En liten bok om kjærlighet av Kaia Huuse

I forrige uke hadde jeg mitt første møte med forfatteren Kaia Huuse når jeg leste hennes nyeste bok, Noen må være i’en under prikken  også, en visdomsbok som jeg likte veldig godt og som var nydelig illustrert av Katie Alfheim. Jeg ble oppmerksom på at Kaia Huuse hadde debutert som forfatter i fjor og siden jeg likte den nye så godt så måtte jeg få med meg debutboken hennes også.

en liten bok om kjærlighetEn liten bok om kjærlighet er som tittelen tilsier en liten bok, men inneholder veldig mye likevel. Her finner man fem lengre dikt som alle er skilt fra hverandre med en liten tegning av en blomst. Deretter så får man et par rim og til slutt finner man tekstene til de ni sangene som er å finne på platen hennes «Uvær» og som om ikke det var nok så fant jeg Cden med alle sangene på helt bakerst i boken. Den hørte jeg naturligvis på mens jeg skrev omtalen. Koselig!

Jeg hadde naturligvis hørt om musikeren og låtskriveren Kaia Huuse og jeg husker at hun var samboer med Jan Eggum. Bortsett fra det hadde jeg ikke noe forhold til musikken hennes, men det skal endres på fremover for dette var veldig fint.

De fem diktene i samlingen handler alle sammen om kjærlighet,om det å elske noen, men kanskje like mye om den kjærligheten som ikke er der mer? Jeg tenker at dette først og fremst er noe man ser tilbake på, noe som har vært,  og kanskje det er kjærlighetssorg som beskrives også.
Alle diktene har en sårhet ved seg som jeg likte godt.

 

 

…..(……)…..

frøene var vakre
men ble aldri til roser i glassene
skuldre jeg kunne
lene meg på

………(…..)……

ikke forsvinner han
og
aldri
fullbyrder
han helt

…..(…..)….

Når jeg ser meg tilbake
teller jeg ikke årene
vi gikk side om side
men hvor myke
minuttene ble
i regn og sol

….(….)…

Dette er ikke en diktsamling i en fortellende stil hvor det er en slags kronologisk rekkefølge men diktene er i stedet som små hverdagssukk for å stjele forlagets egen beskrivelse. Diktene er poetiske og jeg ser at forfatteren ikke er fremmed med å skrive tekster selv om det kanskje ikke er helt det samme å skrive dikt som å skrive låter.

Jeg tok meg i å undre underveis om dette kunne være en mer personlig bok enn den nye og da jeg googlet kom jeg over en anmeldelse av platen «Uvær» Dagbladet skrev i fjor og der fikk jeg det bekreftet. Det er vel helt vanlig at forfattere og låtskrivere henter ting fra sitt eget liv når de skriver uten at det nødvendigvis er direkte «biografisk» av den grunn.
Diktene er «tilgjengelige» og passer dermed godt de til som ikke er helt komfortabel med å lese dikt/ lyrikk. Noen av diktene ble lest opp på platen og hadde fått musikk til og det likte jeg godt. Det er alltid kjekt å høre forfattere lese fra bøkene sine.

Jeg håper at det har gitt mersmak for Huuse å gi ut bøker, og jeg vet at det er nettopp henne som skal sette sammen boken «Ren jul» som kommer i november, som er en samling tekster, dikt og annet fra ulike norske forfattere. Jeg håper hun har bidratt litt selv også.

Både denne og «Noen må være i’en under prikken også» er perfekte bøker å gi bort i gave!

Anbefales!

 

 

 


Forlag:Prego Mobile
Tittel: En liten bok om kjærlighet
Forfatter: Kaia Huuse
Format: Heftet
Utgitt: 2016
Kilde: Leseeks

 

 

Forfatter

kaiahuuse

Kaia Huuse er født i 1974 og er en norsk musiker,sanger, komponist og låtskriver.  I 2018 har hun vært artist i 20 år og i den forbindelse kommer hun ut med ny skive. Hun debuterte som sagt som forfatter i fjor med denne diktsamlingen. Nå i høst kom hun ut med visdomsboken «Noen må være i’en under prikken også» som hun har laget sammen med Katie Alfheim som har laget illustrasjonene.

 

 

 

HILSEN BEATHE

2 kommentarer om “En liten bok om kjærlighet av Kaia Huuse

  1. Så gøy at streken under prikken fikk deg til å ville lese den første boken hennes 🙂 Har ikke kommet så langt ennå, kveldene er tettpakket alle som en, det er ikke til å tro. Ha en super helg Beathe!

    Liker

Kommentarer er stengt.