Oppsummering#12: desember,leseåret 2017 og noen planer for 2018.

bok og seng

Bedre sent enn aldri, dette innlegget begynte jeg  på for flere uker siden men klarte altså ikke å få det ferdig før nå – det går ikke alltid like fort her i gården. Desember er over for lengst og leseåret 2018 er godt i gang allerede. Det er på høy tid med en aldri så liten oppsummering.

 

BØKER LEST

 1. Keeperen og havet av Maria Parr-Barnebok-norsk2017-eBokBib
 2. Folk jeg husker av Joakim Kjørsvik-fortellinger -norsk2017-Leseeks
 3. En ulastelig mann av Jane Gardam-oversatt roman- Leseeks
 4. Og når det blir lyst blir det helt fantastisk av Kristin Berget-dikt-norsk2017-eBokBib
 5. Jordsjukantologien av Stein Torleif Bjella- dikt-norsk2017-eBokBib
 6. Janikkeevangeliet av Marjam Idriss-roman-norsk2017-eBokBib
 7. Komme hjem/ Homegoing av Yaa Gyasi-engelsk/ oversatt roman-Kjøpt/Leseeks
 8. Halloween av Tania Kjeldset-noveller-norsk2017-eBokBib
 9. Krapyl av Arild Rein-Kortprosa-norsk2017-eBokBib
 10. Penelope er syk av Ole Robert Sunde- roman- norsk2017-eBokBib

 

10 bøker lest er helt greit for å være desember med mye annet på tapetet enn å sitte og lese. 7 av dem er blogget om mens 3 ligger i skrivebunken. Jeg har visst for alvor «oppdaget» eBokBib i desember for hele 7 av 10 leste bøker er lånt der. 8 av 10 bøker er norsk anno 2017 og 2 er oversatte romaner.

 

Ellers: Det ble ikke kjøpt en eneste bok i desember og jeg skal prøve å begrense bokinnkjøpene noe uten at jeg gir meg selv totalforbud.

Min guilty pleasure her i livet er å se romantiske filmer og dem var det mange av i desember og jeg tror jeg så en film hver eneste bidige dag. Litt rart at jeg liker slike filmer egentlig for jeg er ikke LITT romantisk av meg i RL, kan nesten ikke fordra det.

 

LESEÅRET 2017

Noen av planene for 2017 var å være med i  Lines lesesirkel, Heddas bokhyllelesing  og jeg sviktet så det sang etter på begge, nå kom vel ikke lesesirkelen i gang men likevel.
Jeg skulle også ha litt fokus på manbooker og 1001-bøker, booker har jeg hatt noe fokus på men ikke nok slik jeg selv ser det, og lesingen av 1001-bøker er ikke mye å skrive hjem om.
Jeg skulle også melde meg på biosirkelen til Moshonista men heller ikke der kom jeg i gang.

Skulle også bli flinkere med bloggingen, jeg blogger mye mindre nå og jeg er ikke like flink til å besøke andre blogger som det jeg har vært. Dette er en working progress, so hang in there.

Det jeg har lært av dette er at jeg slett ikke er god på å fullføre og da tenker jeg at det ikke er så ille om Petter kommer 5 minutter etter i mål i skandinavisk cup, andre kjem ikkje i mål i det heile.

MEN det jeg derimot har vært flink til å ha fokus på er norske bøker anno 2017, der har jeg lest 67(25 romaner & 45 i åpen klasse) norske bøker og  liste over hvilke bøker jeg har lest finner du her.

Det jeg husker aller best fra fjoråret er når meg og Eli hadde ansvar for samlesingen av Um sakne springe blome, og det var deeeeritgøy!  I morgen blir langlisten til årets bokbloggerpris lagt frem og jeg krysser fingrene for at noen av mine favoritter er å finne, og jeg tar gjerne en reprise fra fjoråret Eli!

Jeg leste 119 bøker i fjor, og har skrevet omtale på 101 av dem, jeg kommer til å skrive om flere av dem som mangler men ikke alle. Når jeg ser at over halvparten av de leste bøkene er norske anno 2017 så tenker jeg at det kanskje blir noen færre lest i 2018. Jeg tar det helt som det faller seg.

 

NOEN PLANER FOR 2018

Klok av skade så skal jeg ikke lagt noen planer for 2018, men det har ikke stoppet meg fra å melde meg på Labbens lesesirkel på Goodreads, jeg har fått en dårlig start for jeg har verken  lest desemberboken eller boken for denne måneden så mulig jeg venter til februar 😛

Litt usikker på hvor mange bokbloggertreff det har vært til nå men jeg har ennå ikke vært på et eneste så det er på høy tid at jeg kommer meg avgårde på ett. Dette året skal det være i Stavanger, og det blir jo spennende.

Ellers kan det godt være at jeg slenger meg på en eller annen utfordring i løpet av året men forløpig skal jeg bare ta det som det kommer.

Tusen takk til alle dere som har fulgt meg i 2017, og jeg håper at vi sees videre  nå i 2018 også.

 

 

Håper dere får et fint leseår i 2018

 

 

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “Oppsummering#12: desember,leseåret 2017 og noen planer for 2018.

 1. Artig å lese din oppsummering også Beathe.
  Viktig å ha fokus på hva får til, hva man har glede av, mer enn det man ikke fullfører, er det ikke?
  Mål er da bare retningslinjer i bloggelivet. Det viktigste for oss er at du er med.:) Og du er da en av storleserne, har lest mer enn meg og enda flere norskebøker.
  Spent på i morgen, ja.. Hvordan listen vil se ut. Hva man trodde og ikke , om egne bøker er med.
  Ønsker deg en fin uke og et flott lese- og bloggeår.:)

  Liker

  1. Tusen takk for det, Anita! Det er et kjekt felleskap å være med i. Lesemål er kun ment som en liten pekepinn, men i år tenkte jeg å bare ta alt som det kommer og så ser jeg hvordan det blir utover.

   Liker

 2. Av dine har eg lest Keeperen og havet, og det var ei bok eg trudde skulle kome med til bokbloggerprisen. Den gang ei!

  Norske bøker har du kontroll på, men for å lese fleire Booker/1001 må du kanskje lese færre norske for å få tid til andre bøker 😉

  Godt nytt leseår, Beathe!

  Liker

  1. Ja, hehe….den prioriteringen ble litt feil i fjor altså så i år må jeg være litt strengere når det gjelder hvilke norske bøker som skal komme gjennom nåløyet. Har et hav av uleste bøker i hyllene som det skulle vært gjort et innhogg i også.

   Jeg har faktisk lest en 1001 bok og en manbooker holder jeg på med så året starter jo bra.

   Keeperen og havet holdt jeg en knapp på også og det var egentlig litt overraskende at den ikke kom med. Det ble mye sakprosa gitt.

   Liker

Kommentarer er stengt.