Fie faller av Therese Aasvik

fie faller
Boken ble lansert tidligere denne uken og jeg var så heldig at de hadde den ledig på eBokBib, da var det ikke annet å gjøre enn å laste ned et eksemplar.

 

Hovedpersonen i «Fie Faller» er naturlig nok Fie, som er godt gift med Håvard og sammen har de to barn, Amanda på 13 og Bastian på 4.
Hun er utdannet  innen interiør og når de tok over huset etter hans foreldre ute på Snarøya fikk hun ansvaret for å innrede huset.

Hun jobber deltid i en interiørbutikk som en av hennes venninner driver, forøvrig er venninnene hennes stort sett koner av kameratene til Håvard og som han har kjent siden barndommen.

Det er disse venninnene Fie streber etter å nå opp til, være like god som, og i sin iver etter å gjøre dette så kan man vel trygt si at det hele tar litt vel mye av.
Fie er en person som retter på barnetegningene før hun henger dem opp slik at de skal ta seg litt bedre ut, og barneselskapene hun holder hjemme så en nesten tro var et større arrangement.Når de har vinklubb i venninnegjengen underholder hun dem med på – kanten- historier som naturligvis er oppdiktet.
Enda hun kun jobber to dager i uken så har hun sett seg nødt til å ansette en aupair som hjelper henne med huset og barna.

Det er ikke der den skal stå. Sånt skjer jo, men det var ikke der den skulle stå. Fie hadde forklart, laget skisse av kakeflaten, plassert alle elementene i rett avstand til hverandre med eksakte mål. Selve marsipanballerinaen er nydelig, virkelig forseggjort med tutuen og det lille ansiktet, akkurat som på forsiden av Carlos Lischettis sukkerkunstbok, den ligner faktisk på Amanda.

S.5

 

Når alt virker nesten for godt til å være sant så er det som oftest det, for man merker fort at det er noe som skurrer her.  Det går ikke lang tid før fasaden sprekker. Håvard ser henne ikke lenger, og Amanda henvender seg som oftest til faren når det er noe, og er oppgitt på moren. Fie på sin side forstår ikke hvorfor de ikke ser at hun prøver så godt hun kan å «please» alle uten at det ser ut til å være godt nok.

Fie finner  etter hvert ut at Håvard har en annen kvinne og når hun finner en lapp med navn og telefon nr bestemmer hun seg for å søke det opp på internett, og til sin forbauselse så hadde han ikke funnet seg en mye yngre blondine, men en som var eldre og den totale motsetningen av Fie.

 

Du må akseptere at ting går opp og ned, sier han. -Du kan observere se forskjellige følelsene i deg med kjærlighet. Ikke vær så redd for noe som gjør vondt.
Fie smiler svakt, kjenner tyngden i brystet lettet litt. Det Natta sier, minner om ting Håvard har sagt, men dette virker mer fornuftig. Mer forståelig.

Du er heldig, sier hun og begynner å plukke opp skårene fra gulvet.
Nei!utbryter han. Ikke heldig. Men ikke dum nok til å henge lykken min på sånne små knagger, sier han, plukker opp knaggrekken og gir den til henne.

Den veier nesten ingenting.

S.167

 

Jeg kjente meg veldig igjen i Fie selv om jeg ikke har gjort de samme valgene som henne, men vi alle er vel ute etter å gjøre en god nok jobb, både som ektefelle og mor. Vi vil alle skape et hyggelig hjem for familien og av og til er det slik at noen streber litt mer etter perfeksjon enn andre, det er lett å la seg rive med.

Selv om jeg syntes at Fie var litt vel opphengt i at alt skulle være så perfekt så fikk jeg tidlig sympati med henne, og kjente igjen mange av de følelsene hun etter hvert satt med

Det er herlig å se  hvordan forfatteren har satt ting på spissen og så til de grader på kornet, og karakteren fikk gjennomgå til tusen. Samtidig så er det troverdig for jeg vet at det finnes  slike som Fie der ute, de som blir så opphengt i den perfekte fasaden at de et øyeblikk glemmer hva som egentlig er viktig her i livet. Det var noen rørende scener med mor og barn og da satt ikke tårene langt unna her. Så forfatteren var god til å få frem følelsene her hos meg i hvert fall.
Boken er lettlest og det var et godt driv i handlingen uten et eneste kjedelig øyeblikk, jeg skulle bare begynne på boken en kveldsstund men plutselig var klokken 0230 og siste side var lest.
Meget fornøyelig lesing og en fin debut av forfatteren.
Anbefales!

 

 

 


Forlag: Vigmostad & Bjørke
Tittel: Fie Faller
Forfatter: Therese Aasvik
Format: Ebok
Sideantall: 215
Utgitt: 2016
Kilde: eBokBib

Forfatter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Therese Aaasvik  er født i 1974 og bor i Oslo. Hun har studert kommunikasjon ved University of North Dakota, og har bodd og jobbet sju år i USA. Hun har bakgrunn som Art Director, designer og tekstforfatter, og er også billedkunstner. Fie Faller er hennes debutroman. (Bilde har jeg lånt på forfatterens nettside.)

 

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

 

11 kommentarer om “Fie faller av Therese Aasvik

 1. Måtte lese slutten om du anbefalte boken, for denne har jeg også lastet ned fra e-bib. Liker den så langt og er over halvveis.

  🙂

  Liker

 2. Tusen takk for den fine anmeldelsen, Beathe! Det betyr så mye for meg å høre at boken treffer. Og at du også skjønte at Fie trengte å gjennomgå 🙂 mvh Therese Aasvik

  Liker

  1. Bare hyggelig,Therese! 🙂 Kjekt at du som forfatteren av boken legger igjen noen fine ord! Selv om jeg fikk sympati for Fie så var det ikke til å se bort i fra at hun trengte å bli «vekket opp» litt, og se at det faktisk er andre ting som er mye viktigere!

   Liker

 3. Så enig så enig- lett å anbefale denne!
  Linker til innlegget ditt i omtalen jeg har skrevet ;o)
  (Har du forresten et stalltips om hvem som kunne passe som ny landslagstrener for skijentene???)

  Liker

  1. Takk igjen for link! 🙂 Nei, det er jaggu ikke godt å si hvem som passer inn i rollen som ny landslagstrener for jentene. Ser Vidar Løfshus regner med at de skal ha på plass en til juni måned, blir spennende å se hvem det blir.

   Liker

 4. Nå har jeg også lest den, og jeg ser at vi er like begeistret begge to. Flott omtale du har skrevet, linker til deg i min 🙂 God helg Beathe!

  Liker

  1. Ja, likte denne godt selv om kanskje den episoden med Lotte og de unge svenske guttene med fordel kunne vært endret litt på, noe Gro påpekte og som ikke jeg fikk med meg i min omtale. Ellers – en fin bok ja! God helg til deg også, Tine!

   Liker

Kommentarer er stengt.