Oppsummering#8:August 2018

mojamaltuv

Det har vært litt fokus på Tante Ulrikkes vei denne måneden siden Eli og meg har hatt samlesing av årets joker til bokbloggerprisen.  Det er alltid like kjekt og jeg håper at det blir flere samarbeid i fremtiden også. I dag leste jeg atter en fin omtale av boken inne på Bjørg sin blogg og det gleder mitt bokbloggerhjerte at enda flere syntes det er en god bok og ikke minst en viktig bok. Så får det heller våge seg om noen ikke får det helt til med den, de aner ikke hva de går glipp av- nemlig. Vel, nå er ikke dette nok et innlegg om den godeste Tante Ulrikke- det skal handle mest om de andre bøkene jeg har lest og skrevet om i august for det har ikke bare vært  T.U.V. på agendaen må vite.

 

 BØKER LEST

 

 1. Mørke dyr av Janne-Camilla Lyster – roman-norsk 2018 – Leseeks
 2. Aftenland av Therese Bohmann – oversatt roman – Leseeks
 3. Jeg skal beskytte deg av Birger Emanuelsen – roman – norsk 2018- Leseeks
 4. Ut av ensomheten av Benedict Wells – oversatt roman- Leseeks
 5. Spredte døtre av Hele Imislund – dikt- debutant-norsk 2018 – Leseeks
 6. Svartstilla av Susanne Skogstad – roman – debutant – norsk 2018 – Leseeks
 7. Barnet av Kjersti Annesdatter Skomsvold – roman – norsk 2018 – Leseeks
 8. Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm- tegneserie- Leseeks
 9. Nøkkerosene av Anne Helene Guddal – roman – norsk 2018 – Leseeks
 10. Kinderwhore av Maria Kjos Fonn- roman – norsk 2018 – Leseeks
 11. Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar – roman- norsk 2017 – Leseeks -reread

 

9 romaner, 1 diktsamling, 1 tegneserie, 7 norske anno 2018 er fasitsvaret for denne måneden. Jeg har kun få sider igjen av Kinderwhore og Ut av ensomheten, og det klarer jeg fint i kveld og i morgen.

Jeg er fornøyd med lesemåneden når jeg tenker på at 11 dager gikk vekk på besøk hos familien Foster.

 

FRA BOK TIL FILM/ FILMER & TV-SERIER

I tillegg til dramaserien om fosterhjemsbarna The Fosters som jeg skrev om for noen dager siden har jeg sett på den nye «Skam-serien» – LOVLEG.

lovleg.png

Serien handler om 15 år gamle Gunnhild som må flytte hjemmefra for å gå på videregående, skolen ligger nemlig 2 timers kjøring fra hjemstedet hennes. Noe som betyr at hun må bo på kollektiv sammen med tre andre.

Jeg vet ikke helt hva jeg syntes om serien ennå, på en måte er den litt mer morsom enn det Blank var men på en annen måte så går det uhorvelig tregt også. Jeg ble litt skuffet når det viste seg at det i atter en serie er en jente som er main – det kan jo komme flere sesonger og forhåpentligvis dukke opp en mannlig hovedperson, jeg forstår det, men ble litt skuffet likevel.
Jeg tenker at gutter har issues på lik linje med jentene, men så er dette med om guttene faktisk hadde sett og hatt nytte av en serie sett fra deres perspektiv. Men ingen av disse seriene er like gode som det Skam var.

Kommer sikkert til å følge med en liten stund til så får jeg se, men jeg må si at jeg ser frem til en ny sesong Blank og ikke minst til Skam Austin med Grace(den amerikanske Noora) i hovedrollen, hun liker jeg faktisk mye bedre enn den norske.

 

SER FREMOVER MOT SEPTEMBER

 

Det merkes på typen bøker jeg har lest denne måneden at bokhøsten er i full gang. Fremover må jeg prioritere litt annerledes og strengt om jeg skal få lest flere av de bøkene jeg allerede har i hyllene. Jeg har også lyst til å lese flere 1001-bøker blant annet.

