Bok & kulturhjørnet #10:Et lite comeback eller…?

bok-og-kulturhjc3b8rnet-ok

I dag fikk jeg skikkelig vårfølelse med 11 grader og sol her i Bergen, jeg ble så giret at jeg begynte å pusle litt utenfor med å kaste vinterblomster som har sett sine bedre dager for lengst. Det er jo litt tidlig å tenke vår da, vi kan ennå få mer snø og kuldegrader, men herlig er det uansett å få en liten smakebit av hva vi har i vente fremover.

 

 • Jeg har nettopp lest Vinter av Ali Smith for andre gang og jeg ser virkelig frem til Spring som kommer om en måneds tid på engelsk. Vil du se hva den handler om kan du trykke deg inn her. Vi er halveis i kvartetten og jeg har lest de to andre bøkene først på engelsk og deretter på norsk og det er ingen grunn til å endre på dette.
 • Fever dream eller Feberdrøm av Samanta Schweblin som var på kortlisten til den internasjonale bookerlisten i 2017 skal bli film og innspillingen kommer ganske snart i gang. Det er en litt spesiell bok men jeg likte den. Forfatteren skriver for det meste noveller og er ute med en ny som jeg kunne tenke meg å lese. Jeg ble så fascinert over det fargerrike coveret som du kan se her. En av Youtuberne jeg følger snakket om den på kanalen sin her om dagen, og innslaget kan du se her.
 • R.I.P Andrea Levy– Forfatteren bak blant annet manbooker boken The Long Song, eller En sang om lengsel som den heter på norsk gikk bort på torsdag, bare 62 år. Boken jeg nevnte handler om slaveriet, et tema jeg elsker å lese om. Jeg har lest boken men har ikke skrevet om den, dermed kommer jeg til å lese den på nytt i løpet av våren en gang.  En tv-serie basert på boken begynte på BBC så sent som i desember i fjor, den kan du se traileren til her.
 • På søndag er det klart for sesong 2 av Heimebane med Ane Dahl Torp i en av  hovedrollene. Knallbra serie som jeg anbefaler om du ikke har sett den, trodde aldri jeg kunne bli hektet på en serie lagt til et fotballmiljø men sånn kan det altså gå. Traileren til sesong 2 kan sees her.
 • På mandag starter forhåndssalget til årets Mammutsalg for de som måtte interessere seg for det.
 • Så holdt jeg på å glemme….. VM i langrenn/kombinert begynner på torsdag neste uke og det betyr langt færre lesestunder en måneds tid fremover siden VM i skiskyting begynner like etter….men jeg GLEDER meg veldig! Og godt å se at vi har flere som kommer seg opp og frem bak Therese Johaug som har vunnet hvert eneste distanserenn i år og jeg må si at damelangrenn har blitt kjedelig å se på,eller det vil si at jeg har ikke sett rennene for damene i år i det hele tatt. Men jeg håper at Heidi Weng og Invild Flugstad Østberg kommer mer på banen etterhvert, og så har vi den nye kometen Kristine Stavås Skistad som spåes å bli vår nye skidronning..
 • Helt på tampen må jeg drive litt reklame for mine to sønner som nettopp har startet nettbutikk hvor de selger beskytter til iphone-kabelen din. «Lei av ødelagte Lightning-kabler? Disse søte figurene BESKYTTER dine iPhone-kabler»Broberg.store

 

Her skulle jeg egentlig hatt en oversikt over noen av bøkene som kommer nå utover våren men nettsiden som har denne oversikten er ikke opp og går for øyeblikket,så da får det bli en annen dag.

 

 

HILSEN BEATHE

 

“Is the spring coming?” he said. “What is it like?”…
“It is the sun shining on the rain and the rain falling on the sunshine…”
― Frances Hodgson Burnett, The Secret Garden

 

SPRING BOKS

10 kommentarer om “Bok & kulturhjørnet #10:Et lite comeback eller…?

 1. Så kjekt at føljetongen er tilbake 🙂 og jeg likte veldig godt bildet du avsluttet med. Var det virkelig 11 grader i dag? vet at barna måtte få av seg ullgenseren under dressen da vi var ute i dag, så det stemmer sikkert.
  Jeg har også lest Vinter, skrev om den i dag, så omtalen ligger klar. Siden jeg ikke har lest Høst, står den selvfølgelig på leselisten, for Ali Smith skal jeg lese mer av!
  God helg Beathe!

  Liker

  1. Ja,her var det 11 grader i går. Skriver omtale på Vinter nå ettersom jeg ikke fikk skrevet om den i fjor. Jeg har lest en del av Ali Smith og har som oftest likt bøkene hennes, ikke alle. Den andre Smith prøvde jeg meg på men der måtte jeg gi opp etter 5 1/2 times lytting så jeg tror jeg holder meg til Ali heretter.

   God helg til deg også,Tine 🙂

   Liker

 2. Vårkjenslene er på veg her, og ungane som er så vant til å kle godt på seg har plutselig lyst til å finne fram plaskebassenget :-O Litt mindre klær under trur eg heller gjer susen 😀

  Andrea Levy har ei bok på 1001-lista og, og den har eg lyst til å lese. Finner nok fram eit par til, og muligens Ali Smith og etterkvart 🙂

  Ha ein fin lørdag, Beathe!

  Liker

  1. Ja, jeg måtte ha på meg vårjakke og jogesko i går og det var en befrielse. Sikkert godt for de små og ha litt mindre under dressene også.
   The Small Island tror jeg er på 1001-listen av Andrea Levy sine bøker. Du har lest noe av Ali Smith, har du ikke?

   Liker

     1. Eg leste halve då den var på Man Booker-lista, men har funnet den fram igjen som lydbok nå og håper det blir betre. Usikker på kva som skjedde tidlegare, men mulig det var tida som ikkje strakk til.

      Liker

      1. Ja, av og til er det slik at tiden ikke strekker til, eller feil bok til feil tid, mye som egentlig kan spille inn. Jeg håper den faller i smak. Jeg har nettopp lest Vinter på nytt og ser frem til den nye boken neste måned.

       Liker

 3. Zadie Smiths roman er en langdryg affære men jeg likte den godt. Nå skal det sies at dette var mitt andre forsøk, og det gikk mye bedre enn første, da jeg også ga opp 🙂
  Fortsatt god helg Beathe!

  Liker

Kommentarer er stengt.