Kulen som bommet- Torsdagsmordklubben 3 av Richard Osman

Original tittel:The Bullet that Missed- A Thursday Murder Club Mystery 3-Norsk tittel:Kulen som bommet-Tordagsmordklubben 3-Forfatter:Richard Osman-Oversetter:Eli-Ann Tandberg,MNO-Format:Innbundet-Sideantall:446-Utgitt/Min utgave: 2022-Kilde: Reklame /Leseeksemplar tilsendt fra Gursliberg forlag

HERLIG LESEFEST!

Det er bare litt over ett år siden jeg leste forrige bok i serien men likevel stod jeg nærmest å trippet etter å lese når jeg fikk den tredje boken i hus for et par uker siden, for dette hadde jeg virkelig gledet meg til. Jeg kan røpe så pass at jeg ikke ble skuffet denne gangen heller for dette ble en like herlig leseopplevelse som jeg har hatt med de to andre bøkene i serien. Måtte det bli enda flere bøker i serien for jeg vil gjerne tilbake til Coppers Chase og Osmans fire pensjonister som utgjør Tordagsmordklubben. For en herlig gjeng! Jeg har humret og flirt meg gjennom store deler av denne boken som nærmest leser seg selv.

Når Elizabeth, Joyce, Ibrahim og Ron skal i action igjen med en ny cold case innbefatter det et besøk til den kjente tv-verten Mike Wagham for det var nemlig en yngre kollega av ham, Bethany Waites som ti år tidligere hadde kjørt utfor en klippe midt på natten og var antatt omkommet, men kroppen hennes hadde aldri blitt funnet. Før hendelsen hadde hun kommet over nye bevis i en stor bedrageri-sak. Pensjonistene lokker Mike til et av møtene i Torsdagsmordklubben for de vil finne ut hvor mye han vet om saken Bethany hadde undersøkt. I den forbindelse tar de også kontakt med en Fiona Clemence, som overtok jobben etter Bethany.

Elizabeth har egentlig nok å stri med for ektemannen Stephen glir mer og mer inn i demensens klør og en kveld de er ute og går på tur blir de kidnappet av en som kalles «vikingen», som viser seg å være en svensk krypto-svindler. Han gir Elizabeth et oppdrag om å ta livet av sin tidligere kollega i KGB Viktor IIIyich, med kallenavnet «The Bullet», om ikke må hun selv ta en kule..

Det blir alle man på dekk og med god hjelp fra Bogdan og politibetjentene Chris og Donna skrider de til verket for å nøste opp i de mange trådene disse sakene består av. Det innbefatter blant annet et besøk i fengsel for å besøke narkohandleren Connie Johnson som de hjalp til med å putte i fengsel, og en levende begravd KGB-agent for å nevne noe.

Atter en gang har Osman skrevet en herlig kosekrim akkurat slik jeg liker det, med passe dose spenning, smarte og uventede vendinger underveis og sist men slett ikke minst den herlige og lune humoren som aldri er langt unna. Han er flink til å «snekre» sammen gode og spennende plott.
Han skriver altså så levende at det blir nesten som å sitte og se på en film. Det kan merkes at han har erfaring fra tv-bransjen. Filmrettighetene er kjøpt så det er bare å krysse fingrene for at disse herlige pensjonistene på Coppers Chase blir å finne på skjermen en gang i fremtiden.

Det ble en kort omtale denne gangen, det er to uker siden boken var ferdiglest og litt har forsvunnet for meg i mellomtiden. Tror likevel jeg har klart å gi et visst inntrykk av hvor fornøyelig denne kosekrimmen er og hvor godt jeg liker den britiske humoren.

Har du ikke lest denne serien før så har du tre herlige møter tilgode med den fornøyelige gjengen på Coppers Chase.BOKEN OG SERIEN FORØVRIG ANBEFALES STERKT!Forfatter

Richard Osman er født i 1970 og er en engelsk komiker og TV-personlighet. Han har i tillegg produsert en rekke engelske og amerikanske tv-show. Han debuterte som forfatter i 2019 med Torsdagsmordklubben til stor suksess og nå i 2022 finnes det tre bøker i Torsdagsmordklubb-serien.HILSEN BEATHE