Egentlig ønsker jeg ikke å være så «avhengig» av forlagene som det jeg er nå, og på sikt kunne jeg tenke meg mye færre leseeks enn det jeg mottar pr i dag. Mange bøker mottatt betyr jo egentlig at det er de som til en viss grad «bestemmer» hva en skal lese og slik har jeg ikke lyst til å ha det lenger, ikke i den grad det er nå. (Jada, jeg vet at jeg har spurt om bøkene selv :-P)

Det fører uansett til at man føler at man må lese og skrive om bøkene innen en viss tid og det blir veldig press(selvpålagt men dog), som igjen fører til liten leselyst og bloggingen føles nesten som en jobb og ikke en hobby lenger. Dette er det sikkert mange som føler på av og til, og det har vært snakket om flere ganger, jeg har mast om det med jevne mellomrom. Sorry for det altså.
Det passet veldig dårlig at ebokbib slutter å fungere for meg, jeg har slitt lenge med denne appen og det ser ikke ut til at de finner ut av hva det er heller. Men bøker jeg låner blir hengende igjen i systemet slik at jeg til slutt ikke kan låne bøker, de har økt antall bøker jeg kan låne for å få bukt med dette – det hjalp en stund men nå fikk jeg problemer igjen så da var det over og ut med ebokbib for min del. Jeg håper de klarer å ordne det slik at jeg får lånt bøker der igjen.

Arrangementene står i kø den kommende måneden. Tre bokturnèer, eller det er fire men Kagge sitt falt på samme dag som teaterstykke «Tung tids tale» og det samme gjorde et arrangement med Trude Marstein jeg gjerne skulle vært på men selvfølgelig ble det Tung tids tale som blir prioritert denne dagen. Håper at noen fra de andre byene skal på Kagge sitt og at de gir oss et referat.

I tillegg  er det  mange arrangementer både på biblioteket og på litteraturhuset så september blir en travel måned.

Det skal selvfølgelig være bokbloggertreff, denne gangen nede i Stavanger men jeg kommer meg ikke avgårde i år heller. Men jeg håper at folk er flinke til å oppdatere oss som ikke skal være med, både på blogg, facebook og insta. Jeg krysser fingrene for at Tante Ulrikke stikker av med prisen i roman-klassen.

 

HA EN FIN LESEMÅNED I SEPTEMBER!

 

 

HILSEN BEATHE

20 kommentarer om “Oppsummering#8:August 2018

 1. For en fin måned du har hatt, av dine 11 bøker har jeg lest 6, og et par av dem har vi jo lest samtidig har jeg forstått. Jeg endte opp med 14 bøker denne måneden og er fornøyd med det, dropper oppsummering igjen, Unni Lindell holder meg fengslet.
  Synd at du ikke blir med til Stavanger, hadde virkelig krysset fingrene for samreising denne gangen 🙂 Lykke til med neste lesemåned!

  Liker

  1. Ikke ofte vi leser så mange av de samme bøkene, det var jo litt artig. Savner oppsummeringene dine så litt leit at du dropper de.
   Jeg leste litt om Unni Lindell sin nye bok og fikk lyst til å lese den men jeg må få lest første bok i serien først.

   Liker

   1. Jeg kommer gjerne med oppsummeringer igjen når jeg føler for det. Nå prioriterer jeg lesing, siden mye av dagen går med til jobb som tapper meg helt for krefter for tiden 🙂

    Liker

  2. Referanse som i «Jeg bare babler i vei selv om det ikke har noe som helst med innlegget ditt å gjøre» 😉

   Du får ta på en og en ting og kjenne etter om du er genuint glad i den eller det. Om hjertet ditt brister om du kvitter deg med akkurat det klesplagget, det fatet eller den spikeren. Tar tid. men virkningsfullt!

   (Skrev hun og ignorerte det faktum at rot og skrot tar over leiligheten hennes)

   Likt av 1 person

   1. Aha, men vet du? Jeg liker når du babler jeg, selv om jeg ikke forstår at det er nettopp det du gjør:-D «when u må forklare at du babler» Ler

    Jeg kødder ikke, boden min nede i kjelleren er stappa full, og jeg må rydde fordi jeg klarte å knuse lyspæren i taket i fjor og deler av den står igjen i lampen- dette må vaktmesteren ordne for meg men for at han skal komme til uten å balansere mellom sekker og gud vet ikke hva så må jeg rydde. Det gode er jo at alle bøkene jeg har der nede skal få lov til å komme opp igjen og deretter må jeg velge hvilke bøker jeg skal kvitte meg med.

    Skal definitivt ta med meg rådet ditt! Ta og føle, og kaste det som kastes skal eller bør.

