En smakebit på søndag: Våtmarken av Jhumpa Lahiri

Etter to dager hvor jeg ikke har fått lest(eller skrevet) noe som helst satt jeg ute på altanen  i går å leste i mange timer,herlig! I dag er været likedan så det ser ut som det kan bli en reprise fra gårsdagen, det er bare å nyte det!
Det er er søndag og dermed er det klart for en ny runde med smakebiter inne hos Mari og Flukten fra virkeligheten.
Jeg holder på med tre bøker om dagene, Jenta under oliventreet som jeg har gitt en smakebit fra før, Det egyptiske gravkammeret og Våtmarken og det er sistnevnte dere skal få en smakebit fra i dag.
Litt om boken

To brødre knyttet sammen av en tragedie. En lynende intelligent kvinne hjemsøkt av fortiden. Et land herjet av revolusjon. Kjærlighet som lever videre lenge etter døden.Brødrene Subhash og Udayan, som er født med bare femten måneders mellomrom, er uatskillelige, og blir ofte forvekslet med hverandre i strøket de vokser opp i Calcutta. Men de er også motsetninger, med vidt forskjellige fremtider foran seg. Vi befinner oss på 1960-tallet, og karismatiske og impulsive Udayan blir trukket mot Naxalitt-bevegelsen og opprøret deres for å utrydde ulikhet og fattigdom; han vil gi alt, risikere alt for det han tror på. Subhash, den pliktoppfyllende sønn, deler ikke sin brors politiske lidenskap; han reiser hjemmefra for å leve et liv som vitenskapelig forsker i et stille hjørne langs USAs kyst.
Smakebiten er hentet fra side 121
De så at  jernporten på siden av huset var åpen. Nøkkelen dinglet i hengelåsen som var åpnet i all hast. De tok av seg uteskoene og satte fra seg posene. De begynte å gå opp de første trappene, halvveis oppe så Gauri at svigerfaren var på vei ned, med hendene over hodet. Han nølte for hver gang han skulle tråkke ned, som om han var redd for å miste balansen. Som om han aldri hadde gått ned en trapp før.
En militær fulgte etter ham. Han hadde en rifle rettet mot ryggen hans. Gauri og svigermoren ble bedt om å  snu seg og gå ned igjen. Så det var ingen mulighet til å gå lenger inn i huset, til å se rommene som var endevendt. Klær revet ned fra snorer strukket langs terrassen,der de var blitt hengt til tørk samme morgen, eller garderobedører som var vrengt opp. Puter og tepper røsket av senger, kull lempet ut av kullkurven, linser og korn helt ut fra bokser på kjøkkenet. Som om de hadde lett etter en papirlapp, ikke en mann.
Jeg ser frem til å lese mer i denne boken i dag, men aller først blir det en litt sen frokost og en bloggrunde for å sjekke hva dere andre leser på i dag.
HA EN STRÅLENDE SØNDAG!

39 kommentarer om “En smakebit på søndag: Våtmarken av Jhumpa Lahiri

 1. Skjønner at du skal ha litt av en kosedag i dag 🙂 Denne boken høres ut til å være ganske tøff lesning, men den fenger skjønner jeg? Nå har vi litt dugnad i heimen, husarbeid gjør vi i skippertak her i huset, og da er alle mann i sving. Etterpå skal jeg på venninnebesøk, så jeg får bli litt kjent med sønnen hennes for han skal begynne i barnehagen min til høsten. Ha en super søndag Beathe!

  Liker

 2. Så flott smakebit, godt med dager man bare kan lese time etter time uten å få dårlig samvittighet for andre ting man burde gjort 😉 Når det gjelder allergisprøyte fungerer den helt perfekt for meg. I fjor tok jeg den i april og kjente ingenting resten av sommeren. I år ville ikke legen min gi meg den fordi den inneholder kortison. Vi hadde imidlertid en avtale om at hvis ikke tablettene virket tilfredsstillende skulle vi vurdere sprøyte, og nå er jeg helt symptomfri. Anbefaler deg å snakke med legen din om det, men det varierer veldig fra lege til lege om de er villige til å gi den. Ønsker deg en herlig søndag, stor klem ❤

  Liker

 3. Ja, men nå glimter solen med sitt fravær her…. Jeg pleier å vaske huset to ganger i uken, mandag og torsdag men denne uken har det ikke blitt så mye for jeg fikk plutselig så vondt i den ene armen og har ikke klart å bevege den og trengte hjelp til det meste…men nå begynner den å bli bedre men jeg venter til i morgen før jeg vasker huset. Det er ikke så dumt å ta det på dugnad da,at alle må hjelpe til. Høres ut som du får en trivelig dag du også, kos deg med besøket senere i dag.

