Høstmøte med forlagene Juritzen & Vega på Hotell Terminus i Bergen

Juritzen bilde 1.JPG

Bokturnèene fortsetter og denne gangen var det forlagene Vega og Juritzen sin tur og de startet sin høstturnè her i Bergen. Møtet ble holdt på Hotel Terminus og før forlagene begynte sine presentasjoner var det tid for litt god mat & drikke som seg hør og bør. Deilig lapskaus med brød til.

Det var Sarah Natasha Melbye fra Juritzen og Eline Oppebøen fra Vega forlag som geleidet oss gjennom bøkene fra sine respektive forlag.

sarah og eline

 

 først med det sisteAlf R. Jacobsen, forfatteren bak boken «Kongens nei» har gitt ut en rekke bøker om krigen og nå i høst har han blant annet kommet med boken «Først med det siste» som er historien om nyhetsbyrået NTB gjennom 150 år. Denne virket veldig interessant og  heldigvis lå den i nettet vi fikk med oss når vi skulle gå. (Der lå det også en pakke med lovehearts som ble spist opp på et lite blunk)

Det var flere av Jacobsens bøker som virket interessante, men jeg bet meg også merke i boken «Deres ære var troskap» skrevet av Eirik Veum, og den handler om nordmenn som ble drept i tysk krigstjeneste. Den tror jeg blir et «must» for meg denne høsten.

 

 

Lars Lenth, forfatteren bak boken «Menn som hater ulver» har sammen med et par andre forfattere skrevet boken «Ulvetider» som jeg syntes virket interessant.

juritzen bilde 2Her er forfatter Lars Lenth i samtale med forlagssjef i Vega Finn Jørgen Solberg.

Det var litt morsomt for om man hadde spurt en ulvehater hvor mange ulver det er i Norge så hadde han svart ca 290, men om du hadde spurt en ulveklemmer som han kalte det om det samme hadde han svart ca 35. Sannheten er at det er ca 60 ulv i Norge.  Det regnes med at ulven dreper ca 1% av de sauene som dør årlig, og det er ikke mye med tanke på hvor ofte ulv for skylden for sauedrap her til lands.

Forfatteren bak romanen «Vindes skygge»,Carlos Ruiz Zafon,  kommer ut med en ny bok på norsk i høst, den heter «Tåkens hersker» og er faktisk skrevet før «Vindens skygge» men av ulike grunner kommer den ikke ut på norsk før nå. Forfatteren sier selv om boken at den er for de som er «Young at heart». Som du sikkert har skjønt så er vi nå over på Juritzens bøker.

Den bergenske forfatteren Jørgen Jæger var på plass for å snakke om sin nyeste bok «Guden» som er den tiende boken om Ole Vik. Jeg har med skam å melde ikke lest en eneste av dem men det har jeg planer om å få gjort noe med – ganske snart.

Juritzen bilde 3

Her er Jørgen Jæger i samtale med Sarah Natasha Melbye, og de kunne fortelle at han skal på en skikkelig turnè denne høsten og skal innom  hele 95 bokhandlere over det ganske land før jul. Det blir en travel høst for denne karen.

Blant andre av høstens bøker kunne de skilte med flere ølbøker og ikke minst strikkebøker, blant annet en som heter «Strikk din egen Kama Sutra» og her var det dukker det var snakk om- praten om denne boken førte til litt latter i salen. Eller kanskje man har lyst til å lese den nyeste boken til Markus og Martinus, den heter «Vår verden» og inneholder blant annet 300 nye bilder.

Sist men slett ikke minst så kommer Cecilia Samartin ut med ny bok denne høsten, den heter «Skjønnhet for aske»på norsk og handler om human trafficking for å si det op godt norsk.  Forfatteren var til stede i går kveld og hun leste et lite utdrag fra boken. Jeg grugleder meg til å ta fatt på den.

Juritzen bilde 4.JPGFør hun snakket om boken fortalte hun litt fra sin egen ungdomstid og vi fikk blant annet vite når hun fikk sitt første kyss og hva hun egentlig ville bli som voksen – det er ikke SÅÅ langt unna da!

Beklager, men det var vanskelig å få bilder uten alle disse hodene som stakk fram hele tiden!

Fra en forlagshore til en annen, Tine har også skrevet et innlegg om arrangementet i går kveld og hun har tatt for seg flere av bøkene som ble presentert i går.

 

HILSEN BEATHE

 

8 kommentarer om “Høstmøte med forlagene Juritzen & Vega på Hotell Terminus i Bergen

 1. Kjekt å lese om høstlanseringer som ikke kommer til Stavanger. Vi har såvidt startet her nede, men tror ikke vi blir besøkt av Vega/Juritzen i år dessverre.

  Liker

  1. Åh, det var jo dumt da! Håper de er på plass neste høst, og at de fleste andre forlagene velger å reise til Stavanger også. Nå gjentar jeg meg selv men det er noe eget å få presentert bøkene på denne måten fordi man alltid oppdager en bok man ellers kanskje hadde oversett.

   Liker

 2. Se der ja, bildene ble ikke så verst, vi satt jo skikkelig krøkkete til da 🙂 Takk for koselig selskap Beathe og ikke minst lenke, gleder meg til vi skal prøve oss på neste forlag 🙂

  Liker

 3. Jeg hadde tenkt å dra til Kristiansand i kveld på dette høstmøtet. Dessverre kom det noe i veien, så da var det fint å få lese om det hos deg 😊

  Liker

 4. […] Deretter var det forlagene Vega og Juritzen sin tur og denne gangen havnet vi på Hotel Terminus for… Her fikk vi blant annet slå av en prat med Jørgen Jæger som jeg kjenner best som kunde der jeg jobbet før siden jeg ikke har lest en eneste èn av bøkene hans -ennå. Når turen kom til cecilia Samartin sviktet motet helt og jeg fikk knapt hvisket hva jeg heter, og jeg som hadde planer om å slå av en liten prat med henne, neste gang Cecilia, neste gang. […]

  Liker

Kommentarer er stengt.