Oppsummering #2:februar 2018

Grease

Med et par timer igjen av februar er det på tide med en liten oppsummering av hva som er lest og skrevet om denne måneden. Det er en kort måned men har likevel kommet opp i 15 bøker i februar og det er slett ikke verst tatt i betraktning at det nettopp har vært vinter OL også. I følge leseutfordringen min inne på Goodreads ligger jeg 5 bøker foran skjema- det er jeg fornøyd med.

 

BØKER LEST

 

 1. Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake av Naja Marie Aidt – oversatt bok- Lånt på ebokbib
 2. Høst av Ali Smith- oversatt roman- manbookerbok- Leseeks
 3. Ute av skog av Rebecca Kjelland-dikt-Lånt på eBokBib
 4. Lempi av Minna Rytisalo- oversatt roman- Leseeks
 5. Anorektisk av Ingeborg Senneset – sakprosa- norsk 2017- Leseeks
 6. Klør av Ida Frisch – roman- norsk 2018- Leseeks
 7. jonathan og sailor j av Jonathan August Lengali – dikt-norsk 2018-Leseeks
 8. Ensom planet av Birgit Alm-roman-norsk 2018 – Leseeks
 9. Hun ba om det av Louise O`Neill  -oversatt roman-Lånt på eBokBib
 10. Graven av Monika N. Yndestad – krim-Norsk 2018-Leseeks
 11. Arr av Audur Ava Òlafsdottir – oversatt roman – Leseeks
 12. Sitt hos meg av Kristian Bergquist – dikt-norsk 2018-Leseeks
 13. Huset på prærien av Tora Seljebø – roman – norsk 2018 – Leseeks
 14. Barføtt over isen av Ingebjørg Berg Holm- historisk krim- norsk 2018 – Leseeks
 15. Vi spring ikkje slik vi sprang av Gjertrud Langva-roman-norsk 2018-Leseeks

 

11 romaner,1 sakprosa,3 diktsamlinger, 8 av bøkene er norsk anno 2018,1 manbooker,2 debutanter,3 bøker lånt på eBokBib og 11 leseeksemplarer.

Er strålende fornøyd med at jeg har fått skrevet om nesten alle bøkene jeg har lest, de tre som mangler kommer fortløpende så fort omtalene er skrevet ferdig.

 

FRA BØKER TIL FILM/ FILMER  & TV-SERIER

Har jo Netflix og jeg finner stadig nye serier og filmer som jeg vil se der.
Nå i februar har jeg begynt å se på en serie som heter Orphan black, Serien handler om en foreldreløs jente som oppdager at hun har flere dobbeltgjengere som i virkeligheten er kloner.

Så er sesong 3 av  UNGE LOVENDE lagt ut og den MÅTTE jeg bare se, jeg har 3 episoder igjen. Serien ligger på nrk-tv.

 

LITTERÆRE & KULTURELLE ARRANGEMENT

Februar har bydd på flere litterære arrangement og et show på Chat Neuf i Oslo.
* Kagge forlag åpnet ballet med sitt vårmøte hvor de presenterte vårens bøker, det ble et veldig hyggelig bokmøte.
*Deretter skulle det være en boksamtale mellom Niels Fredrik Dahl og Anne Bitsch på Litteraturhuset hvor de skulle fortelle om sine respektive bøker, Mor om natten og Går du nå, er du ikke lenger min datter. Dahl ble forhindret fra å være med og beklageligvis var ikke forfatteren som var der særlig villig til å snakke til salen men derimot inn i håret sitt og kun vendt mot intervjueren. Men jeg klarte å knipse et bilde hvor hun tilfeldigvis snudde seg slik. Det ble ikke til at jeg orket å skrive noe referat om det.

Anne Bitsch

 

*Deretter gikk turen til Oslo hvor jeg tilbrakte en helg sammen med mine tre barn. Jeg møtte også tre facebookvenninner hvor to av dem for aller første gang. Vi MÅTTE besøke Hartvig Nissen, skolen hvor SKAM ble spilt inn og Evakbenken må selvfølgelig med! ❤

 

evakbenken

Grease-showet på Chat Neuf var veldig kjekt og jeg kunne glatt reist bort igjen for å få det med meg en gang til.

 

grease tarjei

grease 1

 

SER FREMOVER MOT MARS

Selv om en ikke skulle tro det når man ser på gradestokken nå om dagene så nærmer det seg faktisk vår og det har begynt å lysne ute. Jeg ser virkelig frem til å sitte ute og lese selv om jeg forventer å måtte vente til det nærmer seg april før det blir aktuelt.

Jeg er i skikkelig flyt med lesingen for tiden og jeg håper det fortsetter i mars måned også.
Neste måned skal jeg blant annet på boklanseringen til «Barføtt over isen» av Ingebjørg Berg Holm som jeg allerede har lest, og deretter er det en temakveld med Jan Kristoffer Dale hvor han blant annet skal snakke om novellesamlingen sin «Arbeidsnever».

Om knappe to uker blir langlisten til årets Manbooker international prize lagt ut og jeg er spent på hvilke bøker som er på listen.

 

 

ØNSKER ALLE EN FIN LESEMÅNED I MARS!

 

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

6 kommentarer om “Oppsummering #2:februar 2018

 1. For en flott måned du har hatt, både lest masse, vært på tur og sett OL, det er ikke verst. Det var gøy å samlese her tidligere i måneden, og de 5 bøkene av dine denne måneden leste vi noenlunde samtidig. Jeg gleder meg til Barføtt over isen, og er nysgjerrig på arrangementet du skal på…. Ønsker deg en like energisk lesemåned i mars!

  Liker

  1. Ja, det har gått over all forventning og jeg krysser fingrene for at det fortsetter! At vi har lest 5 av de samme bøkene på en måned må nesten være ny rekord! Jeg tror du kommer til å like Barfot boken, kanskje du kan joine lanseringen om de er ledig den kvelden?

   Liker

 2. Jøss, du har hatt en aktiv måned.:)
  Jeg har faktisk lest like mange bøker som deg- 15- men jeg har ikke fulgt med OL.
  Jeg har lest tre av dine (Sitt hos meg, Anorektisk og Arr)- men har noen av dine i kikkerten og skal lese bl.a. Barføtt over isen, Lempi, Ensom Planet, Klør og Graven etterhvert.

  Heldig du som får møte Jan Fredrik Dale. Jeg synes Arbeidsnever var noe av det beste jeg leste det året den kom ut.

  Ønsker deg en riktig fin mars, Beathe. Jeg reiser på ferie i ti dager fra fredag og kommer nok ikke til å blogge noe da, men kan hende jeg kommenterer og leser via mobilen nå og da, hvis jeg rekker det og har wifi.

  Liker

  1. Ja,det ble litt nå i februar. Jeg så ikke veldig mye på OL, men langrenn,skiskyting og kombinert MÅ jeg ha med meg og litt Hopp. De andre grenene bryr jeg meg ikke om.

   Blir spennende å se hvordan Barfotboken og de andre faller i smak hos deg.

   En riktig god tur til deg,Anita 🙂

   Liker

 3. Du har virkelig hatt en kulturell mnd. med så mye aktivitet. Det har vel kanskje også om jeg tenker meg om, med egen utstilling og foredag osv. Netflix har jeg ikke tid til, jeg
  Jeg har bare lest Lempi fra din liste, men fikk Arr i postkassa i dag.
  Ha en fin mars!

  Liker

Kommentarer er stengt.