  Liker

 4. Ok da skal jeg høre med legen min. Jeg er ikke så veldig plaget men Victoria og Patrick er, Victoria må alltid ha astmaspray med seg i lommen om sommeren for om hun er i mye aktivitet ute så får hun plutselig «anfall» hvor hun får problemer med å puste og blir blå..(hun har allergi med astmakomponenter)…så jeg tenkte helst på henne.Tusen takk for tips! Ha en fin søndag du også:-)

  Liker

 5. Høres ut som du koser deg, Beathe! Sitter også ute idag:) Skal slikke sol til den forsvinner. Har nesten tatt denne boken med meg hjem fra biblioteket, men så har jeg kommet på hvor mye bøker jeg har hatt liggende hjemme og måtte ha latt den være. Håper å få høre mer om den, kanskje den blir med hjem en annen gang. Kos deg max denne langhelgen! Takk for smakebiten!:)

  Liker

 6. Jeg er fortsatt imponert over at du klarer å lese i flere bøker av gangen. Det er rett og slett ikke mulig for meg – da blir jeg stressa og ingenting blir lest 🙂 Tusen takk for smakebiten. Virker som en interessant bok. Krysser fingrene at du får mange lesetimer i sola fremover.

  Liker

 7. Jeg hadde også en fantastisk dag på terrassen i går. Jeg leste en god del, men så var det så varmt at jeg bare måtte legge meg over på ryggen og få hvile litt 🙂 I dag var det grått og overskyet om morgenen så vi valgte å dra ut på en geocaching tur isteden for å bare sitte her og ikke gjøre noe 🙂 Geocaching tar også vekk lesetid, men det er så bra å komme seg ut i naturen og få rørt på seg litt at jeg kan ikke tenke sånn 🙂 Resten av tiden har jeg besøkt blogger og svart på kommentarer. Jeg har litt andre ting jeg må gjøre og så det blir nok ikke lesedag i dag. Men så har vi jo fri i morgen og! (Fantastisk deilig :-)) Ønsker deg en fin sommerkveld!

  Liker

 8. Her ble der fort overskyet og litt regn så det ble ikke noe av det å sitte ute! Jaja,det kommer en dag i morgen også. Det er mange bøker å velge mellom der ute så det er umulig å få med seg absolutt alt. Ha en fortsatt fin langhelg du også:-)

  Liker

 9. Tre bøker går fint, for en er novellesamling som jeg bruker 1 mnd på å lese, så er det ebok og en vanlig bok. Jeg har tidligere begynt på enda flere men da skjærer det seg.

  Liker

 10. Det ble overskyet her også i dag,og egentlig lite lesing. Det er nå kjekt å komme seg ut i naturen litt også, så man skal ikke få dårlig fordi om man ikke sitter og leser hele tiden. Man må jo gjøre andre ting også, det er viktig. Herlig å tenke på at det er fridag i morgen også!:-) Ønsker deg en fin kveld og en fin mandag:-)

  Liker

 11. Har denne på engelsk, og lånte den på norsk på biblioteket i tillegg:) Har ikkje starta på den enda, men den står langt oppe på leselista!

  Liker

 12. Foreløpig så like jeg den,det skal bli spennende å høre hva du syntes om den. Bøkene er sikkert som oftest best på originalspråket men jeg er pysete når det gjelder å lese på engelsk.

  Liker

 13. Å, der kom jo kommentaren min som eg trudde var forsvunne… Mulig det kjem fleire, du må gjerne slette dei i såfall:) Leser den helst på norsk eg også (hvis eg rekk det før lånetida går ut), kjøpte den på engelsk fordi eg ikkje visste at den kom på norsk no…;)

  Liker

 14. Fin smakebit! Jumpa Lahri er en av de forfatterne som har stått på leselista i årevis, men som jeg aldri kommer i gang med å lese. Men jeg vil! jeg har sett intervjuer med henne og hun virker så sympatisk. Håper denne smakebiten er pushet jeg trenger 🙂

  Liker

 15. Takk for det! Hun har skrevet flere bøker, blant annet en novellesamling som jeg har lyst til å lese, jeg liker det jeg har lest hittil så jeg håper at du gir henne en sjanse:-)

  Liker

 16. Ah, så deilig det høres ut som å bare slappe av og lese! Jeg har hatt en super travel uke med eksamen og ny jobb, så jeg satser på at i morgen kan jeg slappe av og begynne å lese for alvor! 🙂
  Har ikke hørt om boken du leser før, men gleder meg til å lese anmeldelsen! Ha en fin søndag 🙂

  Liker

 17. Takk for smakebit av en sikkert spennende bok.:) Her har det vært steikvarmt i dag, og nå regner det. Godt at det kommer regn på natta..:) Ha en fin mandag..:)

  Liker

 18. Det er så digg når en finner roen til å lese i flere timer i strekk; spesielt etter noen dager uten noe lesning eller skriving.

  Tusen takk for smakebiten. Ha en god mandag!

  Liker

Kommentarer er stengt.