Bok & kulturhjørnet #5: Med «min» langliste til årets booker.

bok og kulturhjørnet ok

• I går kunne man lese på bok365.no at Margaret Atwood sin debutbok, Den spiselige kvinnen blir i høst utgitt på norsk for aller første gang nesten 50 år etter utgivelsen. Den handler om en kvinne som lever et helt vanlig liv med jobb og kjæreste men som etter hvert får et ganske så spesielt forhold til mat. Jeg har satt meg som mål at jeg skal lese alt av Atwood og jeg må si at jeg er rimelig spent på den boken som satte standarden for hennes forfatterskap. Vi må imidlertid vente til oktober før denne foreligger.
  • I samme innlegget som jeg linket til over her kunne man finne noen av høstens skjønnslitterære oversettelser og flere bookbøker er å finne blant disse. David Grossmann – En hest gikk inn på en bar, Han kang-Vegetarianeren og Colm Toibin – Navnenes hus. Man finner også De udødelige av Chloe Benjamin som jeg holder på med nå og som en av de jeg følger på YT har spådd kommer på Manbooker langlisten i neste uke. Det gjenstår å se.
  • Speaking of the Man booker longlist next week, i fjor lagde jeg min egen langliste dagen før langlisten ble lagt ut og jeg fikk med fire av «mine». Jeg kan jo ikke være dårligere i år og derfor finner du «min» langliste nedenfor. Jeg har plukket noen bøker fra Goodreads eligible liste samt tatt med noen bøker som noen av favoritt youtuberne mine har lest og likt veldig godt.

Beathes langliste 2018

Warlight – Michael Ondaatje

Australia

First person – Richard Flanagan

Så gjenstår det å se om jeg får noen av «mine» med. Jeg har ikke lest noen av disse men det er alle bøker jeg har blitt nysgjerrig på og de aller fleste bøkene står på eligible listen inne på Goodreads.

Sjekk gjerne ut Ann Helens Langliste og ikke minst hennes omtale av Circe av madeline Miller.

10 kommentarer om “Bok & kulturhjørnet #5: Med «min» langliste til årets booker.

1. Yay, bookerliste!! Spenstig mange kvinner på din, blir spennende å se hvordan den balansen blir. Ikke alle på listen din jeg kunne huske, fikk spesielt lyst til å lese Educated og The Silence of the Girls. Håper noen av de vi har til felles kommer med. Kintu er kanskje den jeg har aller mest lyst til å lese. Det blir utrolig gøy å se listen, bare seks dager igjen.

1. Akkurat DET streifet meg ikke en gang! Hehe… Eller mulig jeg er farget av en av booktuberne som påpekte at det er for lite kvinner med i booker-kjøret og at de siste tre vinnerne har vært menn?Tja, jeg tror vel ikke juryen plukker ut en vinner på bakgrunn av kjønn- det ville blitt feil. Men om min langliste hadde kommet med så hadde det vært stor sjanse for at en kvinne stakk av med seieren. «Educated» har jeg hørt veldig mye om den siste tiden, den dukker opp i alle videoer jeg ser på virker det som, og derfor kom den med på listen. Er visst basert på forfatterens egen oppvekst. Jeg syntes Flanagan sin virket veldig interessant og håper den kommer med, sammen med Kintu

1. Jeg tenker heller ikke så mye på kjønn når jeg lager slike lister, men havner som regel på flest menn. Synes derfor det er greit at andre har en litt annen kjønnsbalanse enn meg. Tror neppe de velger vinner pga kjønn nei, men jeg tror nok de tenker over kjønnsbalansen når de komponerer longlist. Tror ikke de ville hatt en liste med kun to kvinner eller færre f.eks.

Av en eller annen grunn har jeg gått fullstendig glipp av Educated, så jeg er glad du gjorde meg oppmerksom på den. Det er utrolig mye bra på eligible listene hvert år. Enig i at Flanagan sin virker spennende, den har jeg allerede kjøpt. Kintu har jeg ikke, men regner med jeg kjøper den til Kindle dersom den kommer med.

2. Interessant liste! Blir spennande om du får med nokon av disse 🙂

Eg har hamna hjå Youtube og leiter opp prediction-videoer, og det er faktisk ganske gøy!

1. Ja, jeg følger Eric og har sett denne! 🙂 Men tror flere av de jeg følger pleier å lage videoer om Manbooker og flere andre priser så det er godt mulig at de komme med sånn når det nærmer seg. Han her har sittet i juryen for the British book award.

3. Spennende om Atwood, den boken skal jeg lese. ManBooker har jeg, som du vet ikke peiling på, så noen fabuleringer rundt langliste kan jeg ikke komme med. Gleder meg til å følge omtalene som kommer som perler på en snor, og lese vinneren skal jeg selvfølgelig neste gang også 🙂

1. Ja, Atwood boken ser jeg virkelig frem til. Når det gjelder langlisten så har jeg ikke peiling jeg heller, så dette var jo bare ren gjetting- i fjor hadde jeg fire av de jeg gjettet på med videre. Om omtalene kommer som perler på en snor gjenstår å se men jeg skal skrive om de jeg får lest.