Snokeboka av Lisa Aisato

Det var Elida som gjorde meg oppmerksom på at Aisato hadde kommet med en ny barnebok med dette innlegget og da var det bare å hive seg rundt og skaffe seg boken. Jeg har lest flere av bøkene hennes og siden jeg har blitt så glad i tegningene hennes må jeg få kjøpt de bøkene jeg allerede har gitt bort.

snokeboka

Forlagets omtale: 

Mannen bak kassa i butikken, damen med hund på bussholdeplassen, alle i dress og med små kofferter i heisen på jobben til mamma – visst virker det som alle om voksne har orden på tingene sine? Visst virker det som om de ikke har en eneste liten hemmelighet? Vel, tro om igjen, og bli med på en flyvende reise bak fasadene!

En humoristisk, fargesprakende og avslørende bildebok man kan snoke i og le av sammen, skrevet og illustrert av kritikerroste Lisa Aisato.

Selv i disse SoMe-tider så er det vel ikke helt stuerent å drive med snoking eller stalking som jeg liker å kalle det. I Aisatos nye bok Snokeboka er det den lille fluen som er fortellerstemmen og han blir med i heisen sammen med seksten mennesker.

Når menneskene har kommet seg hjem til seg selv og tror de er alene så viser det seg at fluen følger med dem og på den måten klarer han å avsløre for oss om hvordan disse folkene egentlig er og kanskje avsløre deres aller dypeste hemmelighet.

Er det virkelig slik at folk er den de gir seg ut for å være, er de virkelig så «perfekte» som de vil ha oss til å tro?Og er det så farlig å vise resten av verden hvem vi egentlig er?

snokebok 2

Det kan kanskje være at Kurt syntes det er kleint om det kom ut at han liker å kle seg ut og danse cha cha cha….

snokebok 3

Eller at Susann kler seg ut og spiser lørdagsgodt selv om det er mandag liksom….

snokebok 4
Her er min favoritt: Lilly som pleierne påstår er gal og det får de bare tro for om natten er hun dronningen på linen…

snokebok 6

Selv ikke forfatteren slipper unna….. fluen kommer hit også og at det er så mye rot er vel bare et eksempel på at hun jobber så iherdig med langt viktigere ting, som å lage flere billedbøker for eksempel?

Man har også en som er forelsket i legen sin og oppsøker legekontoret noe oftere enn strengt nødvendig, man har også han som syntes det er noe kjent med en jente han ser på et bilde….hvorfor? Vel, du får lese boken så merker du jo det.

Jeg leste i Aftenposten at anmelderen der reagerte i sin anmeldelse at de fleste menneskene fra heisen ble fremstilt på en noe mer uheldig måte når man tittet bak fasaden, og kalte dette skadefryd. Jeg ser på en måte hva han mener, samtidig tenker jeg at det også viser at de aller fleste mennesker har flere sider ved seg og at det er helt greit. De fleste liker vel utad å vise ser fra sin aller beste side men det betyr ikke at man må være «perfekte» eller at ikke alle sider ved en er like tiltalende eller hva jeg skal kalle det for.

Slutten var bare helt skjønn men den kan jeg jo ikke røpe her så da foreslår jeg heller at du leser boken selv. Dette er en bok som kan leses og nytes av barn i alle aldre.

I tillegg til Elida har også Randi skrevet om boken, og jeg regner med at det blir flere bokbloggere etter hvert.

ANBEFALES!


Forlag: Gyldendal
Tittel:Snokeboka
Forfatter: Lisa Aisato
Format: Innbundet
Sideantall:40
Utgitt: 2018
Kilde: Leseeks

Forfatter

Aisato-Lisa_Foto-Trine-Sirnes
Foto: Trine Sirnes

Lisa Aisato er født i 1981 og er en norsk illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun har vært med og skrevet samt illustrert en rekke barnebøker. Hun debuterte som forfatter i 2008 med boken Til min elskede. Hun har skrevet og illustrert flere bildebøker etter det og har vært illustratør på en rekke bøker som er skrevet av andre forfattere. Boken hennes Fugl som kom ut i 2013 var blant annet nominert til bokbloggerprisen.

HILSEN BEATHE

 

8 kommentarer om “Snokeboka av Lisa Aisato

 1. Takk for link, Beathe! Eg trur eg har dei fleste bøkene ho har skrevet og illustrert sjølv, og dei er så fine å bare kikke i og 🙂 God lørdag!

  Liker

  1. Man skal ikke angre på bøker man har gitt vekk, men på en måte gjør jeg det. Derfor må jeg skaffe meg de på nytt for å ha dem i hyllen min der de hører hjemme. Ha en fin søndag 🙂

   Liker

 2. Fant ut at du også hadde lest boka, vi er helt enige. Dette er bare fantastisk flott!
  Så fine tegninger, innhold og alt!
  Jeg blir så glad over å finne så vakre bøker for barn i alle aldre!

  Liker

Kommentarer er stengt.