Bokbloggerprisen 2014: Her er kortlistene

DETTE ER KORTLISTEN OG BØKENE SOM SKAL SAMLESES I LØPET AV VÅREN!

Årets roman:
Litt om boken:Man må være to, sa du, og jeg skulle vært en bok, og jeg skulle vært uendelig. Jeg skulle stått i hylla di, eller ligget på bordet ditt, eller hvilt i hendene dine. Og du skulle bladd i meg, lest i meg, tegna kruseduller i margen min, små dyr og strekmennesker, lev vel og la stå. Jeg skulle ikke ønsket mer. Jeg skulle ikke ønsket lenger. Men at du ville tilgitt denne boka. De minste orda, og de aller største. En ung kvinne møter en ung mann, de flytter sammen nærmest umiddelbart, fullstendig oppslukt av hverandre. Men etter kort tid kommer de første tegnene på at alt ikke er som det skal være. Hva vet de egentlig om hverandre, hvor mye vil de vite, og hvor går den faktiske grensen mellom sannhet og løgn, drøm og virkelighet?


Jeg har skrevet omtale på boken og den kan du lese her.

Litt om boken: Finnskogen, 1849. Hanna søkjer teneste hos ein enkemann med to søner. Karfolket på garden har ikkje mykje til overs for dei som er av reisande slekt, og Hanna må halde tett om kven ho er. Den yngste sonen får eit godt auge til henne, men odelsguten står i vegen for hans forsøk på å nærme seg. Fordommar, frykt og sjalusi gjer seg etterkvart gjeldande, og Hanna må ta stilling til kva tryggleiken er verdt om han går på kostnad av hennar eigen fridom.





 Jeg har skrevet omtale på boken og  den kan du lese her.

Litt om boken: To søstrer, Jenny og Solrun, veks opp saman med mamma og bestefar Olvar. Dei leikar på stranda og i skogen, byggjer hytte i det store tuntreet. Mamma les eventyret om Raudhette og ulven. Storesøster Solrun skulle alltid passe på Jenny. Ingen skulle gå seg vill. Mamma skulle vere der. Det skulle vere sol. Det som hender skulle ikkje hende. Jenny må vere sterk, ta ansvar, vise omsorg. Men kven skal ha omsorg for Jenny? Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lódz er ein roman om eit nært og sårt søsterforhold, og om det å vere pårørande.




Jeg har skrevet omtale på boken og den finner du her.

Åpen klasse:

Litt om boken: På Wikipedia finner hun en artikkel som kan opplyse om at morfar var redaktør av det ideologiske tidsskriftet Germanske SS. Hun vil vite mer, men familien syns det er vanskelig å snakke om Per Tjøstland. Morfar var ikke bare en lunken tilhenger av Vidkun Quisling, han var overbevist nazist og hadde spilt en svært aktiv rolle.

Jeg har lest men ikke skrevet om boken ennå.

Litt om boken: Overalt lever papirløse mennesker, de som ikke finnes. Samuel fra Ghana vet hva det vil si å ofre alt i håp om et nytt og bedre liv i Europa, da han flyktet til Gran Canaria. Den gangen forsøkte norske Emilie å hjelpe. Til slutt ble Samuel likevel funnet og tvangsreturnert. Det siste han fikk av Emilie, var en lapp med adressen hennes. Nå står han utenfor huset hennes i Bærum. Bak seg har han opplevelser ingen i dette landet vet noe om.



Jeg har skrevet omtale på boken og den kan du lese her.

Litt om boken: I de tre historiene i Vinternoveller handler det om ansvaret for barna. Hvor langt skal man gå for å beskytte dem? Hovedpersonene lever under et sterkt ytre press. Det er vanskelig å være alenemor, å være storesøsteren som tar seg av småsøsknene eller å være et forbilde fra fengselet. Alle hovedpersonene blir spist opp av ansvar, de sliter med konkrete oppgaver som konfronter deres usikkerhet.  Det handler om å være på rømmen med Valdresekspressen, om karaoke, kjøpesentre og snø, og om hvor vanskelig det kan være å få kjøpt seg en pute.

Jeg har skrevet omtale på boken og den kan du lese her.

