The Man Booker Prize 2017: Dette er langlisten

the manbooker prize 2017

 Her er de 13 bøkene på årets langliste:

 1. 4 3 2 1 by Paul Auster (US) (Faber & Faber)
 2. Days Without End by Sebastian Barry (Ireland) (Faber & Faber)
 3. History of Wolves by Emily Fridlund (US) (Weidenfeld & Nicolson)
 4. Exit West by Mohsin Hamid (Pakistan-UK) (Hamish Hamilton)
 5. Solar Bones by Mike McCormack (Ireland) (Canongate)
 6. Reservoir 13 by Jon McGregor (UK) (4th Estate)
 7. Elmet by Fiona Mozley (UK) (JM Originals)
 8. The Ministry Of Utmost Happiness by Arundhati Roy (India) (Hamish Hamilton)
 9. Lincoln in the Bardo by George Saunders (US) (Bloomsbury)
 10. Home Fire by Kamila Shamsie (UK-Pakistan) (Bloomsbury
 11. Autumn by Ali Smith (UK) (Hamish Hamilton)
 12. Swing Time by Zadie Smith (UK) (Hamish Hamilton)
 13. The Underground Railroad by Colson Whitehead (US) (Fleet)

 

manbooker2017 ok

Jeg har kun lest èn fra listen og det er Colson Whiteheads roman The Underground Railroad, gledelig å se at han kom med.

Jeg hadde gjerne sett at Colm Tòibìn kom inn på listen med  House of names, en gjenfortelling av Orestien som en gammel gresk tragedie men når så ikke skjedde er jeg glad for å se at Kamila Shamsies bok Home Fire som kommer ut i august er en moderne gjenfortelling av en annen gresk tragedie skrevet av Sofokles, nemlig Antigone – datter av kong Ødipus og hans kone Lokaste( som egentlig var hans mor uten at han visste det)  uansett så var Antigone kjent for sin usvikelige kjærlighet og lojalitet ovenfor sin far.
Fortellingen om Antigone inngår i den delen av de greske tragediene som kalles Thebenkretsen, altså tragedier under den mytiske herskerslekten i det antikke kongeriket Theben. Det samme gjør forøvrig Orestien. Forfatter Kamila Shamsie har blant annet også skrevet romanen Brente Skygger som jeg har hatt liggende i flere år uten at den har blitt lest.

Både Sebastian Barry og Ali Smith har jeg lest bøker av tidligere og særlig Smith seiler opp som en favorittforfatter hos meg, Barry og Smith er på listen med henholdsvis Days without end og Autumn.

Det er to debutanter med i år, Emily Fridlund med sin bok History of wolves og Fiona Mozley med Elmet, sistnevnte bok kommer ikke ut før i august.

Sebastian Barry, Ali Smith, Zadie Smith og Arundhati Roy har alle vært nominert til bookerprisen tidligere.

I går laget jeg min egen langliste og det var gledelig  å se at fire av dem faktisk var på den originale langlisten. Det ble selvfølgelig ren gjetting fra min side men litt moro var det likevel.

Ut i fra det jeg kan se så er det kun Colson Whiteheads roman som  er oversatt til norsk foreløpig. Paul Austers roman 4 3 2 1 kommer på norsk i august mens Arundhati Roy sin roman The Ministry Of Utmost Happiness må vi vente med til september.

Lincoln in the Bardo er jeg spent på, jeg har ikke lest noe av denne forfatteren men ser boken får gode skussmål hos Ann Helen. Bøker om amerikanske presidenter har jeg ikke lest for mye av så hvorfor ikke?

Jeg gleder meg til å lese meg gjennom listen, mulig jeg dropper Auster pga sideantallet, nesten 900 sider….. virker ikke særlig fristende å begynne med den med det første…..

Har ikke gått amok ennå, men har kjøpt Exit West og Autumn, førstnevnte har jeg begynt på inne på Storytel men der går abonnementet mitt snart ut og jeg har ikke tenkt å fornye det- jeg har prøvd meg så mange ganger på lydbok nå uten noe særlig hell fordi jeg glemmer rett og slett å høre etter og da er det ingen vits.

Jeg skal kjøpe Home fire og Elmet  når de kommer ut og deretter får jeg se hva det blir – Sebastian Barry sin bok mest sannsynlig.
Mulig jeg burde sjekke hva biblioteket har inne også, kanskje noen av bøkene på listen er å finne der.

Det blir en travel tid fremover med både manbooker og norske bøker anno 2017- bokhøsten er like om hjørnet.

Håper at mange hiver seg med på bookerlesing nå fremover.

Om du er på goodreads så finnes det er norsk Bookerforum hvor bøkene skal diskuteres fremover.

 

 

KORTLISTEN BLIR LAGT UT  13.SEPTEMBER!

 

Andre innlegg om årets langliste:

Elida

 

BookStack mb2017

 

GOD BOOKERLESING!

 

 

HILSEN BEATHE

3 kommentarer om “The Man Booker Prize 2017: Dette er langlisten

 1. Eg har høyrt/lest Zadie Smith, Colson Whitehead og Mohsin Hamid før lista kom ut. Vurderer dog å lese Smith og Hamid på ny, men får sjå om tida strekker til. Paul Auster og George Saunders har eg lånt på biblioteket, Emily Fridlund og Fiona Mozley har eg kjøpt til kindle (gjorde det i natt), Arundhati Roy kjøpte eg forrige veke i papir, og Sebastian Barry og Ali Smith bestilte eg i bokhandelen i dag så dei får eg ein gong neste veke.

  Då gjenstår Jon McGregor, Kamila Shamsie og Mike McCormack. Dei har eg ikkje gjort noko med ennå. Shamsie kjem jo ikkje ut før i august (med mindre dei framskynder utgivelse, det har skjedd før når bøker har blitt nominert). McGregor har biblioteket på Sandnes, men med Blink-festivalen så orker eg ikkje reise til Sandnes før tidlegast neste veke. McCormack har eg ikkje tatt stilling til ennå, men eg lider ikkje akkurat av lite utval. I tillegg skal eg passe unger frå lørdag til søndag så eg er usikker på kor mykje eg faktisk får lest i helga.

  Hvilken begynner du med? Eg leser George Saunders akkurat nå, det går radig framover. Eg må og skrive om Whitehead-boka kom eg på nå…

  Liker

 2. Føler at jeg kommer halsende etter til bookerfesten iår, men har da ihvertfall lest Saunders. Veldig tradisjonell og kjendisorientert liste. Fint fordi mange av bøkene hadde jeg uansett på leselyst. Dumt fordi det var lite spredning i land. Kanskje må det bli slik når store navn gir ut bøker samme år. Gode bøker. Auster blir prioritert sist pga lengden, skal revurdere etter kortlista.

  Som det starter jeg med storytel, det ligger så mange bøker der at det sikker helt til kortlista kommer ut. Flying start både på deg og Elida. Håper dere leser debutantene først slik at vi som, egentlig ikke skulle lese booker iår, har et lys å styre etter..

  Liker

 3. Hm… jaja, du fikk da en fra ønskelisten din 🙂 Jeg gjør som jeg gjorde i fjor, overlater alt arbeidet til deg og dine svorne ManBookerPrisKompanjonger, og leser den som blir vinneren 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.