    Liker

 2. Nå skal jeg fortelle noe som er litt pinlig. Lyspæra ved senga mi røk for noen måneder siden – og jeg har enda ikke somlet meg til å skifte. Ergo: ingenting lest om kveldene, og kun tynne bøker lest (les: veskebøker). Nå har høstmørket senket seg og stabelen tjukke høstbøker velter snart. I know what to do, men jaggu er det vanskelig å gjennomføre!

  Referansen til innlegget ditt er jeg litt usikker på, ville bare fortelle. Hehe.

  Og du? TUSEN TAKK for at du er så flink å legge igjen kommentarer. Det er ordentlig fint!

  Liker

  1. You are welcome! 🙂 Mulig jeg er trøtt her men ble litt usikker på hva du var usikker til! Hehe…

   Jaja, av og til bruker en rett og slett litt tid på ting. Selv leser jeg egentlig lite på sengen og nå i september blir det mulig litt mindre lesing siden jeg skal ha ryddesjau her den kommende måneden. Skulle hatt besøk av Synnøve i «Norske rotehjem» før jeg går i gang med rydding av tre boder og innrede bibliotek på Victorias rom. Wish me luck.

   Liker

 3. Du har lest mye denne måneden også, i tillegg til stor og god aktiviteter mht samlesingen.:) Ære være!
  Kjenner godt igjen det du skriver ang leseeksemplarer. Man styrer det jo selv, men det er så fristende, samtidig som det også styrer hva man velger å lese, som kan bli litt selvpålagt tvang til tider.. Fordelen er jo at man får nye bøker tidlig. Men det gjelder å begrense seg, føler jeg selv. En vanskelig øvelse til tider.

  Har ikke fått så mange invitasjoner til høstmøter fra forlagene enda, bortsett fra Gyldendal. Hm, Kagge også i september? Må høre med dem.. I fjor gikk det i ett.

  Ønsker deg en fin september Beathe:)

  Liker

  1. Helt klart, det er klare fordeler med å motta leseeks og sikkert ikke noe jeg klarer helt å slutte med, det er meg selv som må finne den gyldne middelvei slik at det blir rom for begge deler. Kun en selv som styrer det sånn sett. Har fått invitasjon fra Cappelen Damm, Gyldendal, Forlaget press skal ha bokturnè sammen med Vega,Samlaget og Spartacus-og der har jeg invitert meg selv…hehe og snakker med en Elin hos Press.
   Kagge og Aschehoug har jeg ikke hørt n.oe fra ennå, og det kan se ut til at Vigmostad & Bjørke ikke skal ha i år heller.
   Datoer finner du her: https://forleggerforeningen.no/kalenderhendelser/

   Liker

   1. Absolutt. Kun en selv som må prøve å finne den middelveien man ønsker.
    Takk for link til oversikten, den hadde jeg glemt hvor er. Har kontaktet salgssjefen til Press og jeg var hjertelig velkommen. Det blir stas.
    Aschehoug skal ha litt senere, så det dukker nok opp.
    CappDamm har jeg sendt mail til. Kagge får jeg uansett ikke med meg grunnet ferie og bortreist.

    Likt av 1 person

 4. Som vanlig en skikkelig grundig oppsummering,Beathe. Jeg har seks av bøkene på min liste, tre lest. Oppdager ofte at vi plukker de samme bøkene fra eBokBib. Artig. En ting jeg lurer på: Får du bøker sendt fra forlagene uten at du går inn og bestiller? Bare et lite apropos. Er på vei til Trondheim om fem minutter, så har det litt travelt. Ha en fin helg! Jeg skal passe smårollinger, og gleder meg.

  Liker

  1. Ja, litt artig det, at vi finner noen av de samme bøkene. Ja, jeg spør jo etter bøker, men får bøker tilsendt uten å be om det også.

   Høres ut som du har en fin helg foran deg,Åslaug!

   Liker

 5. Du har hatt en fin lesemåned altså Beathe 🙂 Jeg har også lest Emanuelsen sin bok, og den er veldig bra. Ellers har jeg satt meg på reservasjons liste for Skomsvold, Marstein og Heivoll på e-bib, men de bøkene er det lange ventelister på.

