Høstmøte med Aschehoug på Clarion Hotel Admiral i Bergen.

høstens

Aschehoug var siste forlag ut  til å ha bokmøte denne høsten og de avsluttet sin turnè med stil for i går ble det nemlig kjent at hele 6 av 10 bøker som ble nominert til bokhandlerprisen kom nettopp fra Aschehoug. Tre av forfatterne var på plass i går, Helga Flatland, Maja Lunde og Trude Teige. Jeg har kun lest èn av de seks bøkene som er nominert og jeg skal i hvert fall lese et par til.

bokhandlertine ok

Før selve presentasjonen fikk vi deilig lasagne med god drikke til. Og presentasjonen av høstens bøker fra katalogen ble  gjennomført av en dyktig og engasjert trio bestående av  Vegard Bye,Asbjørg Engebø Rystad og Kjersti Myre.

Første forfatter ut var Gudrun Skretting som debuterte som forfatter i fjor med boken Anton og andre uhell og i år kommer hun ut med andre boken om Anton og årets utgivelse heter Anton og andre flokkdyr. Begge bøkene er beregnet på barn- og ungdom. Forfatteren leste litt fra boken til stor fornøyelse for de i salen, dette var morsomt.

anton forfatter

Skretting er bare en av mange forfattere som gir ut barne-og ungdomsbøker i år, andre er Maja Lunde,Jørgen Brekke, Jo Nesbø for å nevne noen.
Ingrid O. Volden gav i 2016 ut barne-og ungdomsboken Alt som teller, og i år har hun gitt ut boken Hjertet er en knytteneve, og etter det inntrykket jeg har fått er denne ganske populær blant en del av de jeg følger på instagram og etter at forlaget snakket om boken i går ble jeg enda mer nysgjerrig.

Jeg var på kino i sommer og så filmen Verden er en boble, en filmatisering av boken med samme navn skrevet av Nicola Yoon, og en ny oversettelse av forfatteren har nettopp kommet ut og denne boken har fått tittelen Sola er også en stjerne på norsk.

Unni Lindell har kommet med en ungdomsbok i år, den har fått navnet Kjærestehjerte.

De fleste har vel fått med seg de to nordmennene som satt i flere år i fengel i Kongo, han ene døde dessverre for noen år siden men 17.mai i år kom endelig Joshua French tilbake på norsk jord og nå har moren,Kari Hilde Hodne French, skrevet bok .

kongo

Dette er en en meget sterk bok men absolutt en jeg kan tenke meg å lese!

Etter at Anita snakket så varmt om både boken( Du er sterkere enn du tror) og damen som har skrevet den så gledet jeg meg veldig til å treffe selveste Björg Thorhallsdottir, men så viste det seg at hun ikke kunne være der i går,  til min store skuffelse for jeg hadde sett frem til å slå av en liten prat med henne mens hun skrev en sånn fin autograf som hun har gjort til flere andre. Men ok, nå skal jeg ikke sutre mer for jeg fikk boken i bokposen vi fikk med oss hjem så jeg får nå lest boken.

bjørg.JPG

Anita har forøvrig lest og blogget om boken allerede og hennes innlegg finner du her.

Neste forfatter ut var Helga Flatland og hennes bok var den eneste av de som ble presentert i går jeg allerede hadde lest. En moderne familie er en bok jeg likte godt.

helga

I likhet med de andre forfatterne som var tilstede så leste Helga Flatland fra sin nyeste roman.

Jan Kjærstad sin roman Berge er også en av de som er nominert til bokhandlerprisen og han ble naturligvis nevnt.

Forfatter Lars Petter Sveen var med oss via en video hvor han snakket om boken sin Fem stjerner som er en bok om flyktninger, om de som mister alt og flykter til ingenting. Dette er første av flere bøker om temaet. Dette er en bok jeg kunne tenke meg å lese.

 

Carl Frode Tiller er en forfatter je gikke har lest noen som helst av ennå, men det har jeg planer om å få gjort noe med og jeg begynner like godt med den siste, Begynnelser som jeg har lastet ned på Kindle og skal leses før fristen for nominasjonen til BBP 2017 går ut. Dette er også en av de nominerte til bokhandlerprisen.

Deretter var det Maja Lunde sin tur til å snakke om den nye romanen sin, Blå, som også er nominert til bokhandlerprisen. Jeg har ikke lest Bienes historie ennå, men det skal jeg sånn etter hvert. Her i samtale med Kjesti Myre.

maja.JPG

Det skal i følge Lunde bli fire bøker om tema som har med klima og miljø å gjøre. Jeg har kun lest èn bok av henne og det er Battle som forøvrig skal bli film og innspillingen foregikk i sommer. Det går rykter om at noen skam-skuespillere skal medvirke men det har ikke blitt offentliggjort noen castingliste ennå.

