Oppsummering#11:November 2017

aaron-burden-123584

November er snart over for denne gang og det er på tide å gjøre opp status for årets nest siste måned. Jeg har hatt en god lese-og skrivemåned, noe jeg er godt fornøyd med og måtte det fortsette.

 

BØKER LEST

 1. Jeg trodde klitoris var en selskapsdans av Marta Breen og Jenny Jordahl – Sitater – norsk2017-Leseeks
 2. Fanny og mysteriet i den sørgende skogen av Rune Christiansen – roman-norsk2017-Leseeks
 3. Pornomania av Eirik Husby Sæther – roman – norsk2017-Leseeks
 4. Du er sterkere enn du tror av Bjørg Thorhallsdottir – biografisk – norsk2017- Leseeks
 5. Gullracet av Lars Backe Madsen – Sakprosa – norsk2017- Leseeks
 6. Kan vi bare late som av Camilla Sandmo – ungdomsroman – norsk2017-eBokBib
 7. The Hills av Matias Faldbakken – roman-norsk2017-eBokbib
 8. Nike av Caspar Eric – dikt-oversatt- Leseeks
 9. Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar – roman-norsk2017-Leseeks
 10. Mor om natten av Niels Fredrik Dahl – roman -norsk2017-Leseeks
 11. Skeivt ut-reiser i homofobiens land av Pål Vegard Hagesæther – sakprosa-norsk2017-Leseeks
 12. Tung tids tale av Olaug Nilssen-roman-norsk2017-Leseeks
 13. Korte meisterverk av Gaute M. Sortland- kortprosa-norsk2017- Leseeks
 14. Jenta som ville redde bøkene av Klaus Hagerup/ Lisa Aisato – Barnebok- norsk2017-Leseeks
 15. Fra a til nå av Ellisiv Lindkvist – roman-norsk2017-Ebokbib
 16. Jølster Hotell av Kristine Sele-Sakprosa – norsk2017-Leseeks
 17. Langrennsboka av Inger Honerød(redaktør)- sakprosa-norsk217-Leseeks

 

14 leseeks, 3 eBokbib, 16 av 17 er norske av året,7 romaner og resten tilhørende åpen klasse, og 1 oversatt diktsamling.

 

BØKER KJØPT

Ingen bøker kjøpt i november, *klapper meg selv på skulderen*

 

FRA BOK TIL FILM/TV-SERIER & FILMER

For noen år siden  leste jeg boken Mudbound eller Mississippi som den het på norsk, skrevet av Hillary Jordan.  Nå i november ble filmatiseringen av boken lagt ut på Netflix og jeg måtte naturligvis se den.

 

 

LITTERRÆRE ARRANGEMENT

Skulle egentlig på en rekke arrangementer denne måneden men har måtte avlyse en hel del, men har fått med meg tre ulike arrangement likevel. Jeg har skrevet et samlet referat fra disse arrangementene.

 1. Boksamtale med Matias Faldbakken
 2. Boksamtale med Helge Flatland
 3. Sammen om skammen

 

 

SER FREMOVER MOT DESEMBER

 

I morgen er det 1. desember og dermed klart for julekalender her hjemme, i fjor var jeg seint ferdig  pga SKAM, i år har jeg ikke det å skylde på. Men jeg klarte å falle på kjøkkenet og skadet den ene foten med det til følge at jeg har nærmest vært sengeliggende/ sofasitter i nesten en uke- det passet jo ikke når jeg  hadde mange juleforberedelser å ta meg av. Men jeg skal bli ferdig til i morgen så kalender blir det,julevasken blir det verre med, enn så lenge..

Derimot blir det ingen julekalender her på bloggen i år men både Bokvrimmel og Tulleruskas world  skal ha for de som har lyst til å følge med.

Med ca 4-5 uker igjen til fristen for nominering til årets bokbloggerpris går ut blir det fremdeles vektlagt norske bøker anno 2017 i ukene fremover, men jeg har et par oversatte bøker jeg skal kose meg med også.

 

HA EN FIN FØRJULSTID!

 

HILSEN BEATHE

11 kommentarer om “Oppsummering#11:November 2017

 1. Du har en flott liste der, Beathe! Håper foten er bedre, slik at du får gjort litt til jul. Fordelen med å bli sittende er jo at da kan en lese bøker med od samvittighet! (God samvittighet for å lese har jeg alltid, men jeg er så aktiv med så mye annet også…..) Her ble det hvitt i natt, og nydelg, stille vær. Riktig julestemning. Men det er meldt sørvest, og da kmmer vind og regn.Håper du får en fin desember!

