The man booker prize 2018: Dette er langlisten

MBP 2018 longlist.jpg

 

Her er de 13 bøkene på årets langliste:

 

Belinda Bauer (UK)                      Snap (Bantam Press)

Anna Burns (UK)                          Milkman (Faber & Faber)

Nick Drnaso (USA)                       Sabrina (Granta Books)

Esi Edugyan (Canada)                 Washington Black (Serpent’s Tail)

Guy Gunaratne (UK)                    In Our Mad And Furious City (Tinder Press)

Daisy Johnson (UK)                     Everything Under (Jonathan Cape)

Rachel Kushner (USA)                The Mars Room (Jonathan Cape)

Sophie Mackintosh (UK)              The Water Cure (Hamish Hamilton)

Michael Ondaatje (Canada)         Warlight (Jonathan Cape)

Richard Powers (USA)                 The Overstory (Willian Heinemann)

Robin Robertson (UK)                  The Long Take (Picador)

Sally Rooney (Ireland)                  Normal People (Faber & Faber)

Donal Ryan (Ireland)                    From A Low And Quiet Sea (Doubleday Ireland)

 

Denne gangen fikk jeg bare en av «mine» med, Warlight. Ellers så slår det meg at det var veldig liten geografisk spredning denne gangen, de har holdt seg i Storbritania, Usa og Irland. Ved en sniktitt på Ann Helens innlegg fra i går kveld ser jeg at to av bøkene ennå ikke utgitt,Washington Black og Normal People. Jeg håper at nomineringen gjør at det blir en fortgang i utgivelsene, jeg er særlig nysgjerrig på Washington Black.

Snap av Belinda Bauer er en krimbok så den prioriterer jeg ikke sånn med det samme.  Jeg har allerede lastet ned In our mad an furios city på Kindle og kommer til å starte med den. Så har jeg bestilt The water cure,The long take som er skrevet som en diktbok om jeg har fortstått det riktig, samt Everything under, Milkman,From a low and quiet sea, Sabrina og Warlight.

Jeg har satt meg på venteliste på biblioteket på The overstory og The mars room.

Da skulle alle bøkene være nevnt og det er første gang jeg har kjøpt åtte av bøkene på listen så kjapt, jeg har tydeligvis høye ambisjoner om å rekke gjennom hele langlisten denne gangen. Det skal være en førstegang for alt tydeligvis.

Tror dette kan bli en spennende liste og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på lesingen.

Har du lest noen av bøkene, eller har du planer om å gå gjennom årets liste, i såfall hvilken bok planlegger du å starte med?

 

Kortlisten blir lagt ut 20.september!

 

Andre om årets langliste:
Elida
Ann Helen
Marianne

 

MBP-Longlist-FullStack 2

HILSEN BEATHE

7 kommentarer om “The man booker prize 2018: Dette er langlisten

 1. Jeg starter med Everything Under, den har jeg kjøpt til Kindle. Har i tillegg bestilt Snap, The Long Take, Sabrina, The Watercure og From a Low and Quiet Sea fra Bookdepository. De var billigere der enn til Kindle. Regner med jeg kommer til å kjøpe resten til Kindle, men kjøper en om gangen tenker jeg. Warlight har jeg i papir og den leste jeg ferdig i helgen.

  Den du starter med er den billigste til Kindle, men dessverre også den jeg har minst lyst til å lese av alle på listen. Håper derfor at du liker den veldig godt og klarer å overbevise meg om at den må leses. Jeg ønsker også fortgang i publiseringen av de to som ikke er utgitt enda. Ble spesielt nysgjerrig på Normal People, men er også spent på Washington Black, selv om jeg slet med Half Blood Blues og ikke kom gjennom den sist hun var nominert.

  Liker

  1. Var ikke supergiret på den jeg heller men tenkte at den var så billig og kjekt å komme i gang med det samme! Har kjøpt åtte bøker så jeg har tatt litt av her nå denne gangen. Jeg kan jo bare håpe at den er god, han Eric på YT var heller ikke supergiret på den men jeg vet heller ikke om meg og han har veldig lik smak når det gjelder bøker så det kan jo gå fint og forfatteren kan overraske. Bestilte 3 fra Bookdepository jeg også og 3 fra bokklubben og 2 fra ark( Sabrina og Warlight, sistnevnte skulle jeg egentlig låne på biblioteket) Erci nevnte i videoen sin at det var flere dystopier med denne gangen og The Watercure ble sammelignet med blant annet Tjenerinnens beretning.
   Skal begynne på boken nå snart, har ikke fått tid til å sitte meg noe særlig ned før nå. Det blir veldig spennende dette og jeg er kjempegiret kjenner jeg.

   Liker

 2. Jeg har The Watercure på øret fra Storytel, men skal lese ferdig John Steinbeck’s The Red Pony før jeg tar for meg langlisten i ikke-lydform. Noe usikker på Ondaatje, jeg er ikke helt glad i bøkene hans, ei heller Den Engelske Pasienten utrolig nok, så jeg får se. Men at han er kanadisk? Ja nå, men han var født på Sri Lanka og bodde der til 11, flyttet til England og bodde der til 19, SÅ flyttet han til kanada. Er han da en kanadisk forfatter? Ja han er nok det siden han har kanadisk statsborgerskap, MEN – jeg har notert ham på Sri Lanka på listen min over land jeg har lest… Der benytter jeg fødeland så sant jeg finner det. Hva gjør man ikke for å rekke over flest land 😉 Gleder til til lesing! Jeg sier ikke høyt at jeg skal lese hele langlisten (mendeterjoplanen;)

  Liker

  1. Har ikke lest «Den engelske pasienten» eller noe av ham før så jeg aner ikke hvordan bøkene hans er. Men det er bare en måte å finne ut det på. Artig prosjekt med å lese noe fra hvert land da og jeg visste ikke at han opprinnelig var fra Sri Lanka.
   God lesing til deg også får jeg hviske lavt siden vi ikke skal snakke høyt om det 😉

   Liker

 3. Eg har begynt med Snap på lyd, og From a Low and Quiet Sea på kindle. Tar det litt etterkvart, men må nok bestille i alle fall Sabrina sidan den er grafisk.

  Liker

  1. Sabrina bestilte jeg på ark.no for den var aller billigst der ( om man kjøper over en viss sum slik at man slipper porto i det minste) Var først tenkt å ikke lese den men litt over 200 sider og grafisk må jo være bra.

   Liker

 4. Spennende lesing! Er det om gjøre å få lest alle før kortlisten? Høres jo unektelig logisk ut, hehe, men jeg bare lurer 😀

  Liker

Kommentarer er stengt.