Bok & kulturhjørnet #6

bok-og-kulturhjc3b8rnet-ok

Skrev et innlegg i går som ved et uhell ble slettet så jeg prøver meg igjen i dag.

 

 1. Jeg er ikke den personen som kan finne på å reise steder jeg har lest om i en bok, da jeg er redd jeg måtte ha vunnet i lotto først. Uansett her er en oversikt over 26 bøker som hver og en kan få deg til å spre dine vinger og fly ut i den store vide verden. Har du lest en bok som har fått deg til å reise?
 2. Fant en liten quiz hvor man skulle finne ut hvem hovedkarakteren i boken var, de fleste bokormer klarer denne – jeg hadde ni rette til tross for at jeg knapt har lest en eneste av bøkene som ble nevnt.
 3. De sier det er barn og fulle folk du hører sannheten fra, vel, disse barna skal ha for forsøket. Trodde jeg skulle daue 😀
 4. Her om dagen ble filmen MI:6 vist oppe på preikestolen og Tom Cruise sendte hilsen til alle de som møtte opp. Noen kaller visningen av filmen på preiksestolen en ren gimmik, men gimmik eller ikke – kult var det og filmen skal jeg se selv om jeg ikke har sett alle filmene i serien.
 5. Her kommer grunnen for at jeg lagde nytt innlegg i det hele tatt for har dere fått med dere innleggene til Ann Helen hvor hun leter gjennom arkivene til andre bokbloggere, om ikke så må dere gå inn å lese. Det er definitivt mye gull å finne i gamle og nedstøvete blogginnlegg.

 

Og det var et av innleggene hun lenket til som ble skrevet av Eli for fire år siden jeg bet meg veldig merke i. Dette med blogging og hvorfor man driver med det, om tanker man har for fortsettelsen. Jeg skrev en lang avhandling i går om hvor stresset jeg blir det ligger mange bøker på vent i skrivebunken og at jeg har flere påbegynte bøker fra juli som skulle vært lest ferdig.

Vel, bøkene i bunken forsvinner ikke og jeg tenker at det ikke er så nøye om det drøyer noe før de blir skrevet om. Dette er hobbyen min og det er ingen deadline på innleggene.
Jeg har ikke testet ut denne teorien ennå og jeg er spent på hvordan den fungerer på meg som egentlig er perfeksjonist når det gjelder blogging. Ikke at innleggene er så fantastiske men jeg «stresser» når jeg ikke klarer å følge min egen plan og målsetting.

Har du noen gang følt på dette «stresset» med hensyn til blogging, og eventuelt hva har hjulpet deg ut av det?

 

 

HILSEN BEATHE

6 kommentarer om “Bok & kulturhjørnet #6

 1. Eg les innlegget ditt i går, men då eg skulle kommentere seinere var det vekke… Eg er til tider veldig avslappa til bloggen, og blogger såvisst ikkje om kvar einaste bok eg leser. Til det leser eg for mykje, og for variert til at det svarer seg. Serieromaner har ingenting på bloggen min å gjera, og det er nokonlunde same opplegg med Agatha Christie som eg høyrer på veg inn i draumeland.

  Eg leser heller ikkje alltid ferdig alle bøkene eg begynner på. Det hender eg leverer uleste bøker tilbake på biblioteket fordi eg rett og slett ikkje har motivasjon eller lyst til å lese akkurat dei bøkene der og då. Men å ha fleire bøker i skrivebunken har eg aldri – skal eg skrive om ei bok så skjer det omtrent før eg har vendt siste side, og eg har skrevet anmeldelser idet lydboka er på veg mot slutten.

  Eg har som regel større lesesperre enn skrivesperre, men om bloggen ikkje blir oppdatert så er det ikkje så nøye. Ulikt rosablogger så må faktisk bokbloggere lese noko for at ein faktisk skal ha noko å skrive om. Håper du finner utav det, og legger frå deg stresset.

  Liker

  1. Det er nettopp denne roen jeg ønsker å ha og har som oftest- men ikke alltid. Som nå hvor det på en måte har hopet seg opp litt. Jeg skal ikke skylde på leseeks men merker at jeg har lyst til å få mindre av dem tilsendt, da står man på en måte litt «friere» til å blogge når det passer en. Jeg har jo et ønske om å blogge om bøkene jeg leser og akkurat de som ligger i skrivebunken har jeg et sterkt ønske å skrive om, men når det går en mnd eller to så sitter de jo ikke like godt i lenger.
   Det går helt fint å ha litt tid mellom hvert innlegg man publiserer, akkurat det har jeg ikke noen stress med.
   Takk, jeg også håper at dette «stresset» gir seg, og har funnet på en plan og jeg håper at den fungerer.

   Liker

 2. Digger dette hjørnet ditt, og denne gangen brukte jeg tid på tipset om Ann Helens gøye innlegg. Selv har jeg vært stresset ang. blogging flere ganger, og prøver stadig å skrive kortere innlegg, og bruke mindre tid foran pc`en. Med alle leseeksemplarene jeg får, tenker jeg at vi utnytter hverandre (jeg og forlagene) gjensidig, men det er eneste måten å kunne holde oppe lesetempoet på, siden jeg synes det er kjekt å lese nye bøker som har laaaange køer på biblioteket.
  Mindre press på oss selv, er vel løsningen, glemme antall kommentarer og bare bruke bloggen til oppslagsverk og katalogisering. Noe sånt, nå er det helg og jeg skal ikke lese, men være sosial på hytte tur (sånt som vi drev med i gamledager vet du)

  Liker

  1. Så kjekt at du sjekket ut Ann Helens innlegg, absolutt verd tiden det tar det altså!
   Har ingen problemer med å bruke litt tid på pcèn og liker å bruke tid på innleggene mine,men jeg blir stresset når ting hoper seg opp- det er jo kun meg selv som legger press på meg så dette er jo selvforskyldt.
   Prøver egentlig å begrense leseeks selv om det ikke er alltid like enkelt, samtidig har jeg en hel haug med bøker som jeg har kjøpt selv som jeg har lyst til å lese – så en gylden middelvei er vel å foretrekke her. Enig med deg at man bør legge mindre press på en selv for det ødelegger bare for gleden det faktisk er å holde på dette. Jeg er ikke opphengt i kommentarer og blogger ikke for å få det, selv om det selvfølgelig kjekt å få i gang en slags samtale sånn innimellom.

   Ha en fil helg og kos deg på hyttetur, Tine:-)

   Liker

 3. Jeg hang meg opp i punkt 1, bøker som har fått deg til å reise. Jeg ble nemlig som temmelig ung aldeles besatt av Wilbur Smith og bøkene hans om Courtney- og Ballatynefamiliene og og ønsket som besatt å reise til «hans» Afrika. Trodde selvfølgelig aldri det skulle skje, men nå har jeg faktisk vært i Afrika – nærmere bestemt både i Sør-Afrika, Namibia, Zambia og ikke minst Botswana. En ungdomsdrøm som kom i oppfyllelse ikke mindre enn tre ganger. De tidlige bøkene hans har jeg lest opptil flere ganger, både på norsk og engelsk. Aldeles nydelige! 😀

  Liker

  1. Helt fantastisk, og så bra at ønsket ditt faktisk gikk i oppfyllelse. Må være spennende land å reise til, så totalt annerledes enn det vi er vant med. Har ikke lest bøkene hans men skal notere meg dem, alltid kjekt å stifte nye bekjentskaper.

   Liker

Kommentarer er stengt.