  Liker

  1. Takk for det, Åslaug! 🙂 Foten er noe bedre emn jeg trenger fremdeles hjelp til å ta på sko, satser på at det blir ferdig til jul likevel. Fint med snø da, men det er bedre enn sludd og regn. Det er kaldt her også og fint vær. Ha en fin desember du også.

   Liker

 2. Skal si du har lest mye denne måneden, og så mye du har skrevet om da 🙂 Jeg har bare lest fire av de samme bøkene som deg og det er ikke tvil om at det er Tung tids tale som er favoritten av dem.
  Lykke til med desemberlesingen, håper du kommer i mål med adventskallenderen (jeg fixet resten i dag) Skal prøve å summe meg til en oppsummering i morgen 🙂

  Liker

  1. Ja, denne måneden har vært bra med både lesing og blogging. Jeg likte Tung tids tale men jeg er usikker på om den kommer på min topp 7 liste, det gjenstår å se.
   Jeg hinket nå rundt på Lagunen i dag og fikk kjøpt ferdig tingene, nå gjenstår det å pakke inn de 10 siste gavene så ikke så ille. Blir spennende å se hvordan din november har vært, Tine 🙂

   Liker

 3. Jøss, som du har lest da.:)
  Jeg har lest fire av dine; Fanny, Tung tids tale, Tante Ulrikke (ferdig i kveld), når jeg har pakket ferdig til sydentur i morgen) og Du er sterkere enn du tror. Jeg tror jeg synes Tung tids tale er den beste/sterkeste romanen av disse ..

  Ha en fin desember Beathe.:)

  Liker

  1. Jeg likte Tung tids tale men samtidig så er det sakprosa i hodet mitt så for meg blir det ikke den aller beste romanen jeg har lest i år og sånn sett vet jeg ikke om jeg kommer til å nominere den. Jeg ser på insta at du koser deg på Canari øya pg det er fint.

   Liker

 4. Sjokkerende effektivt!
  Og det er vel sant som de sier da, at de fleste ulykker skjer i hjemmet, selv om jeg trodde det var badet som var det skumleste rommet. (jeg vet alt om å ha vondt i foten btw, trenger du råd er det bare å spørre -). Har kun lest Meisterverk og Ulrikke fra lista di, men undrer på om jeg skal føre opp The Hills – og Tusvik har jeg plukket ned fra eBokBib, etter dine og Anitas tips. Desember kommer til å bli NORSK. November var også NORSK. Det er greit, kom seint i gang og har mye å ta igjen, utenlandsk lyslesing har jeg allerede brukt 10mnd på.

  Liker

  1. Jo, takk! Jeg glimter til sånn innimellom! Ja, du må ikke snakke men jeg fant ut, the hard way, at crocs er noe møkk på våte og dermed glatte gulv. Ble liggende i en time å rope før barna oppfattet hva som hadde skjedd, så det blir ikke noe særlig betryggende med de rundt seg når alderen kommer og tar meg en gang i fremtiden! Hadde glatt dauet i mellomtiden 😀

   Når det gjelder bøker så blir det mest norsk her også, men et par utlendingen skal få snike seg inn.

   Det er veldig skummelt når folk plukker opp tips, og i hvert fall nå som det er om å gjøre å lese noe man kunne tenke seg å nominere i etterkant – så jeg håper du liker Tusvik og The Hills

   Jeg har lest nok bøker i åpen klasse men et par ligger jo på vent her, må få lest litt flere romaner tenker jeg.

   Liker

 5. Eg har lest Jenta som ville redde bøkene, elles fint lite.

  Håper du blir betre i foten etterkvart, høyres ikkje bra ut. Eg låg strekk ut på sofaen/i senga tre dager forrige veke med feber så nå satser eg på at eg held meg frisk til jul 🙂

  Liker

  1. Takk for det, Elida! Etter litt over en uke klarer jeg endelig å kle på meg selv, og det er ikke verst bare det. Kan snart våge meg på julevasken. Vi krysser fingrene for sykdoms- og fallfri førjulstid fra nå av!

   Liker

Kommentarer er stengt.