SAMLESINGSOVERSIKT


  • Februar: Ida Hegazi Høyer: Unnskyld – ansvar: Silje Risøy Helgerud (Siljes skriblerier).
  • Mars: Aina Basso: Finne ly – ansvar: Elin Brend Bjørhei (Bokelskerinnen)
  • April: Simon Stranger: De som ikke finnes – ansvar: Line Tidemann (Lines Bibliotek)
  • Mai: Ida Jackson: Morfar, Hitler og jeg – ansvar: Anita Ness (Artemisias verden)
  • Juni: Marit Kaldhol: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz – ansvar: Gro Skrøvset (Groskro’s verden)
  • Juli: Ingvild Rishøi: Vinternoveller – ansvar: Ingalill (Moshonista)

Jeg har lest og skrevet om alle bøkene med unntak av Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson  som jeg  har lest men ikke fått skrevet om ennå.

Selv om jeg har lest alle bøkene så har jeg lyst til å lese de på nytt for å delta på samlesingen sammen med de andre bloggerne.

Jeg er fornøyd med listen slik den ser ut og det blir spennede å se hvem av bøkene som vinner i september.

16 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2014: Her er kortlistene

  1. Skal si du har truffet med fjorårets bokvalg, Beathe. Selv har jeg lest tre, utrolig nok er to av dem i klassen årets roman. Det er jeg ganske overrasket over selv 🙂

    Liker

  2. Da har du mye godt i vente, Isabella! 🙂 Jeg håper du kommer til å lese kaoshjerte om du ikke allerede har, skulle ønske den var på listen. Ja det blir kjekt å få lest bøkene en gang til.

    Liker

  3. Ja, det var veldig overraskende på en måte, men alle bøkene er gode bøker og ikke noe rart at de er på listen. Men jeg skulle gjerne sett «Kaoshjerte» her for den var veldig bra. Å ha lest tre av bøkene er slett ikke verst det heller, Mari!

    Liker

  4. Endelig var ventetiden ihvertfall over, hehe 🙂 Spennende! Har store planer om å lese Kaoshjerte etterhvert, lurer litt på om jeg skal kjøpe den tross alt:) Imponert over at du har lest alle bøkene på listen! Ha en fin fin dag videre!:)

    Liker

  5. En flott kortliste! Jeg har også lest alle seks bøkene og blogget om dem, men tenker som deg at jeg skal lese flere av dem om igjen. Vinternoveller er det jo et år siden jeg leste bl.a. Mens Finne Ly og De som ikke finnes er de bøkene jeg husker best, og de er det ikke så lenge siden jeg leste–

    Liker

  6. For en bra oversikt, Beathe!
    Jeg har kun lest to av bøkene (Unnskyld og Vinternoveller som begge gjorde et sterkt inntrykk på meg). Tviler på om jeg kommer til å lese alle. Men absolutt en interessant kortliste og det blir spennende å se hvilke av bøkene som seirer til slutt

    Liker

  7. Jeg tenkte å lese alle om igjen og Vinternoveller må jeg kjøpe siden jeg leste den på pdf fil som jeg måtte slette etter at den var lest. Noen av de er ikke lenge siden jeg leste jeg heller men jeg tenkte å lese de likevel. Morsomt at du skal lede den ene samlesingen, ingen verst attest å få lov til den men så er du veldig flink også da!

    Liker

  8. Takk for det og JA spennende blir det. Om du skal lese et par stykker til så tror jeg at du vil like både Basso og Kaldhol sine bøker, og Stranger sin bok.

    Liker

  9. Det ble en veldig fin liste. Jeg har lest de fleste men ikke fått skrevet omtaler av dem, så jeg får henge meg på litt lesing og blogging til sommeren. Finne ly er vel den eneste jeg har skrevet om. Og Unnskyld og Vinternoveller har jeg ikke lest.

    Liker

  10. Ser ut som jeg leser ganske «mainstream», for det er bare Vinternoveller jeg, av en eller annen grunn ikke har lest. Alle de andre har jeg skrevet om 🙂

    Liker

  11. Så flott at du har lest alle bøkene Beathe, jeg er så imponert 🙂 For du har lest så mye og alt er så variert!

    Jeg synes at det er spennende at sjangrene i åpen klasse er tre helt forskjellige i forhold til i fjor. Det er spennende og gjør at jeg gleder meg ekstra til å lese de bøkene. Så har jeg lest to av romanene, men jeg tror jeg kommer til å lese alle en gang til.

    Ha en fin dag Beathe 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.