Oppsummering# 3: mars 2018

Vi er litt over halvveis i påsken og med få timer igjen av mars 2018 så er det på tide med en aldri så liten oppsummering av måneden vi nå legger bak oss. Hva er lest og hva har blitt skrevet om den siste tiden?

 

BØKER LEST

 1. Svarthuset av Peter May – oversatt krim – Leseeks
 2. Om nettene brukar mor dråpeteljar av Svanhild Amdal Telnes – dikt – norsk 2018-Leseeks
 3. Moderne tapet av Eskil Kjos Fjell – roman-norsk 2018- Leseeks
 4. Soloppgang i Nord av Siri Amalie Oftestad – dikt-norsk 2018-Leseeks
 5. Jeg håper noen kan høre meg av Alice Oseman – oversatt ungdomsroman- Leseeks
 6. Alias Grace av Margaret Atwood – oversatt roman-1001bok -Kjøpt
 7. Kvinner i kamp av Marta Breen og Jenny Jordahl – sakprosa-norsk 2018- Leseeks
 8. Ild til oss av Kristian Bergquist- dikt-norsk 2015-Leseeks
 9. Superlangsom av Kristian Bergquist- dikt- Lånt på eBokBib
 10. Vak av Bendik Vada – dikt – norsk- Lånt på eBokBib
 11. Die, mye love av Ariana Harwicz – oversatt roman -MBI2018 – kjøpt Kindle
 12. Lewismannen av Peter May – oversatt krim – Leseeks
 13. Lewisbrikkene av Peter May- oversatt krim -Leseeks
 14. Lettiparken av Judith Hermann – oversatte noveller – Kjøpt
 15. I de beste sirkler av Lene Lauritsen Kjølner – krim- norsk 2018-Leseeks
 16. Går, gikk, har gått av Jenny Erpenbeck – oversatt roman- MBI2018-Kindle/Fått av Marianne
 17. Finna kyrkjedøra i meg av Per Helge Genberg – kortprosa- norsk 2018- Lånt på eBokBib
 18. Av meg er det mange av Veronika Erstad – Prosa- Norsk 2018 – Lånt på eBokBik
 19. Alt er barndom av Fredrik Hagen-Prosadikt-Norsk 2018-Lånt på eBokBib
 20. Mann,tiger av Eka Kurniawan, oversatt roman -MBI2016-Leseeks
 21. Det du ikke vet om Vilde av Nicolai Houm-Ungdomsroman-Norsk 2018-Lånt på eBokBib

 

4(!)krimbøker,5 romaner,6 diktsamlinger,2 ungdomsromaner,1 sakprosa,2 kortprosa,1 novellesamling. 11 Leseeks,6 lånt på eBokBib, 1 gave,3 kjøpt. 3 Manbooker bøker, 1 1001-bok, 4 norske anno 2018.

Har skrevet omtale på alle med unntak av Kjølner sin som ikke kommer ut før mot slutten av mai og som det mest sannsynlig er sperrefrist på. De to bookerbøkene, Erpenbeck og Kurniawan, kommer det omtale på de første dagene i april.

Det har vært en særdeles fin lesemåned og jeg kan ikke huske sist jeg har fått lest og ikke minst skrevet om så mange bøker. Inne på Goodreads ligger jeg hele 14 bøker foran «skjema».

Nå hadde det vært moro å ha fylt ut regnearket Marianne var så snill og sendte meg men det får jeg ha tilgode til neste oppsummering for jeg har ikke fylt ut alle bøkene ennå.

 

FRA BOK TIL FILM/ FILMER & TV-SERIER

 

Tidligere denne måneden begynte jeg såvidt på serien Alias Grace basert på boken til Margaret Atwood med samme navn og etter få minutter gikk det opp for meg at jeg ikke hadde lest boken, så da var det bare å sette i gang men siden jeg hadde fått med meg noen minutter av serien klarte jeg ikke å vente til boken var lest ferdig før jeg fortsatte med serien så jeg leste ca 100 sider av boken før jeg så første episode av tv-serien og slik fortsatte jeg til både boken og serien var ferdig – det kan absolutt anbefales! Boken har jeg skrevet om her!

 

 

For noen år siden leste jeg den selvbiografiske romanen Krystallslottet av Jeannette Walls, en roman bok gjorde veldig inntrykk på meg og i går kveld så jeg filmatiseringen av boken og den var veldig bra også. Litt skeptisk til at Woody Harrelson spilte faren men jeg ble positivt overrasket.

 

 

Denne filmen er ikke basert på en bok etter det jeg vet men den var bare så klein og morsom at jeg bare er nødt til å nevne den. Hello, my name is Doris handler om en kvinne i 60- årene som har bodd hjemme hos moren i alle år,når filmen begynner har moren nettopp gått bort og broren er veldig på om at de må selge huset hun alltid har bodd i. Den godeste Doris har en del problemer skal det vise seg for blant annet går hun hen å forelsker seg i en langt yngre kollega. Jeg måtte ved et par anledninger gå ut for jeg orket ikke å se hver eneste scene,jeg ble rett og slett flau på Doris sine vegne!

