Forfatterne kommer-Gyldendal i Bergen

forfatternekommer2017.jpg

Forlagenes bokturnè fortsetter og i går var det duket for «Forfatterne kommer» med Gyldendal på Ole Bull Scene her i Bergen. Arrangementet ble som alltid  flott geleidet av Mona B Riise som var like entusiastisk som hun pleier å være.

Mone B Riise

Men før hun slapp til var det duket for god mat og drikke som seg hør og bør når en er på høstfest.

Før bokbadene med de ulike forfatterne som hadde møtt opp gikk forlagsmannen gjennom noen av høstens bøker og det var flere interessante titler som dukket opp.

Heksen Camilla Läckberg

Camilla Läckberg kommer ut med en ny bok i Fjellbekk-serien, Heksen heter den. Jeg har alle bøkene hennes, det mangler bare å få lest dem.

Kaja Schjerven Mollerins bok Vigdis, del for del er en bok jeg så absolutt kunne tenke meg å lese. Det samme med sakprosaboken silkeveiene– med undertittelen en ny verdenshistorie av Peter Frankopan, denne lå i posen vi fikk med oss hjem.

Gullracet

Gullracet av Lars Backe Madsen er en bok som blir et «must» for meg nå i høst, jeg er vel (litt over)middels interessert i langrenn og flere hendelser det siste året har vel gjort sitt at det er all grunn til å sette fokus på hva som egentlig foregår bak i kulissene.  Denne boken begynner i Calgary-OL i 1988 – et mesterskap som både ble et traume og startskuddet for en ny tid. I etterkant av fiaskoen ble nemlig slagplanen lagt, en plan som siden skapte nasjonale ikoner og førte til gullbonanza i mesterskap etter mesterskap: Norge skulle være best i langrenn – for enhver pris.

Dette er en bok jeg virkelig gleder meg til å ta fatt på.

Jeg ble også veldig nysgjerrig på kokeboken Den grønne maten av Aicha Bouhlou.

katarinakoden
Jørn Lier Horst er ute med en ny bok i serien om William Wisting, Katharina-koden. Forfatteren selv kunne ikke være til stede men han hadde spilt inn en liten video til oss. I nettet vi fikk med oss hjem lå et signert eksemplar. Jeg leser lite krim til tross for at jeg stort sett liker det de gangene det blir lest. Lier Horst har jeg noen bøker av men ikke alle i  serien, men denne fikk jeg lyst til å lese ganske så kjapt.

Etter en forholdsvis rask gjennomgang av utvalgte titler fra katalogen var det duket for bokbadene og først ut var Heidi Linde for å snakke om sin nye bok Talte dager.

Mona & Heidi

Boken handler om en mor som sier noen ord til datteren sin som hun ikke skulle sagt, og disse ordene blir de siste hun noen gang får  sagt til henne. Boken hang faktisk på døren min i morges, må si jeg digger det konseptet til postnord altså- bok på døren.

ørjan

Ørjan N Karlsson har skrevet bøker for voksne og ungdom, men er nå ute med en ny Fantasy-serie for barn, Nattspeilet. Dette er den første av i alt fire bøker som skal komme i den serien og som går for seg i det fiktive landet Bifrost.

Cecilie Enger

Cecilie Enger var neste forfatter ut og hun snakket om sin nye bok Pust for meg, en bok jeg er veldig spent på og snilleste Tine hadde faktisk et eksemplar med til meg. Når forfatteren gjorde research til denne boken besøkte hun blant annet brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus, Ullevål og et sykehus i Trondheim. Fra før har jeg lest Mors gaver, en bok jeg likte veldig godt.

mona og Levi

Levi Henriksen har jeg tilgode å lese noe av, jeg har sett filmen Hjem til jul som er basert på novellesamlingen hans Bare mjuke pakker under treet og det er det eneste. Han leste fra den siste boken sin Her hos de levende, som er en beretning om faren hans og andre i familien. Han var skikkelig morsomt for etter spørsmål fra Mona B Riise om hvordan boken hadde blitt mottatt i familien kunne han fortelle at sist han var innom forlaget møtte han på den ene søsteren som stod der og skulle levere et manus som het Min bror Levi. Dette var bare tull selvfølgelig og mange i salen brøt ut i latter for vi skjønte alle hva han siktet til…

Han sang også den sangen som det finnes tekst til i den nyeste boken.

sara

Deretter var det duket for Sara Døscher som var der for å snakke om sin nye bok, Vin til folket. Og her ble det et lite lynkurs i vinsmaking som Tine og Svein ble med på.

 

VIN COLLAGE

De to mest kjente hvitvins druesortene er som vi kan se av plakatene over her,Chardonnay og  Sauvignon Blanc. Det å smake på to typer vin gjør det lettere å skille dem fra hverandre, og ja, den ene kan faktisk luke som kattepiss. Og de som først nevnte dette var så heldig å vinne boken.
Til daglig jobber Sara Døscher på Hotline, og da snakker vi på Vinmonopolets hovedkontor. Hvor kul jobb er ikke det liksom?

 

herbjørg wassmo

Sist men slett ikke minst så var Herbjør Wassmo på plass og hun fortalte litt om Dina-bøkene og ikke minst den aller siste, Den som ser. Selv om jeg og Tine nettopp har vært på en samtale med henne på litteraturhuset så følte jeg ikke at jeg hadde hørt alt før. Jeg fikk ikke skrevet om det arrangementet dessverre men Tine har skrevet et fint innlegg om det her. Jeg har kun lest èn bok av Wassmo og det var Disse Øyeblikk, en bok jeg likte såpass godt at jeg nominerte den til bokbloggerprisen.

forfatterne og mona
Forfatterne (minus Ørjan N Karlsson som ingen vet hvor ble av….kanskje det er han Wassmo speider etter…?) og Mona B Riise måtte natulig nok få en applaus før det ble tatt en selfie og deretter var kvelden over for denne gang.

 

Før vi gikk hjem fikk vi med oss et nett med noen godbiter oppi, bilde har jeg ærlig og helt rederlig stjelt fra Tine.

nett ok

 

Tine har skrevet om kvelden her.
Anita har skrevet om arrangementet som var i Trondheim.

 

HILSEN BEATHE

9 kommentarer om “Forfatterne kommer-Gyldendal i Bergen

 1. Ahh. kjekt! Gleder meg til ikveld, da tropper Gyldendal opp i Stavanger. Vigdis-boka skal jeg definitivt lese. Og Wassmo. Altfor mye kjekt denne høsten 🙂

  Liker

  1. Ja, det var veldig kjekt så du gjør rett i å glede deg! Det er ikke lett å velge hva man skal prioritere fremover, helst skulle man lest alt, men det går jo ikke. Har bare lest èn bok av Wassmo men skal snart ta fatt på Dina-bøkene. Kos deg i kveld 🙂

   Liker

 2. Artig å lese/ser din opplevelse av høstmøtet også, Beathe:)
  Og takk for link:)

  (Pstt. Det finnes mange flere enn to hvitvindruer.;) Chardonnay og Sauvignon Blanc er to av de mest kjente)

  Liker

 3. Flott reportasje og bilder, Beathe – ser dere hadde en kjekk kveld i Bergen også. Jeg har ikke fått lagt inn min omtale enda…….

  Liker

 4. Digger din rederlige stjeling av bilder 🙂 men du fikk da noen flotte blinkskudd også, spesielt det bildene av de to elegante damene Sara Døscher og Herbjørg Wassmo var flotte. Takk for koselig kveld Beathe!

  Liker

Kommentarer er stengt.