Elidas 1001-lesesirkel for 2021: Dette er leseplanen.

Med kun 2 dager igjen av leseåret 2020 er det på tide å se litt på hvilke bøker som skal leses i Elidas 1001-lesesirkel for 2021. Jeg har for det aller meste valgt ut bøker som jeg allerede har liggende i hyllen men et par må jeg enten låne eller kjøpe meg i løpet av året.
Det er slett ikke sikkert at det er disse bøkene som blir lest men fint å ha et utgangspunkt å gå etter og pr nå er det disse som gjelder. Har også valgt ut noen klassikere som står i Drangsholts bok for jeg har naturligvis laget meg en liste over hvilken bøker som blir nevnt i hennes Fra Shakespeare til Knausgård og det er fint å kunne krysse ut noen av disse. 2021 HERE I COME.

Januar: Bok utgitt mellom 1961 og listas ende

Mesteren og Margarita av Michail Bulgakov (1966) – klassiker.

Februar: Forfatter fra Afrika

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie (2013)

Mars: Kvinnelig forfatter

Til fyret av Virginia Woolf (1927) – klassiker.

April: Forfatter fra Amerika (nord-, mellom- og søramerika)

Huckleberry Finn av Mark Twain (1884) – klassiker.

Mai: Bok utgitt mellom listas begynnelse og 1799

Don Quijote av Miguel de Cervantes Saavedra (1605-1615) – klassiker.

Juni: Forfatter fra Europa

Den fremmede av Albert Camus (1942) – klassiker.

Juli: Bok på minst 500 sider

Den gyldne notatbok av Doris Lessing (1962) (Bind 1 & 2 = 691 sider)

August: Forfatter fra Asia

Trekkoppfuglen av Haruki Murakami (1994) – klassiker.

September: Mannlig forfatter

Fluenes herre av William Golding (1954) – klassiker.

Oktober: Victober (1837-1901)

Alice’s Adventures in Wonderland av Lewis Carroll (1865) -klassiker.

November: Bok utgitt i ditt fødselsår

Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Marquez (1967) – klassiker.

Desember: Bok utgitt mellom 1901-1960

Fuglane av Tarjei Vesaas (1957) -klassiker.

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Elidas 1001-lesesirkel for 2021: Dette er leseplanen.

 1. Bra plan! Jeg har lest alle minus februar. Dine januar og novembervalg er to av mine favorittromaner. Vi skal ikke lese noen felles. Spennende!
  Blitt mer og mer fan av å ha noen leseplaner. Som Elidas 1001 lesesirkel

  Godt nytt år, Beathe!

  Liker

  1. Jo,det gjenstår å se om jeg kommer meg gjennom alle. Med meg er det faktisk motsatt, jo flere planer jo større sjanse for at jeg blir rammet av lesesperre og ikke får til noen ting så jeg får trå varsomt også til neste år.
   Blir spennende å se hvilke bøker du har sett deg ut.

   Takk og godt nyttår til deg også, Augusta! 🙂

   Liker

 2. Mye spennende her Beathe! Imponert om du kommer deg gjennom Don Quijote! Bulgakov, Woolf og Golding har jeg lest. Samtlige veldig gode. Trekkoppfuglen av Murakami er vi mange som har på lista. Det blir kjekt. Er lynklar for å komme i gang med året nå 😁

  Liker

  1. Ja,jeg håper det! Godt å høre at både Bulgakov,Woolf og Golding innfrir. Når det gjelder Don Ouijote så får jeg eventuelt bruke lydbok som back-up. Var ikke klar over at mange har valgt Trekkoppfuglen men det kan jo bli spennende å se hvordan de ulike leser den.

   Her må det plutselig sprenglesing, for jeg så i skjemaet jeg fikk fra deg at jeg «kun» mangler litt over 800 sider for å rekke 50.000 sider innen utgangen av tors, det skal holde hardt.

   Liker

 3. For en herlig plan, digger at vi kommer til å lese flere av de samme bøkene 🙂 Ser Marianne kom meg i forkjøpet, for jeg ville advare deg om Don Quijote, den tar tid! Jeg har lest min januarbok, og siden jeg har Mesteren og Margarita i hyllen, så leser jeg den også i januar.
  Den godeste Drangsholt skulle bare visst hvilke ringvirkninger boken hennes har hatt på oss bokbloggere, sånt er gøy 🙂
  Ha en super kveld! nå skal jeg lage tiramisu til i morgen, foreldrene mine skal få selvskutte ryper til middag, og så skal vi til byn og se den filmen om Bergen 🙂

  Liker

  1. Ja,det blir jo kjekt å se hvordan vi leser de ulike bøkene. Vet at Don Quijote er lang men jeg får bare ta tiden til hjelp og eventuelt bruke lydbok også.

   Hehe…. ja, hun skulle bare visst og jeg ble visst mer hekta enn det jeg først trodde men det blir fint å lese litt annet enn bare de nyeste bøkene.

   Kos deg med foreldre på besøk ,middag og kino i dag, Tine 🙂

   Liker

 4. Ja, her har vi en del likt. Skal lese Trekkoppfuglen, Hundre års ensomhet , Amaricanah (alle tre overført fra 2020-lista). Den fremmede skal jeg også lese.
  Har lest Woolf og Lessing, begge veldig bra.
  Vi skulle jo lese Don Quijote i 2019- og jeg kjøpte boka. Den står som alternativ i min reviderbare liste hvert år fremover.;)

  Liker

  1. Ja,vi skulle jo det og jeg hadde planer om å lese den i 2020 også. Vi kan eventuelt samlese den i løpet av året som kommer? Har ikke sett andre lesesirkelinnlegg så det var jo litt av et sammentreff å skulle lese så mye felles. Mulig jeg endrer litt underveis.

   Liker

Kommentarer er stengt.