  Ellers så er du og Eli helt rå på samlesing. Burde nesten ha et kurs for oss andre, om hvordan vi skal gjøre det, for du verden så flinke og engasjerende dere er. Er i hvertfall glad for Fabel, for pga den fikk jeg lest TUV til fristen gikk ut. Og en var fjorårets beste roman, som jeg har lest, uten tvil.

  ha en fin fredag, Beathe 🙂

  Liker

  1. Ja, den ble ikke så verst! Gled deg til Skomsvold sin bok, den likte jeg veldig godt. Ser frem til Heivoll sin bok men den var jeg heldig å få tilsendt så den ligger klar. Kjedelig med ventelister på e-bib/bibl altså.

   Takker så mye! 🙂 Eli er et unikum å samarbeide med og alle burde fått anledning til det en eller annen gang. Vi får se om vi ikke kan holde et lite lynkurs på neste års bokbloggertreff, eller hva sier du, Eli?
   Det er veldig kjekt selv om jeg denne gangen hadde et par innlegg mindre enn det som opprinnelig var planen.

   Helt enig med deg angående TUV, definitivt en av fjorårets beste! 🙂

   En fin helg til deg også, Gro! Veldig kjekt å ha deg tilbake 🙂

   Liker

 6. Vel blåst både på Ulrikke og augustbunken. Vet akkurat hva du snakker om angående lesereks. og det er mange år siden jeg tok grep der. Noe slipper alltids gjennom. Noe må man bare lese NÅ med engang, men siden ebokbib har jeg lært meg å bli mer tålmodighet. Beste vaksine mot forlagene. Meen det hjelper jo ingenting når appen ikke fungerer. Høres fullstendig krise ut at de ikke finner ut av det. Tør nå ikke oppdatere appen før du har fått det fikset. Er det telefonrelatert? Apple/Android? Hadde selv endel problemer etter de fikk ny versjon for en stund tilbake, (søkeproblemer, nye bøker kom aldri inn etc, men det ordnet seg etterhvert.). Hadde man bare kunne bruke appen på kindle ville leserverden vært perfekt!!

  (ja, jeg vet jeg ikke nevner bøker lest, sånn må det bli når man såvidt henger på blogglassest)

  Liker

  1. Takk, takk! Altså, det er veldig fint å ha den muligheten å kunne få nye bøker og få de rimelig fort uten å betale en kr, samtidig er det et stort minus når man ikke klarer å holde igjen fordi fristelsene blir for store og man sitter med x-antall leseeks man «må»lese. Er jo velkjent for de aller fleste vil jeg tro, så jeg må bare finne en gylden middelvei her slik at jeg får lest mer booker, 1001-bøker, etc..

   Jeg håper ebokbib-problemene blir løst og han på biblioteket mente at de skulle ha det på plass i løpet av høsten. Jeg har android, det kan jo være der det ligger. Litt surt når bøker en har lånt og ikke vil lese likevel har en lånetid på 90 dager og du kan ikke låne flere bøker før de forsvinner av seg selv etter disse dagene! Fikk jo utvidet grensen på antall bøker men jeg ble litt vel ivrig når de plutselig hadde mange flere bøker å velge mellom og da skjedde det igjen. Merkelig feil egentlig, at systemet henger sånn.

   Ja, stemmer det du sier der. Opplevde de problemene du nevner også i tillegg men det ordnet seg 🙂

   Liker

 7. Eg er så glad i Gunnhild, det er lenge sidan eg har vorte så glad i ein seriekarakter så fort! Men eg trur at det i for stor grad har vorte framstilt som «den nye skam», eigentleg er dei einaste fellestrekka eg ser (utanom at dei er tenåringar og går på vgs) at mykje av handlinga går bak skjermen i form av facebookmeldingar og insta. Kanskje er det «bygda» i meg som gjer at eg likar det så godt:)

  Liker

  1. Når jeg så første klippet så digget jeg moren og syntes Gunnhild bare var klein.Men etter diverse meldinger så har jeg skiftet mening ang henne. Jeg prøvde å få min datter på 20 til å se men hun nektet! Jeg syntes ikke det er mye likheter heller annen enn formatet det er blitt gitt ut på(utenom alder og går på vgs) Det kunne virke på de første klippene at dette ble en mer morsom utgave enn både Skam og Blank, men nå syntes jeg bare synd på Gunnhild. Jeg følger jo med på serien selv om jeg ikke er helt hektet ennå, men godt mulig det kommer 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.