Bokanmeldelse: Åtte minutter av Linda Klakken

åtte minutter
Hadde mitt aller første møte med Linda Klakken for en stund siden når jeg leste diktsamlingen Mamma, kone, slave som kom ut i 2013, og det gav mersmak.
I år har jeg prøvd meg på flere diktsamlinger av ulike forfattere med vekslende hell om jeg kan si det sånn. Jeg kan ikke på noen måte kalle meg en flink diktleser, har ikke knekt «diktkoden» helt ennå, men jeg har oppdaget at noen diktsamlinger er likevel mer tilgjengelige enn andre igjen.
Klakken sine dikt kommer innunder de jeg forstår meg på.

Åtte minutter er en diktsamling om beskyttelse, først og fremst om en mor som føler omsorg for sin lille datter, men også omsorg for de små dyrene og naturen rundt oss, og innimellom filosoferer moren over de store tingene som for eksempel universet og hvor lang tid det tar for sollyset til å reise fra solen og ned til jorden – noe som vil ta sånn cirka åtte minutter.
Man får med andre ord servert alt mellom himmel og jord i denne diktsamlingen.


Først
hver morgen
halvt i søvne
strekker hun
seg etter
meg

S.16


 

 

Selv om man får mange andre filosoferinger underveis som ikke går på forholdet mellom mor og datter så går det en rød tråd gjennom diktsamlingen likevel, og etter hvert forstår man at det har vært en tøff fødsel å gå gjennom for denne moren når hun fødte datteren sin. Vi får et innblikk i hvor skjørt livet er, og hvor tynn linjene mellom liv og død er.


 

 god natt
det kosmiske drønnet
da en planet på størrelse med Mars
krasjet inn i jorda
et korn av vrakgodset
endte opp med å rotere rundt jorda
og ble til månen
som fra vinduet vårt
likner en stor svamp
på ei enda større tavle

S.41

Stikkordet
når hun sier kald
slår jeg armene
rundt henne
som et levende
teppe

S.95


Dette var en aldeles nydelig diktsamling  som jeg likte veldig godt.  Vi følger datteren og moren fra den lille jenten er nyfødt og til hun blir fem år gammel, vi får ta del i når hun skal lære seg å sykle, vi overværer samtaler mellom dem, og det var ikke lett å plukke ut sitater å dele med dere for her var det mye bra å ta av.

Jeg lånte denne boken på ebokbib men kommer definitivt til å kjøpe  den slik at den kan stå i bokhyllen sammen med de andre bøkene for det fortjener den.
Dette er en diktsamling jeg anbefaler!


Forlag: Flamme
Tittel: Åtte minutter
Forfatter: Linda Klakken
Format: Ebok
Sideantall: 101
Utgitt: 2015
Kilde: Ebokbib

 

Forfatter

linda klakken

Linda Klakken er født i 1979 i Ålesund og er en norsk forfatter. Hun har tidligere vært student ved Skrivekunst-akademiet i Hordaland. Hun debuterte som forfatter i 2010 med Den siste beatpoeten,  og i 2013 skrev hun diktsamlingen Mamma, Kone, Slave og Skriv ferdig boka om livet ditt

 

 

 

HILSEN BEATHE

13 kommentarer om “Bokanmeldelse: Åtte minutter av Linda Klakken

 1. Ser ut som vi leker blindebukk begge to når vi nærmer oss diktsamlinger. Herlig å lese at du fikk utbytte av denne, og så den røde tråden. Kanskje jeg skal nærme meg denne med forsiktighet?

  Liker

  1. Jeg vil si at både denne og den forrige diktsamlingen hennes kan du nærme deg uten «å være redd». Jeg liker dikt bedre og bedre selv om det innimellom dukker opp disse som jeg ikke skjønner bæret av for å si det mildt. Og det var overhodet ikke vanskelig å få øye på den røde tråden så det er bare å prøve seg.

   Liker

 2. Jeg er heller ingen avansert diktleser, men jeg merker at noen dikt og diktsamlinger kan jeg falle helt pladask for, mens andre ikke sier meg noen ting. Ønsker deg en fin søndagskveld, Beathe!

  Liker

 3. Jeg prøver meg på dikt nå og da, med vekslende hell. Noen ganger blir jeg helt fascinert, uten at jeg har oppskrften på hvorfor. Andre ganger skjønner jeg lite. Dette er nok en fin samling, ser det ut som.

  Liker

  1. Ja,denne og den andre diktsamlingen hennes kan anbefales! Det kan være greit med bøker som krever litt mer av en, men ikke greit når man ikke forstår noenting omtrent heller.

   Liker

 4. Så nydelige smakebiter! Det første traff meg midt i hjertet ❤ Jeg tror nok aldri jeg blir en diktleser, men gleder meg veldig over diktomtalene du skriver her hos deg 🙂

  Liker

 5. Denne likte jeg også, men jeg trur jeg har lest/tolket den litt annerledes enn deg.
  Ebokbib er kjempefint når en vil utfordre seg selv til å gå utenfor den berømte komfortsona. Der kan man laste og lese, og forhåpentligvis LIKE, men blir det ikke fulltreff, er det en smal sak å lete fram noe annet man kan prøve seg på!
  Jeg øver stadig på å lese dikt, og plutselig en dag skal jeg nok skrive litt om erfaringene mine ;o)

  Liker

  1. Nå ble jeg veldig nysgjerrig, har du skrevet om den? Ja, det er artig hvordan man leser/ tolker bøker på forskjellige måter. Ebokbib er helt supert – når det fungerer som det skal.

   Liker

Kommentarer er stengt.