 

 

SER FREMOVER MOT APRIL

 

Om det har vært aktivt på lesefronten så har det vært rolig på andre områder, men den kommende måneden står det noen litterære arrangementer på agendaen så gjenstår det å se hvor mange av dem jeg faktisk får med meg.

Det begynner å våres ute selv om det er bra kaldt fremdeles, også i solen. Men jeg satser på et par lesestunder ute på altanen i løpet av påsken!

Om knappe to uker blir kortlisten til årets internasjonale Manbooker lagt ut og jeg har kun lest to bøker så langt. Jeg satser på å få lest i hvert fall to bøker til så får jeg se når kortlisten blir lagt ut hvor mange av bøkene som frister da.

Krysser fingrene for at den gode flyten i lesingen min holder seg en god stund fremover, det er mange bøker som ligger og venter og jeg vet at det kommer en del bøker nå til våren som jeg gleder meg til å lese.

En liten endring blir det her på bloggen fra i morgen av, jeg har bestemt meg for å ikke ha kommentarfelt lenger. Det betyr ikke at jeg ikke skal ha kontakt med andre bloggere, jeg skal fremdeles besøke andre blogger og legge igjen en lyd fra meg der og kanskje bli litt flinkere til nettopp det. Om noen skulle ha spørsmål til mine innlegg fremover så henviser jeg til bloggens facebookside. Dette er noe jeg har tenkt på lenge og jeg føler at nå er tiden for å teste det ut.

 

ØNSKER  ALLE EN RIKTIG FIN LESEMÅNED I APRIL OG EN FORTSATT GOD PÅSKE!

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

4 kommentarer om “Oppsummering# 3: mars 2018

 1. Å hjelp for en haug med bøker du har lest denne måneden! og så mange som du har skrevet om da, du er skikkelig i siget.
  Gøy å se at du leser krim, men når jeg talte etter har jeg bare lest 2 av dine bøker i mars.

  Det blir rart å ikke kunne kommentere på innleggene dine, men jeg får huske å gå tilbake til fb etter jeg har vært inne hos deg. Jeg vet det er noen andre «blogger» som er sånn, og jeg gidder aldri å kommentere der, men så kjenner jeg jo deg mye bedre 🙂
  Håper vi snart treffes på et litt.arr i april 🙂

  Liker

  1. Ja,det ble mye denne måneden og jeg håper det fortsetter om jeg ikke akkurat runder 20 leste bøker hver eneste måned. Ja,fire krim ble jo mye for å være meg skjønt den ene er jo kosekrim eller hva en skal kalle det.
   Vi får helt sikkert til å møtes i løpet av april skulle jeg tro, syntes det er en del arrangementer fremover som jeg har lyst til å få med meg.

   Liker

 2. Jøss, som du har lest Beathe.:)
  Jeg har lest minimalt denne måneden, men så har jeg vært på sosial reisefot halve måneden.
  Nå har jeg ca 90 sider igjen av Lewisbrikkene. Jeg synes den er litt tregere enn de to første. Mulig jeg får lest ferdig før jeg sovner såfremt jeg ikke reker for mye her på internettet..
  Har nettopp sett Arne Dahl episode 11 på Netflix, så gikk vertskapet og la seg. Det blir tidlige kvelder med små barn..
  Ønsker deg en god påske videre Beathe.
  Og så sier jeg som Tine; at det blir rart å ikke kommentere hos deg fremover..
  Synes du det blir for mye pes?

  Liker

  1. Ja, ble mye denne gangen men det har vært kos, sånn er det når datteren i huset er leid ut til Stavanger i forbindelse med jobb, da bir det straks litt mer alenetid på meg! Meg og hun har jo endel serier og filmer vi liker å se i lag og jeg må nesten benytte sjansen når hun er hjemme, men du verden så tid jeg fikk «frigjort» nå når hun er vekkreist. Er enig med deg ang Lewisbrikkene, den er litt annerledes enn de to andre syntes jeg, men absolutt en god bok. Blir spennende å lese omtalen din sånn etter hvert.
   Arne Dahl har jeg ikke sett, kanskje jeg må sjekke det ut…
   Lett for at det blir tidlige kvelder med små barn, de våkner jo tidlig uansett om det er hverdag eller ferie de….og da er det vel greit å få et visst antall timer med søvn før det er påan igjen.
   Når det gjelder å stenge kommentarfeltet så skyldtes det ikke at det blir for mye pes, snarere tvert imot, og derfor tenker jeg at det kan være greit å bruke bloggens facebookside til dette, for da frigjør det en del tid jeg selv bruker inne på bloggen og kan heller konsentere meg om å bli litt flinkere å kommentere rundt omkring andre steder.
   En fortsatt god påske til deg også, Anita 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.