En smakebit på søndag: Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos av Gine Cornelia Pedersen

kjærlighetshistorieDenne boken ble jeg gjort oppmerksom på her om dagen når jeg så «Brenner & Bøkene» på tv. Forfatteren fikk Tarjei Vesaas debutantpris for sin debutbok «Null» når den kom ut i 2013. Denne gangen har hun rett og slett kopiert, eller laget en morderne versjon av Ibsens Peer Gynt, og når jeg så intervjuet med henne så bare MÅTTE jeg ha denne boken. For jeg var spent på hva en moderne Solveig ville gjort om Peer bare stakk av fra hele greia, og lot henne sitte igjen alene? Jeg holder fremdeles på med Claus Lundekvam boken, og den engelske Lila av Marilynne Robinson også for den saks skyld, men når denne dukket opp i postkassen i dag så fikk den lov til å snike seg litt innimellom de andre.

Det er lenge siden jeg har deltatt i Mari sin spalte men i dag fikk jeg lyst til å kaste meg med og gi dere en aldri så liten smakebit fra denne nydelige lille boken, den glitrer jo, og da snakker jeg om coveret. Men innholdet er heller ikke så verst altså og siden jeg ikke har kommet så veldig langt avgårde får dere en smakebit fra side 25.

 

Jeg var hos legen i dag
du spurte hva det gjaldt
jeg jugde
jeg juger mye til deg
om småting
det gir meg mitt eget lodd å bære
du har din dårlige samvittighet, og hvis jeg
juger om ting får jeg min
vil ikke være skinnhellig
vil være like grei eller dritt som deg
jeg var hos legen i dag og han sa at jeg var
gravid

Ser frem til å lese videre i denne og det er med skam å melde at jeg ikke har lest Peer Gynt av Ibsen ennå, men  kanskje jeg burde gjort det når denne boken var lest ferdig?
For flere smakebiter besøk Mari sin blogg ved å klikke på bilde under her.

smakebit logo

En liten smakebit fra teaterstykke om Peer Gynt

HA EN STRÅLENDE SØNDAG!

 

HILSEN BEATHE

 

21 kommentarer om “En smakebit på søndag: Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos av Gine Cornelia Pedersen

  1. Ja, hun får sagt det den godeste Gine. Denne boken ble jeg ferdig med nettopp og skal i gang med hennes debutbok om litt, egentlig skulle jeg lese ferdig Lundekvam boken men jeg tror spilloppene hans skal få bero til i morgen.

   Liker

 1. Jeg har heller ikke lest Peer Gynt Beathe, faktisk har jeg ikke lest noe av Henrik Ibens, og det er litt pinlig. Men jeg har sett Per Gynt på teater i Wien, med to pauser, og noe av det jeg husker mest var at jeg fikk så vondt i føttene av skoene og jeg tok de av, men greidde ikke å få de på da stykket var over og måtte gå barfot hjem 🙂

  Liker

 2. Tack för smakbiten. Är den inte svår att förstå om man inte läst Peer Gynt? Jag läste en «annan version» av Doktor Glas för ett tag sedan, och tyckte jag missade en del för att jag inte läst originalet.

  Liker

  1. Neida, det går veldig fint, selv om jeg ikke har lest så har jeg hørt mye om Peer Gynt opp gjennom så det går fint og ikke et «Must» før du leser denne boken merker jeg. Her får man både den grønnkledde damen og Dovregubbens datter om enn i en litt annen form,

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.