Bryllup på øya av Jenny Colgan

Original tittel:An Island wedding-Norsk tittel:Bryllup på øya-Forfatter:Jenny Colgan-Oversetter:Hege Frydenlund,MNO-Format:Innbundet-Sideantall:395-Utgitt: 2022-Min utgave:2023-Kilde:Reklame /leseeksemplar tilsendt fra Gyldendal forlag

HERLIG SOMMERLESING!

Jeg har nettopp kommet tilbake fra den fiktive øyen Mure som ligger midt mellom Skottland og Norge,og det ble en herlig tur denne gangen også.
Dette er den femte boken i Mure-serien og jeg håper at forfatteren har planer om å skrive flere bøker for dette er en øy med noen aldeles herlige og sjarmerende folk. Her må det forresten nevnes at for første gang så har jeg blitt skikkelig irritert på en av karakterene,men det kommer jeg tilbake til.


Våren er i anmarsj og Flora MacKenzie skal gifte seg med sin kjære Joel Binder. De har bestemt seg for å ha et intimt lite bryllup med kun de aller nærmeste, selv om dette betyr at mange av øyboerne kommer til å bli skuffet når de ikke blir invitert.


Verre blir det når Jan sin søster, den vakre Olivia Mathieson vender tilbake til øyen sammen med bryllupsplanleggeren Jacinth. Hun forlot øyen for ti år siden for å skaffe seg en mer strålende fremtid enn det hun tenkte øyen kunne tilby, og etter en modellkarriere ble hun influencer på instagram.
Hun skal gifte seg med Anthony Forbes som kommer fra en rik familie, og har planer om å lage til et stort og eventyrlig (og ikke minst instagramvennlig) bryllup på The Rock hvor det ikke skal spares på noen ting. Og bryllupet skal holdes på samme dag som Floras..

The Rock trenger inntektene et slikt oppdrag vil gi og ikke minst publisiteten et slikt bryllup vil ha å si for fremtidige bookinger, og dessuten har de planer om begynne å holde bryllupsfester på hotellet så dette blir en utmerket generalprøve. Flora er veldig innstilt på å få dette til,men etter hvert som hun hører om Olivias planer for festen begynner hun å angre på sin egen avgjørelse om å holde et lite bryllup..

Boken byr på flere hendelser jeg ikke skal komme noe nærmere inn på her, men jeg nevnte lenger oppe at jeg ble skikkelig irritert på en av karakterene, og det har jeg lyst til å utdype litt. Jeg forstår Jan på et vis for det kan ikke være kjekt å komme sånn i skyggen av den vakre søsteren Olivia, samtidig syntes jeg hun ble urimelig aggressiv ved flere anledninger, og det var tydelig at hun var sjalu. Men på et punkt følte jeg nesten litt antipati mot henne, og jeg likte ikke Olivia noe særlig en gang-ikke til å begynne med. Men litt overrasket ble jeg over at hun ikke liker Flora noe særlig, dette har jeg ikke plukket opp før nå.
Like mye som jeg irriterte meg over Jan så flirte jeg av Floras niese,Agot, jeg digger den veslevoksne jenten som vet å gi beskjed og ikke er redd for å sette folk på plass.

Læreren Lorna og øyens fastlege Saif får en del plass i denne boken, og selv om jeg liker begge karakterene godt er jeg litt usikker på hva jeg syntes om det. Når det er sagt så skjer det ganske så mye der så kanskje det var naturlig at de fikk den plassen denne gangen. Likevel føler jeg at Flora og Joel, og kanskje aller mest sistnevnte kunne fått noe mer plass enn det jeg føler han har fått i de to siste bøkene.

Lurer du på om det ble en happy-ending for noen parene i denne boken? Vel, den som leser får vite..

Med den morsomme Jul på øyas hotell ganske så friskt i minne, så ble dette en mye mer dempet bok når det gjelder humor for den er nesten ikke-eksisterende, noe som forsåvidt er helt greit. All feelgood trenger ikke å være morsomme og her hadde flere av historielinjene en noe alvorlig undertone, så sånn sett passet det godt at humoren var mer dempet.
Første halvdel av boken var ganske så rolig men den har likevel så pass driv at jeg ville lese videre for å se hva som skjedde, og i siste halvdel tar boken seg litt mer opp og de to hundre siste sidene ble lest i èn eneste jafs.

Colgan skriver veldig godt, og jeg syntes hun har god dybde i bøkene sine, noe som skiller henne fra flere andre feelgood-forfattere. Mange bøker i denne sjangeren er ganske så forutsigbare uten at det gjør noe,men denne gangen har Colgang lagt igjen en skikkelig plottvist med påfølgende cliffhanger, så mye tyder på at det blir flere bøker fra denne sjarmerende øyen i fremtiden. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.



BOKEN ANBEFALES VARMT!



Forfatter

 Jenny Colgan er født i 1972 og er en Skotsk forfatter. Hun debuterte som forfatter i år 2000 med romanen Amanda`s Wedding og har siden den gang gitt ut en hel rekke bøker, både under eget navn men også under navnene Jane Beaton og J.T. Colgan. Hun har i tillegg skrevet for den britiske serien Doctor Who. Hun ble tildelt prisen Romantic Comedy Novel of the Year i 2018 for Velkommen til Floras kafé,som er første bok i Mure-serien.



HILSEN BEATHE

2 kommentarer om “Bryllup på øya av Jenny Colgan

  1. Gleder meg til denne når den kommer til meg:) Colgan er bare herlig, og spesielt Mure-serien.
    Ha en fin kveld Beathe:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..