Kitty-rapporten 1: Lærling av Anonym

I begynnelsen av uken kom det en bok i posten fra Juritzen forlag, den var pent pakket inn i en gjennomsiktig tøypose og inni lå det også en liten hjertesjokolade og te. Alt duket for en fin lesestund med andre ord.  Det er ikke ofte jeg leser bøker i denne sjangeren og av de få jeg har lest så har jeg hatt dårlig erfaring nettopp med bøker hvor det står en anonym forfatter bak så helt overbevist var jeg ikke før jeg tok fatt på denne.

kitty_rapporten_1_laerlingBoken handler om Alfred Åsen, en 45 år gammel omsorgsfull lærer og en god kollega som deler skjebne med mange menn på hans alder, han er nemlig nyskilt.

Ekskonen Sunniva tviler på at han kommer til å finne seg en ny og dette provoserer ham litt,men når den kjekke kollegaen hans Johan anbefaler ham å opprette en profil på nettet for å sjekke  opp damer så slår han til.

Men svarene fra damene uteblir og han er nær ved å gi opp når han  endelig får svar fra en som heter Kitty.

En kvinne med full erotisk kontroll og småfrekk fantasi. Hun drar Alfred inn i et spill der hans sex-kunnskaper blir utfordret. Kitty er mesteren som mailer oppgaver til lærlingen. Alfred må adlyde, utføre og rapportere tilbake i het prosa.

Ja, om det er så het prosa vet jeg ikke, jeg syntes at boken for det meste bare var morsom lesing med flere morsomme episoder som jeg lo godt av. Jeg likte at boken var helt fri for kropper som greske guder og gudinner eller at noen bare var velutstyrt, her var det vanlige kropper som gjaldt og det skal forfatteren ha cred for. Det gir også et pluss i boken at karakterne ikke kunne holde på i timevis uten å bli det minste utslitt slik det er i flere andre bøker i sjangeren.

Dette er jo en erotisk bok så noen erotiske elementer er det jo å finne her men samtidig ikke  slik at det føltes kleint på noen måte, kanskje med unntak av da han og en av damene hans var på tur til Kreta i forbindelse med en av oppgavene.

Det meste av spenningen ligger vel i hvem denne Kitty er som skal forsøke å få Alfred til å bli den superpuleren etter hvert, kommer hun til å klare det?

Jeg startet på Crossfire-serien til Sylvia Day men hoppet av underveis . Dette er første bok i en trilogi og jeg er høyst usikker på om jeg kommer til å følge denne serien videre. Boken engasjerte meg litt til å begynne med, den var morsom og jeg lo godt, men jeg tok meg i å kjede meg til mot slutten og det kan kanskje vitne om at jeg begynte å få litt nok.

Boken er skrevet av en velkjent norsk kulturpersonlighet. En samfunnsdebattant, kulturformidler, dramatiker og forfatter av flere bøker. Kitty-rapporten er forfatterens første erotiske roman.

Ja, kanskje det er slik at mange forfattere har en våt drøm om å skrive bøker som dette? Nå kan ikke jeg vite hvorfor forfattere velger å gi ut slike bøker anonymt, om det er noe tabu over det eller hva, det er ikke godt å si.

Til tross for at denne ikke nådde helt opp hos meg så var denne likevel mye bedre enn forventet og bedre enn andre bøker jeg har lest av en forfatter som har valgt å være anonym. Måtte le litt når jeg så at jeg hadde fått natt-te med i posen, kanskje noen tenkte at dette kom til å bli så hett at jeg måtte ha noe «beroligende» natt-te etterpå slik at jeg kom til å få sove! 😀

Er du typen som liker å lese bøker med erotiske elementer uten at det blir for voldsomt og for kleint så tenker jeg at disse bøkene kan være noe for deg.

Juritzen forlag 2018 – Anonym forfatter – 328 sider – forhåndseksemplar.

Anita har også skrevet om boken.

 

kitty2 ok

 

HILSEN BEATHE

13 kommentarer om “Kitty-rapporten 1: Lærling av Anonym

 1. Min te var Mint Refresh, så kan vi sikkert lese litt mellom linjene, haha. Videre «a spring of organic…» og jeg har etter lest bok store problemer med å ikke lese det siste ordet med LITT andre bokstaver. Akk.

  Min omtale publiseres i morgen, forresten 🙂

  Liker

 2. Jeg fikk også den blå Natt-te.;)
  Tenker jeg skal skrive om denne senere i dag.
  Jeg leser ikke akkurat så mye slik litteratur, men jeg leste Uten en tråd av Bjørneboe i hina dager. Historien om O, tror jeg også at jeg leste en gang.
  Og første bind av Fifty Shades.. og deretter ikke noe mer.

  Men denne ble jeg hektet på etter noen sider, og det handlet nok om skrivestilen, historien om Alfred, og ikke minst humoren og alle de absurde situasjonene.. Og at det er lett å relatere seg til miljøet, norsk, lærerværelse, skole. God underholdning rett og slett.:)

  Liker

  1. Nei, mye «sånn» litteratur blir det ikke her heller og denne var slett ikke den verste jeg har lest så jeg ble positivt overrasket. Joda, helt grei underholdning og den var veldig morsom men litt jeg begynte å kjede meg litt mot slutten merket jeg. Han Alfred fikk jo litt kjøtt på beina og det var litt handling utenom disse oppgavene han skulle løse.
   Ser frem til å lese omtalen din, Anita! 🙂

   Liker

 3. Artig å lese din og Anitas omtale av samme bok. Det ser ut som dere hadde samme tilnærming og samme leseopplevelse, så det er jo kjekt. Jeg har boken liggende, men humor og erotikk er ikke helt min greie, så vi får se om jeg kommer så langt 🙂
  Tipper boken er skrevet av en forfatter som allerede har et image han/hun ikke vil ødelegge, eller han/hun vil skille mellom to forskjellige forfatterskap. Han/hun har sikkert stor glede av å skumme gjennom våre konspirasjonsteorier 🙂

  Liker

  1. Tror hun likte boken hakket bedre enn meg men omtrent den samme opplevelsen ja.

   Ja, det kunne vært morsomt om h*n hadde gitt seg til kjenne en eller annen gang men det er nok sikkert en som er «livredd» for å ødelegge imaget sitt. Personlig tror jeg det er en mannlig forfatter som står bak uten at jeg vet noe som helst.

   Liker

  2. Ja, det tror jeg også Tine, ang forfatteren. Det gir ikke akkurat cred å skrive erotisk underholdningslitteratur hvis man ellers er rimelig seriøs forfatter- og det andre; skille mellom hva man driver med.

   Btw. mulig jeg likte boka litt bedre enn Beathe. Jeg ble ikke lei på slutten. Jeg ser frem til neste episode med Alfred!

   Liker

Kommentarer er stengt.