Noen må være i’en under prikken også av Kaia Huuse

Kaia Huuse er kanskje for de aller fleste mest kjent som låtskriver og sangartist, men allerede i fjor debuterte hun som forfatter da kom hun ut med diktsamlingen, En liten bok om kjærlighet.  Den har jeg ikke lest ennå men etter denne fine boken så er den ført opp på ønske-lese-listen.

NOEN MÅ VÆRE IEN UNDER PRIKKEN OGSÅNoen må være i’en under prikken også er tittelen på denne lille boken som inneholder 26 ulike visdomsord. Et av visdomsordene har jeg hørt før mens andre har kommet i en noe nyere versjon mens andre igjen var helt nye for meg.

Noen av dem var tankevekkende mens andre nikket jeg gjenkjennende til.

Jeg har ingen planer om å tolke alle visdomsordene men jeg fikk lyst til å ta for meg èn: Et av visdomsordene er selve tittelen på boken og man har hørt om det lille ekstra ikke sant- eller prikken over i’en som man sier. Jeg tolker det  dithen at å være i’en under prikken er det samme som å være den støttende part, at man ikke kan skinne helt alene fordi man trenger støtte av de rundt seg for å klare det. Her kan man kanskje også legge til at man er villig til å støtte selv om det måtte bety at man selv står i skyggen, og at det er helt greit.

 

For hvert av disse sitatene eller visdomsordene om du vil så følger det med noen veldig fine illustrasjoner laget av Katie Alfheim,de var en ren fryd å se på.

Bilde 1 kaia huuse bok.JPG

Det er så sant som det er sagt- dette blir nesten som den med gresset. Gresset er ikke grønnere på andre siden, det er grønt der du vanner det, ikke sant?

 

Bilde 2 kaia huuse bok.JPG

Noen broer skal du gå, noen kan du rive.

Sanne ord dette. Av og til trenger man å rydde litt opp i ulike relasjoner man måtte ha til folk rundt seg, og noen vennskap er det kanskje ikke så farlig om man kutter ut.

 

bilde 3 kaia huuse bok.JPG

Ærlighet varer ikke alltid lengst, men er for noen eneste alternativ.

 

Om det er noen som trenger tips til julegave eller en vertinnegave, look no further. Dette må jo være en perfekt gavebok enten til det er til jul, et jubileum eller hva det måtte være. Mange sanne visdomsord og ikke minst så utgjorde de fine illustrasjonene virkelig…ehm… prikken over i’en!
Anbefales!

 

 

 


Forlag:Prego Mobile
Tittel:Noen må være i’en under prikken også
Forfatter:Kaia Huuse
Illustratør: Katie Alfheim
Format:Innbundet
Sideantall:54
Utgitt: 2017
Kilde: Leseeks

 

 

Forfatter

kaiahuuse

Kaia Huuse er født i 1974 og er en norsk sangartist og låtskriver.  I 2018 har hun vært artist i 20 år og i den forbindelse kommer hun ut med ny skive. Hun debuterte som forfatter i 2016 med diktsamlingen En liten bok om kjærlighet.

 

 

HILSEN BEATHE

5 kommentarer om “Noen må være i’en under prikken også av Kaia Huuse

  1. For en fin bok Kaia Huse har skrevet. Denne typen illustrasjoner er så flotte, og sier ofte mer enn tusen ord. Takk for tips, boken hadde jeg ikke sett før 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.