Oppsummering#1: Januar 2018

bok og seng

Januar 2018 er i ferd med å takke for seg og det er på tide med en liten oppsummering av måneden vi nå legger bak oss.

Det gikk veldig bra med lesingen i begynnelsen av måneden men det har dabbet noe av den siste uken slik at jeg ikke fikk lest alle bøkene jeg hadde tenkt.

Likevel er jeg fornøyd med 14 bøker lest nå i januar, det vil si at den 14 skal leses ferdig i kveld.

 

BØKER LEST

 1. Det ender med oss av Colleen Hoover-oversatt roman- Leseeks
 2. På stedet mil av Ali Smith – oversatt roman- 1001bok- Leseeks
 3. Hu av Aasne Linnestå – dikt- norsk2018- Lånt på eBokBib
 4. Med blodig forsett av Graeme Macrae Burnet -oversatt roman – manbooker- Leseeks
 5. Ode til Fenn av karin Haugane – dikt -Lånt på eBokBib
 6. Anna Wunderlichs sang av Karin Haugane – dikt – Lånt på eBokBib
 7. Nye sonetter fra innsjøen av Karin Haugane – dikt – Lånt på eBokBib
 8. De polygotte elskerne av Lina Wolff- oversatt roman-Leseeks
 9. Majken Minerydder av Karin Brunk Holmqvist – oversatt roman- Leseeks
 10. Kvinnen i vinduet – Oversatt krim-Leseeks/pdf
 11. Gull i grusen av Rebecca Kjelland-dikt-norsk2018-Leseeks
 12. Bjørnejegerskens bekjennelser av Berit Hedemann- roman-norsk2018-Leseeks
 13. Kitty- rapporten 1: Lærling av Anonym- erotisk roman- norsk2018-Leseeks
 14. Skilpadder hele veien ned av John Green-oversatt ungdomsroman- Leseeks

 

Det ble en del diktlesing på meg denne måneden og det ser ut til å forsette da jeg skal i gang med en ny enten i kveld eller i morgen formiddag.

Anita startet opp med en diktlesesirkel nå i 2018, noe jeg tror mange har satt pris på. Jeg gleder meg i hvert fall til å følge den videre.

Det ble lest to krimbøker på meg denne måneden, det er ganske bra for å være meg og planen var egentlig å lese to til men der strakk ikke tiden til og dermed står de på planen for februar i stedet. Den ene skal bare skummes gjennom siden jeg leste den i fjor, og jeg ser frem til å få lest bok nummer to.

 Tørre fakta: 10 leseeks, 4 eBokBib, 1 manbooker, 1 1001-bok, 4 var norske bøker av året, derav  2 diktsamlinger og 2 romaner.

 

BØKER KJØPT

 1. Om forlatelse av Ian McEwan
 2. Lykkelige dager og Fremtiden av Sigrid Undset
 3. Redderen i rugen/  The Catcher in the rye av J.D.Salinger

 

Januar var også måneden de nominerte til årets bokbloggerpris ble klar og jeg hadde i år som i fjor lest halvparten av de på langlisten.  Når kortlisten ble lagt frem noen uker senere var det èn i hver kategori jeg hadde lest,men ingen av dem jeg hadde nominert. Når det ikke ble «Så faller jeg» som ble årets joker så jeg er glad at det ble «Tante Ulrikkes vei» som gikk videre for den stemte jeg også på.

 

SER FREMOVER MOT FEBRUAR

 

Det var noen arrangementer jeg skulle på i januar som jeg ikke fikk  gått på. Men jeg prøver meg igjen i februar og i neste uke står arrangementene formelig i kø. Først skal jeg på et «Kick off» -arrangement i regi av blant annet Kagge forlag, deretter blir det foredrag og boklansering, et arrangement med forfatter Niels Fredrik Dahl før der bærer til Oslo og Greaseshow på Chateau Neuf. Og mulig det er noe etter dette også som jeg ikke har helt oversikt over.

OL starter også i neste uke og det blir et par uker med forhåpentligvis noen gode skirenn, men siden Petter Northug ble vraket til OL så kommer jeg ikke til å se alle skirennene og da får jeg frigitt noe tid som jeg kan bruke på lesing i stedet. Aldri så galt….osv…selv om jeg gjerne skulle sett trønderen i aksjon, men godt da at vi har en annen trønder som omtrent tar rubbel og bit om dagene.

I morgen starter samlesingen og første bok ut er «Anorektisk» av Ingeborg Senneset, jeg leste den i fjor men fikk ikke skrevet om den da og derfor skal jeg lese den på nytt. Den anbefales forøvrig!

Jeg har for første gang siden jeg begynte på blogge i 2011 ikke lagt meg en plan for leseåret, det eneste er antall bøker inne på goodreads som lett kan justeres etter hvert. Det blir spennende å se hvordan dette slår an med hensyn til lesingen, om den holder seg på et stabilt nivå eller om det kommer til å gå i rykk og napp.

 

ØNSKER DEG EN FIN LESEMÅNED I FEBRUAR!

 

 

HILSEN BEATHE

2 kommentarer om “Oppsummering#1: Januar 2018

 1. Du har fått lest ein heil del, og ingenting av det har eg lest. Akkurat det er bevis på kor forskjellig bokbloggere leser 🙂 Ha ein fin lese-februar!

  Liker

 2. Du har da jaggu fått lest masse. Jeg har leste fire av dine, Haugane og Kitty. det ble litt liv i kommentarfeltene med den godeste Kitty. Det er en del av det som er gøy med å blogge synes jeg. Diktlesesirkelen er jeg også veldig glad for at det ble så bra respons på.:)
  Jeg skal også på Kick-off med Kagge neste uke, sammen med Randi. Det er alltid stas.
  Ønsker deg en fin februar Beathe.:)

  Liker

Kommentarer er stengt.