KICK OFF MED KAGGE & JMS i Bergen

kaggevår1 ok

I går var det duket for vårslepp av vårens bøker fra forlagene Kagge og Stenersen på fine Thon Hotel Rosenkrantz her i Bergen. Etter god mat og drikke kunne meg,Tine og alle de andre bokentusiastene la Tine Hvistendal og Bjørn Fredrik Drangsholt geleide oss gjennom en ganske så interessant vårliste.

På listen var det både oversatt litteratur,krim, sakprosa og barne-og ungdomsbøker.

For noen år siden så jeg en film med Sarah Jessica Parker som het Jeg fatter ikke hvordan hun får det til som er filmatiseringen av forfatter Allison Pearson forrige bok, denne våren kommer hennes nye bok som har fått tittelen Hvor vanskelig kan det være? på norsk og nå har barna hennes blitt tenåringer. Forfatteren kommer til Norge i slutten av måneden i forbindelse med den norske utgivelsen.

Hanne Kristin Rohde kommer ut med en ny bok i sin krimserie om Wilma Lind, den heter Offerdyr og er en bok jeg kunne tenke meg å lese.

Mah-rukh Ali ga ut boken Trusselen fra IS for et par år siden, den fikk jeg dessverre ikke lest, nå er hun ute med en ny bok som heter Iran og det nye midtøsten,forfatteren har fulgt landet tett og i denne boken får vi et godt innblikk i hvilke krefter som trekker i trådene i dagens Iran.

Jeg holdt på å falle av stolen når jeg hørte at Kim Søderstrøm hadde gitt ut bok, han er mannen til en jeg har jobbet med før og jeg ante ikke at han hadde skrevet en bok. Den heter forøvrig Veteran- Historier om nordmenn i krig.

Øystein Bogens bok Russlands hemmelige krig mot vesten som er en bok om Russlands skjulte krigføring var en av bøkene jeg bet meg spesielt merke i og når jeg kom hjem i går så kunne datteren min fortelle meg at Bogen ville gi en bok til meg. Victoria er venninne med datteren hans og han hadde fått med seg bloggen min.

 

mOmeletteNorvegienne_HOY

Suzanne Brøgger er en forfatter jeg ikke har lest noe av før, men denne som heter Omelette norvègienne- Reiser i Norge skal jeg få med meg og forlaget skriver dette om boken på sine nettsider:

Med sitt danske utenfrablikk har Suzanne Brøgger reist til Norge i et forsøk på å undersøke hvem vi nordmenn er. Hun møter norske kunstnere, forfattere og tenkere og diskuterer flyktningproblematikk, Syria-farere, virkelighetslitteratur, generasjon prestasjon, oljekrisen,  22. juli og TV-serien «Skam» i sitt forsøk på å gripe Norge. Underveis blir vi også tatt med på litterære drøftinger av Holberg, Ibsen, Blixen, Undset og Hamsun.

Forfatteren bak Raushetens tid, Kathrine Aspaas er ute med en ny bok, Gåsehudeffekten som handler om den emosjonelle revolusjonen og vi er dermed over på helse og livsstil. I den katagorien fant jeg flere bøker jeg kunne tenke meg å lese, blant annet Sophie Bergs bok Vidunderkuren- Hvorfor du bør elske og frykte antibiotika og i denne viser hun blant annet hva vi som enkeltmennesker og ikke minst helsevesenet bør gjøre for å få ned bruken av antibiotika.

Hanne Lindbæk har skrevet en bok som heter Kommunikasjonskoden- slik får du til det du vil som handler om å forstå kraften i din egen kommunikasjon.

Lege og hjerneforsker Kaja Nordengen gav for et par år siden ut boken Hjernen er stjernen. Ditt eneste uerstattelige organ, nå er hun ute med en ny bok som handler om hvordan man kan holde hjernen i form, Hjerntetrening- Slik holder du hjernen i form.

Forfatter, eventyrer og forelegger Erling Kagge var også på plass i går for å snakke om sin nye bok Å gå- ett skritt av gangenBoken er en slags oppfølger til boken Stillhet i støyens tid som han ga ut for et par år siden, tror kanskje jeg skal lese den først jeg.

Både Kaja Nordengen og Erling Kagge ble bokbadet av Jan Åge Fjørtoft, en bokentusiast på sin hals og en utrolig morsom type. Etter bokbadet ble det en liten samtale mellom alle tre hvor det blant annet ble trukket paralleller mellom disse to bøkene. Veldig artig og ikke minst interessant å høre på. Jeg ser frem til å lese disse bøkene.

kaggevår 2
Foto: Beathe Solberg, Fra Venstre Erling Kagge, Kaja Nordengen, Jan Åge Fjørtoft

Jeg har kun trukket frem noen av bøkene som ble presentert, med over 30 titler så sier det seg selv at ikke alle kan bli nevnt. Men for de som er interessert i å lese mer om hvilke titler som kommer ut nå i vår så gå gjerne inn på nettsiden deres.

 

Vi fikk som vi alltid gjør på disse bokmøtene, en bag med bøker og vårens katalog.

kaggevår3 ok

Tusen takk for følge Tine og ikke minst tusen takk til folka som gjorde dette til en helt fortreffelig aften.

 

Tine har også skrevet om arrangementet og det kan leses her.

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “KICK OFF MED KAGGE & JMS i Bergen

  1. Så gøy å lese dine tanker om gårsdagen. Godt at du holdt deg på stolen, gleder meg til neste gang (jeg har kjøpt meg en billett) Takk for lenke, jeg lenker til deg.

    Liker

  2. Det var et veldig bra bokmøte i Trondheim i kveld også:)
    Gleder meg til å lese både Gå og Hjernetrening, samt Brøggers bok.:)

    Liker

Kommentarer er stengt.