et av Stordalens forlag. Jeg skal selvfølgelig lese boken og gleder meg allerede!
  • Det blir litt mer skisport for det er trist at også skiskytter Emil Hegle Svendsen annonserte at han gir seg som toppidrettsutøver,tidligere ble det kjent at både Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen har bestemt seg for å legge skiene på hyllen. Det blir et tomrom etter disse tre, men da er det kjekt å tenke på at det er yngre krefter som står klare til å ta over stafettpinnen. Det er ikke bekreftet ennå men etter all sannsynlighet blir Petter Northug å finne på sprintlandslaget fra neste sesong og jeg tror det kan gi mye motivasjon for ham å få trene med blant andre Johannes Høstflot Klæbo, jeg gleder meg allerede til VM neste år hvor de to (forhåpentligvis) går lagsprinten sammen. Mye å glede seg til neste sesong.
  • For et par år siden leste jeg boken «En vakker dag» av Colleen Hoover, en bok jeg falt pladask for selv om det var en såkalt feelgood. Hun laget musikk til boken sammen med Griffin Peterson, og både musikk og bok satt lenge i her hos meg. Jeg følger forfatteren inne på Goodreads og hun har til stor glede for meg (og alle andre som likte fortellingen) begynt på en oppfølger og du kan faktisk lese flere kapitler av den nye boken her om du vil. Jeg har ikke lest noe ennå for jeg har lyst til å vente på det ferdige resultatet. Forfatteren har skrevet en rekke bøker i sjangeren Young adult.
  • I fjor leste jeg boken «Bare du» av svenske Anna Ahlund, en ungdomsbok om homofil kjærlighet, en bok jeg også falt pladask for blant annet fordi det ikke var «en komme ut»-historie men en kjærlighetshistorie om John som ble forelsket i søsterens kjæreste.  I går kunne jeg lese på forfatterens insta-konto at boken skal bli film! YES!! Og ikke nok med det, hennes andre bok «Det ingen ser» kommer ut på norsk om en knapp måned og jeg fikk manus på mail for bare få minutter siden.
  • Vi holder oss i den «skeive» verden en liten stund til og selv om jeg har nevnt dette før så tåler det å bli sagt èn gang til, det skal det komme en oppfølger av Call me by your name- filmen som er basert på Andrè Acimans bok med samme navn. Nå har jeg ikke lest boken ennå,men som forfatteren sier i intervjuet under så er det mer som må skje mellom Elio og Olivier. Angrer på at jeg ikke så filmen flere ganger når den gikk på kino og jeg kan nesten ikke vente til den kommer på DVD og jeg ser allerede frem til neste film om disse to♥ Jeg er håpløs romantiker når det gjelder romantikk i bøker og filmer, men i det virkelige liv? Not so much….

• Vet ikke om noen har sett den nye serien «Heimebane» med blant annet  tidligere fotballspiller John Carew og Ane Dahl Torp? Jeg var ikke tenkt til å se den men så skrev de i VG at dette var Skam for voksne og da blir jeg ikke vond å be altså, så jeg skal sette med ned å se første episode i kveld. Spent!
  • «Han heter ikke William» med selveste Skam-Thomas( Hayes) i en av hovedrollene begynte på tv3 forrige uke, jeg så første episode og vet ikke helt hva jeg syntes om den serien egentlig. Det er korte episoder så kanskje jeg skal gi det en liten sjanse til før jeg avskriver den helt.
  • Kristin Bortolotti er kanskje aller mest kjent som Charlotte i Hotel Cæsar, men hun har nettopp kommet ut med en barnebok som heter «Den magiske pappesken» og  hun ble inspirert av sønnens autisme når hun skrev boken. Den er på vei hjem til meg og jeg ser frem til å lese den selv om den har fått noe blandet tilbakemelding.
  • Dette skulle jeg egentlig ikke snakket så høyt om for det blir så skummelt å annonsere planer som kanskje ikke blir noe av likevel, men jeg vurderer å ta for meg forfatterskapet til Virginia Woolf, jeg prøvde meg på Bølgene for et par år siden men jeg gav opp før jeg var ferdig med forordet. Jeg kom over en video  hos australske Sophie Carlon  som jeg følger på Youtube og der fikk jeg litt råd på veien om hvordan jeg skal gå frem når  jeg skal lese bøkene hennes, altså Woolfs bøker ikke Carlons skjønt hun holder visstnok på å skrive bok hun også. Jeg har to biografier om henne så kanskje jeg rett og slett skulle begynt med de? Men mer om dette når( og om) jeg faktisk kommer i gang med prosjektet.