Oppsummering #7: Juli 2017

Juli 2017 er snart historie og bokmessig er den langt bedre enn det juni var. Til tross for dager med sol og varme så har jeg enda ikke fått den skikkelige sommerfølelsen. Og nå er høsten like om hjørnet.

Ved siden av litt lesing så har jeg brukt tid på Youtube og fulgt med på Skam-reactions fra utenlandske seere og det har vært utrolig kjekt.

 

 

BØKER LEST

 1. Miniatyrlesingar av Gunnhild Øyehaug – Essays – Norsk 2017 – Kjøpt
 2. Så vakker du er av Brynjulf Jung Tjønn – ungdomsbok – Norsk 2013 – Storytel
 3. House of names av Colm Tòibìn- roman- engelsk- Storytel / Kjøpt
 4. Et sted på grensen av Emilie Edland – erotisk roman – Norsk 2017 – Leseeks
 5. Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead – roman – oversatt MB2017 – Leseeks
 6. Den lille prinsen av Antoine de saint-Exupèry  – Barnebok / 1001bok- oversatt – Storytel
 7. Another Brooklyn av Jacqueline Woodson   – ungdomsroman – engelsk – Kjøpt
 8. Tørke av Jane Harper – krim – oversatt – Leseeks
 9. Ut i vannet av Paula Hawkins – krim – oversatt – Leseeks
 10. En moderne familie av Helga Flatland- roman – Norsk 2017 – Leseeks

 

I juli forsøkte jeg meg på lydbøker igjen og bestilte abonnement på Storytel, men dette er et format jeg ikke blir så fortrolig med så jeg har bestemt meg for å legge inn håndkle en gang for alle. Det gikk forsåvidt greit med House of names for der hadde jeg boken å støtte meg til innimellom. Ellers gikk det greit å lytte til norske bøker og jeg kom meg gjennom et par bøker. Jeg har i tillegg til nevnte bøker også lyttet til Orestien av Aiskylos, som er den trilogien House of names er en gjenfortelling av men velger å ikke føre dem opp siden jeg kunne tenke meg å lese de på papir før jeg skriver om de.

 

Tørre fakta:
4  romaner
2 Ungdomsbøker
1 Essay
2 Krim
1 Barnebok

3  Norske 2017
1 MB2017
1 1001-bok

3 Kjøpte
3 Storytel
5 Leseeks

 

 

BØKER KJØPT

 Langlisten til årets manbookerpris er lagt ut og det betyr at det måtte shoppes litt engelske bøker denne måneden. Fire av disse er med andre ord manbookerbøker.

 1. Dam av Claire- Louise Bennett
 2. House of names av Colm Tòibìn
 3. Elmet av Fiona Mozley
 4. History of wolves av Emily Fridlund
 5. Autumn av Ali Smith
 6. Exit West av Moshin Hamid

 

 

FRA BOK TIL FILM/ TVSERIER- FILMER

 

Har sett dokumentaren «Barneraneren», ikke om han fra boken «Barneranerne» av  Anne Britt C S Harsem som jeg skrev om i dette innlegget  men  det er samme sak – 19 ungdommer som i løpet av våren 2013 ranet og utøvde vold mot andre barn og ungdommer i Oslo-området. Så mange som 13 av de 19 var selv under 18 år når dette skjedde.

 

«Halvbroren»  av Lars Saabye Christensen ble filmatisert i  2013.  Jeg har ikke lest boken ennå, men jeg ble så nysgjerrig på serien når jeg fikk vite at Henrik Holm ( Even fra Skam) medvirket i denne ( som den unge Peder) at jeg bare måtte sjekke det ut. Likte serien veldig godt. Den ligger ute på nrk-tv.

 

 

 

 

SER FREMOVER MOT AUGUST

 

Jeg er såvidt i gang med Manbooker langlisten 2017 og skal avgårde på biblioteket i morgen for å hente 2 bøker og står på venteliste for 2 andre som jeg håper er klar innen morgendagen. Jeg har laget meg en plan og skal klare å komme meg gjennom hele langlisten før 13.september, kanskje med unntak av Paul Auster sin som jeg vurderer å droppe siden den er på nesten 900 sider.

August går nok for det meste med til booker-bøker men jeg kommer sikkert til å lese litt annet innimellom også.

Det skal også stemmes til Bokbloggerprisen den kommende måneden.

Det er også noen arrangement jeg kunne tenke meg å gå på i august, både programslipp på Litterturhuset og ikke minst Samlagets høstlansering. Bokhøsten i like om hjørnet.

 

 

HA EN FIN LESEMÅNED I AUGUST!

 

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “Oppsummering #7: Juli 2017

 1. Huff ja, nå er sommeren over 😦 Du fikk no en fin lesemåned i juli må jeg si, selv om jeg bare har lest tre av dine bøker. Du har tittet innom mange sjangere, noe jeg med gru ser at jeg ikke har denne måneden. Gleder meg til å gå på et og annet boktreff med deg til høsten 🙂

  Liker

  1. Er det så nøye hvilken sjanger man leser i , sånn egentlig? Det viktigste er at man leser tenker jeg 🙂 Ja, vi må på boktreff utover høsten. Ser frem til det 🙂

   Liker

 2. Det er ikkje så ofte me leser dei same bøkene, men av dine bøker har eg lest fem stk. Liker veldig godt at du er med og leser Booker-bøker 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.