Boken på vent: Levande stein og Trilogien av Jon Fosse

Ny boken på vent logo

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.

Denne uken har jeg valgt meg ut bøker av Jon Fosse, dette er en forfatter jeg ikke har lest noe av tidligere og da er det alltid litt ekstra spennende. Jeg har planer om å lese den nyeste først, levande stein og trilogien blir kanskje i mai en gang.

fosse collage

 Om Levande stein : Det siste tiåret har Jon Fosse skrive nokre få kortare prosatekstar, prenta ulike stader. I Levande stein blir desse tekstane samla i ei bok, saman med hymna «Heilt utan ord». Den nyaste teksten, «Drøymt i stein», blei elles nyleg publisert i vårutgåva av det verdskjende engelskspråklege litterære magasinet Granta.
Trilogien består av bøkene; Andvake: Alida og Asle er komne til Bjørgvin for å finne arbeid og ein stad å bu. Alida er høggravid, men ingen vil gi henne og kjærasten rom. Dei blir meir og meir motlause der dei går omkring i regnet. Alida og Asle er komne til Bjørgvin for å finne arbeid og ein stad å bu. Alida er høggravid, men ingen vil gi henne og kjærasten rom. Dei blir meir og meir motlause der dei går omkring i regnet. Med seg har dei minna om ei lykkelegare tid, då dei to møttest og straks skjønte at dei var meinte for kvarandre. Men vonde minne blandar seg også inn, og ekkoet frå bibelhistoria er sterkt heile vegen.
Olavs draumer: Alida og Asle kom i Andvake til Bjørgvin der ho fødde eit barn. IOlavs draumar forlèt dei byen, men Asle, som no vel å kalla seg for Olav, vil dra attende til Bjørgvin for å kjøpa ei gåve til Alida. Men det går ikkje slik han drøymer om.
Kveldsvævd: er ein frittståande oppfølgjar til Andvake og Olavs draumar. Her møter vi gamle Ales, dotter til Alida. Gjennom henne får vi vite korleis det gjekk med Alida og Asle, paret som ofra samvitet for kjærleiken. Asle vart hengd i Bjørgvin. Alida og den vesle sonen Sigvald følgjer sambygdingen Åsleik tilbake til Dylgja, staden Asle og Alida ein gong reiste frå.

 

Har du lest noe av Jon Fosse, og eventuelt hvilke?

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!
 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 

HILSEN BEATHE

11 kommentarer om “Boken på vent: Levande stein og Trilogien av Jon Fosse

 1. Jepp- jeg har lest Andvake-trilogien og var mildt sagt begeistra for de bøkene! Bemerkelsesverdig lesing, spør du meg- og jeg er veldig spent på om de faller i smak hos deg! Noen vil kanskje synes det er for «sært», men jeg syntes bare det var umåtelig flott!
  Takk for tipset om den nye boka, jeg har vist ramla av lasset når det kommer tilå orientere seg om litterære nyheter…

  Liker

  1. Er spent på det jeg også og «sært» kan i blant være bra det! Bare hyggelig, Berit og det er nå slett ikke enkelt å skal få med seg alt heller. Ønsker deg en fin dag 🙂

   Liker

 2. Jeg har også Jon Fosses Trilogien på vent. Den gleder jeg meg til å lese. Jeg har ikke lest noe av Jon Fosse før, hvert fall ikke som jeg kommer på. Så jeg ser frem til å lese denne!

  Liker

 3. Eg har heller aldri lest noko av Jon Fosse – og ikkje fristar det meg heller. Eg innbiller meg at han er altfor «seriøs» for meg og lesesmaken min.

  Liker

Kommentarer er stengt.