My favorite Booktubers

booktubers

De som har fulgt meg en stund har helt sikkert fått med seg at jeg ble litt småhekta på Youtube her i fjor en gang. Til å begynne med var det reactions-videos av ulike serier(les SKAM) som gjorde meg trollbundet men nå er det helt andre videoer som har fanget min oppmerksomhet -nemlig bokrelaterte videoer.

Har lenge tenkt på å lage et slikt innlegg men det har bare blitt med tanken, men siden flere har spurt om link til noen av disse booktuberne  de siste dagene fant jeg ut at jeg like godt kunne lage et eget innlegg om det.

Aner ikke hvor mange booktubere det finnes men jeg tror det er en hel drøss. Jeg følger nesten 30 booktubere,inkl vår egen Silje og i dette innlegget tenkte jeg å dele noen av mine favoritter med dere. Selv om jeg følger nesten tredve stykker så er det langt i fra alle jeg hører like mye på, det er det rett og slett ikke tid til og ikke for å være stygg men noen har en litt «masete» måte å snakke på og det kan fort bli litt stressende å høre på i lengden. Noen av de jeg følger har enormt mange følgere, vi snakker flere hundre tusen men av en eller annen grunn så er alle mine favoritter en booktuber som ikke har så mange følgere men kanskje de får et par nye etter dette innlegget?- Det hadde de i hvert fall fortjent.

Den aller første booktuberen jeg begynte å følge er Sophie Carlon fra Australia. Hun har videoer som blant annet «hvordan lese Virginia Woolf» og mye annet på sin kanal. Hun oppdaterer ikke veldig ofte og leser ca 40 bøker pr år. Hun holder faktisk på å skrive bok selv også og i tillegg lager hun filmer.

Jeg kan ikke lage en oversikt over favoritter uten å ta med Silje, og selv om jeg liker å se på videoene hennes så skulle jeg ønske at hun kom litt oftere innom bokbloggverden også.

Den neste jeg har lyst til å ta med er Eric Karl Anderson og han har jeg fulgt en god stund. Han tar ofte for seg ulike bokprisers lang og kortliste, samt kommer med predictions og reaksjoner på vinnere i tillegg til bokomtaler og andre bokrelaterte ting.

En annen som jeg liker godt er Simon som jeg også følger på Insta. Han har som oftest ganske lange videoer og har oppdateringer både på hvilke bøker han har fått i hus den måneden og wrap-ups to ganger pr måned i tillegg til bokomtaler og annet.

Den neste jeg vil presentere er Kendra Winchester som jeg ikke har fulgt så veldig lenge men som allerede nå seiler opp som en av mine favoritter.

Den neste har jeg heller ikke fulgt så lenge men følger henne på Goodreads i tillegg til YT. Britta Böhler har jobbet som advokat for en menneskerettighetsorganisasjon om jeg ikke har misforstått henne. Det er forresten henne jeg fikk idèen om å fremme de kvinneligere vinnerne av Nobels litteraturpris. Hun er i tillegg forfatter og har skrevet flere bøker. Nå holder hun på med tre ulike skriveprosjekter hvorav det ene er «ghostwriting».

Forfatter er også den neste jeg skal presentere og hvem glemmer vel bøkene om de rare tingene folk sier i en bokhandel? YES, Jen Campbell er en relativt aktiv booktuber.

 

Sist men slett ikke minst så kommer Jennifer som jeg også følger på Goodreads, er kanskje den jeg liker aller best av alle booktuberne. Hun omtaler bøkene veldig nøye og har en tendens til å få øye på ting i bøkene andre kanskje ikke reflekterer over. Hun har utdanning innen litteratur og jobber i et forlag om jeg ikke har misforstått henne. Hun tar også for seg lang- og kortlistene til ulike bokpriser, kommer med reaksjoner og omtaler bøker. Hun har en så rolig måte å være på og har en sånn behagelig stemme at det er en fryd å høre på henne. Om du bare skal følge en eller to så holder jeg en knapp på henne og Britta.

Med tanke på at jeg vil at bokblogging skal bestå, forhåpentligvis i den form som den er pr i dag så er det kanskje ikke noen sjakktrekk av meg å eventuelt få noen av dere på andre tanker og vi «mister» dere til YT i stedet. Det ser unektelig veldig kjekt ut men samtidig virker det som mye arbeid med å lage en slik video også. Jeg liker det jeg holder på med her og kunne ikke tenke meg å bytte plattform eller måte å gjøre ting på. MEN det er ikke til å stikke under en stol at jeg ser mye på disse booktuberne og har fått tips til mange bøker på denne måten- og det er en fin måte å finne inspirasjon på.

Blir spennende å høre hva dere syntes og jeg håper at dere som meg finner inspirasjon hos noen av disse, og kanskje en av mine favoritter blir dine favoritter også?  Og har du noen favoritter blant booktuberne så fortell meg gjerne om den og kanskje jeg kan oppdage noen nye?

HILSEN BEATHE

 

6 kommentarer om “My favorite Booktubers

 1. Interessant med nye booktubere å følge! Eg fant nokon på mi abonnementsliste, men fleire av dei har ikkje posta på ei stund. Kanskje dei har sommerferie utan at eg har fått det med meg… 🙂

  Liker

  1. Har du noen favoritter blant dem så del gjerne med oss andre. Det går vel litt i rykk og napp på YT som andre steder tenker jeg. Håper du finner noen interessante blant mine favoritter.

   Liker

 2. Spennende innlegg, og en helt annen verden enn den jeg befinner meg i, jeg som har mer enn nok med bloggen og fb 🙂 Det skal mye til for at jeg klikker på noe som ligner på film, enten det er tv, serier eller filmsnutter som dukker opp på pc`en. Lover å klikke på noen av booktuberne dine neste gang muligheten byr seg.

  Liker

  1. Dette er kanskje ikke for alle, men jeg syntes det er interessant å få litteraturformidling på denne måten også selv om jeg aldri kunne tenke meg å bli en YT selv. Så det er ingen «must» å klikke seg inn på noe som helst som en tenker ikke er noe av interesse. Selv er jeg ikke aktiv på fb i det hele tatt, legger link i blogger-gruppen og på bloggens fb-side og thats it.

   Liker

 3. Rakk ikke å se mer enn den første i dag, men disse skal jeg kose meg med i helgen innimellom et par besøk og lesemaraton. Hun første var veldig artig, hun passet godt til å lage videoer. Gleder meg til å se flere, spesielt Silje sin. Takk for at du deler 🙂

  Liker

  1. Sophie er en artig skrue og hun var med på booker-kjøret i fjor, de videoene skal jeg sjekke ut etter hvert. Det er ikke sånn at jeg går tilbake flere år og ser alle videoene deres, da hadde jeg ikke fått tid til å lese. Blir spennende å se hva du syntes om de ulike.

   Lurte på om jeg skulle være med på lesemaraton i helgen,jeg har endel bøker jeg gjerne skulle lest ferdig i stedet for bare å begynne på nye hele tiden som jeg føler jeg gjør nå.

   Ha en fin kveld 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.