Forfatter Roskva Koritzinsky har fra før en novellesamling og en roman bak seg og er i høst ute med en ny novellesamling, Jeg har ennå ikke sett verden, dette er en bok jeg kunne tenke meg å lese og har allerede lastet den ned på Kindle.

novellesamling

Her er noe av det novellesamlingen handler om:
En ruskonsulent forelsker seg i klienten sin. 
En ballettstudent slutter å møte opp til dansetimene. 
En ung kvinne manipulerer elskerne sine. 
Et nyfødt valpekull forsvinner sporløst fra et hus på landet. 

Jeg følger instakontoen «Ren poesi» og har visst om at det er gitt ut bøker med diktene og poesien som finnes der, og i går leste Kjesti Myre fra den nye boken i serien, Skitten poesi, og jeg må si at smakebiten gav mersmak.

Sist ut av forfatterne som var tilstede var Trude Teige, hun snakket om sin nye krimbok i serien om Kajsa Coren,Pasienten,hvor deler av handlingen er lagt til det for lengst nedlagte Dikemark psykiatriske sykehus.

trude

Når Trude Teige skulle gjøre research til boken besøkte hun sykehuset og under er det et bilde av et pasientrom. I kjelleren fantes det et rom med hyller på hyller med flasker hvor det fantes både urin og avføring fra pasienter helt tilbake til 1920-tallet.

pr.JPG

Jeg har ikke fulgt denne krimserien så denne gangen skal jeg gjøre noe jeg ikke  pleier å gjøre, begynne med slutten.

Unni Lindell har skrevet en bok om sitt vennskap med katten Knut som dessverre ikke finnes lenger. Og hun var med oss via videosnutt. Dene boken fikk jeg også lyst til å lese og har lastet den også ned på Kindle.

unni.JPG

Det var flere bøker som ble presentert, blant annet Ankomst av Gøhril Gabrielsen som jeg holder på med det nå faktisk. For nærmere informasjon om bøkene jeg har tatt med i innlegget her eller de andre bøkene forlaget har gitt ut så kan du lese nettkatalogen deres her.

Det er alltid kjekt å være med på disse bokmøtene, det er helt noe eget å få presentert bøkene på denne måten. Før vi gikk fikk med oss en stor bokpose med hele fem bøker i, det var stor stas.

Før jeg avslutter vil jeg gjerne  få ordne opp i tyverirekken for det er nemlig sånn at det  øverste bildet har jeg stjelt av Tine.

For en fantastisk bokhøst dette er, kos dere med lesingen fremover!

Tine har også skrevet en innlegg fra gårdsdagen, innlegget finner du her.

 

HILSEN BEATHE

9 kommentarer om “Høstmøte med Aschehoug på Clarion Hotel Admiral i Bergen.

 1. Koselig å lese innlegget ditt også Beathe. Trist å høre at du ikke fikk oppleve Bjørg Thorhallsdottir live, men får håpe du får det en annen gang. Jeg tipper du ville ha likt det veldig godt.:)
  (Og takk for link til bokomtalen!) Ser i bokhandlerne nå at det er til salgs mange kalenderprodukter av henne for 2018, mange fine gaveideer der. Til seg selv og andre.

  Ang de seks nominerte, har jeg lest fire av dem (Tiller, Lunde, Teige, Flatland) og holder på med Berge av Kjærstad og har Lasaruseffekten på vent.
  Gleder meg at du skal lese Tiller! Og Teige. Ingen problem å lese Pasienten uten å ha lest noen Kaisa Koren-bøker før. Begynnelser av Tiller er knallbra og best, men de andre er gode de også:)

  God helg Beathe!

  Liker

  1. Takk for det, Anita 🙂 Ja,det var synd at hun ikke var der men jeg håper at muligheten åpner seg en annen gang. Jeg fikk plutselig en del flere bøker å lese etter møte i går så det gjelder å velge med omhu, men Aschehoug har veldig mange bøker jeg kunne tenke meg å lese denne høsten.

   Takk for tips om Thorhallsdottir-produkter, skal være på utkikk.

   Liker

  2. Ja, det var like titler på de to så ikke så lett å skille dem. Græsvik sin bok er på vei til meg og jeg kommer til å laste ned French sin bok når den kommer. Tror den kan være en sterk fortelling og så får jeg se hva jeg rekker å lese.

   Liker

Kommentarer er stengt.