Oppsummering #7: Juli 2018

juli 2018

Siste dag i juli og det er tid for en aldri så liten oppsummering før vi tar fatt på august.

 

BØKER LEST

 

 1. To skritt frem ett tilbaketil kraften i mitt indre av Melissa Helen Edvardsen Hekland- dikt- norsk 2018- leseeks
 2. Nå skjer det av Sofia Nordin – oversatt ungdomsbok – leseeks
 3. Byer uten deg av Therese Aasvik – roman- norsk 2018 – leseeks
 4. Susanna Moodies dagbøker av Margaret Atwood- Dikt-oversatt – Kjøpt
 5. Første kjærlighet, siste olje av Ian McEwan – roman-oversatt – leseeks
 6. Ha det, ser deg i morgen av William Maxwell – roman – oversatt – leseeks
 7. Vi skulle vært løver av Line Baugstø- Barnebok – norsk 2018- leseeks på Kindle
 8. De udødelige av Chloe Benjamin- oversatt roman- leseeks
 9. Keiseren av portugalia av Selma Lagerlöf – oversatt roman- Kjøpt
 10. Sammen av Julie Cohen – oversatt roman – leseeks
 11. Leksikon om lys og mørke av simon Stranger – roman- norsk 2018- leseeks
 12. Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar- roman – norsk 2017 -leseeks på lydbok
 13. Skitne lille hjerte av Emily Dickinson- oversatte dikt-leseeks

 

3 diktsamlinger,1 barnebok, 1 ungdomsbok, 8 romaner, 4 bøker anno 2018, 11 leseesk, 2 kjøpt

 

I tillegg til disse så har jeg begynt på 4 bøker som kommer med på neste måneds oppsummering siden de ikke er lest ferdig ennå.

Det har blitt en del lesing denne måneden og jeg er kjempefornøyd med egen innsats. Dessverre så er det verre med bloggingen for tiden og jeg som var ajour for et par måneder siden ligger nå et godt stykke etter. Åtte bøker ligger i skrivebunken og det er mer enn jeg er komfortabel med. But as you know

In life, it’s good not to get too comfortable

 

book pile

 

 

FRA BOK TIL FILM/ FILMER OG TV-SERIER

Denne måneden har jeg omtrent ikke hatt tv på og har kun sett «Reba» sånn innimellom så jeg har ikke så mye å skrive hjem om her, men i forrige uke ble det klart at Justice Smith skal være Elle Fannings motspiller i filmen, Alle the bright places, eller Dager med blå himmel som boken het på norsk. Gleder meg veldig til filmen selv om det kommer til å drøye en stund før den blir ferdig. For dere som ikke har lest boken, vær så snill å les!

 

38071816_10212369529569579_3930897207674273792_n

 

SER FREMOVER MOT AUGUST

 

Med august følger også et nytt skoleår, ikke for meg heldigvis men for to av mine håpefulle. Ekstra spennende blir det for Victoria som har jobbet et år og skal ta fatt på Byggingeniør-studie på høyskolen her i Bergen.

Jeg skal selvsagt lese i august og forhåpentligvis får jeg litt fart på bloggingen også!  Eller blogging blir det jo for Eli og meg skal ha ansvar for samlesingen av Tante Ulrikkes vei  som starter i morgen så «et par» innlegg om dette må påregnes. Jeg sverger. Det blir sykt lættis ass.

 

blank-memes-2018 ok

Nå når sommerferien er over for de aller fleste så er det også snart tid for arrangementer igjen både på litteraturhuset og biblioteket, for ikke å snakke om forlagenes bokmøter og forløpig er det kun ett av de bokmøtene som kræsjer med andre planer jeg har. Det blir en tettpakket høst hvor arrangementene formelig står i kø og jeg gleder meg!

 

HA EN FIN LESEMÅNED I AUGUST!

 

 

HILSEN BEATHE

10 kommentarer om “Oppsummering #7: Juli 2018

 1. God ny lesemånad, Beathe! Eg har lest ein heil del, bryr meg lite over hvilke bøker eg ikkje har blogga om, men slik er eg 🙂

  Liker

  1. Jeg er litt håpløs på det område der, men det kommer sikkert av at jeg mottar (litt for mange) leseeks og da blir jeg litt stresset om jeg ikke «innfrir» innen rimelig tid. Har vel kun meg selv å takke.

   Liker

  1. Hun er den jeg har likt best av de jeg har sett til nå. Leser masse, variert og har lest en hel del av de samme bøkene som meg, samt kan gi meg tips til nye bøker å lese. Hun var behagelig å høre på og hun klarer å gå litt i dybden til tross for at det ikke alltid blir mange ord per bok. Hun har et around the world-prosjekt, som jeg også holder på meg. Genialt for inspirasjon. Takk for tips Elida.

   Skjønner at du blir stresset av å ligge bak med omtalene. Jeg blir selv forferdelig stresset av alt jeg ikke skriver om i de periodene jeg blogger lite. Har så lyst til å kunne gå tilbake å gjenoppleve bøkene via omtalene, spesielt de beste. Så da er det kjipt å ikke ha skrevet om dem. Har dog ikke press på meg i forhold til leseeksemplarer, det får jeg ikke lenger.

   Likt av 1 person

   1. Jeg har ikke sett flere videoer med henne men jeg skal nok følge med så supert med tipset, Elida!
    Nei, jeg vurderer å begrense disse leseeks for jeg blir veldig stresset av det, jeg var flink helt til mai og siden har det bare gått nedover. Noen er det flere måneder siden jeg har lest og bør skumleses på nytt før omtalen kan skrives. Det ødelegger både blogglyst og leselyst så et kraftig NOTE TO SELF må være å IKKE gjøre ting man mister lese og skrivelyst av.

    Liker

 2. For en fin bunke du har vært gjennom i juli, jeg har lest De udødelige og Leksikon… Sistnevnte likte jeg veldig godt, og er enig med deg i at dette er Bokbloggmateriale. Kjekt å se at V. har fått skoleplass i Bergen 🙂 Håper vi ses snart!

  Liker

  1. Nja, målet var jo fire bøker til men de ble jeg ikke ferdig med, men sånn er det bare. Ja, Stranger sin bok var helt fantastisk og absolutt et bokbloggerpris-materiale. Vi må få til et møte snart 🙂

   Liker

 3. 2 bøker av dine har jeg lest, men har planer om Leksikon.. så snart jeg får den.
  Du har jammen meg lest en del i juli også.
  Ønsker deg en fin august Beathe:)

  Liker

Kommentarer er stengt.