Mens vi venter på langlisten til årets Manbookerpris- her er «min» langliste!

longlist announcement

I natt klokken 01.01 norsk tid blir altså langlisten til årets manbookerpris offentliggjort og inspirert av Ann Helen og tildels Elida har jeg nå laget min egen «drømmeliste» over bøker jeg håper kommer med.

De fire første er bøker jeg har lest og likt veldig godt og derfor håper jeg at de kommer med, de to neste bøkene på listen har jeg tatt med fordi jeg har lest andre bøker forfatterne har skrevet tidligere  mens resten av listen er bøker jeg har lyst til å lese, både etter tips fra Elida og Ann Helen men også ved å lese litt om bøkene som  alle er å finne på  Godreads eligible liste.

 

 1. House of names av Colm Tòibìn ( Irland)
 2. Tørke av Jane Harper ( Australia)
 3. Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead ( USA)
 4. Another Brooklyn av Jacqueline Woodson (USA)
 5. Autumn av Ali Smith (Skottland)
 6. Days without end av Sebastian Barry (Irland)
 7. The Ministry of utmost happiness av Arundhati Roy (India)
 8. Himself av Jess Kidd ( Irland)
 9. Cove av Cynan Jones ( Wales)
 10. The story of a Brief Marriage av Anuk Arudpragasam ( Sri Lanka)
 11. The twelve lives of Samuel Hawley av Hannah Tinti (USA)
 12. The power av Naomi Alderman (England)
 13. One of the boys av Daniel Magariel ( -)

 

Det blir spennende å se om jeg får noen av «mine» med og blir glad om bare èn er å finne på langlisten. Mine topp tre er: Colm Tòibìn, Colson Whitehead og Ali Smith.

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

7 kommentarer om “Mens vi venter på langlisten til årets Manbookerpris- her er «min» langliste!

 1. Spennende liste, en haug med bøker hvor jeg knapt nok kjenner forfatterne 🙂 Jeg har lyst å lese Tørke, men det sitter langt inne å skaffe meg flere bøker, så jeg får se. Har lest Whitehead sin bok nå, og jeg kvier meg til å skrive om den for jeg likte den ikke noe særlig, da er det vanskelig å sette ord på hvorfor, når «alle» synes så godt om den. Lykke til med nattens begivenhet!

  Liker

  1. Takk for det 🙂 Tørke kan du jo låne av meg, den tror jeg kanskje at du vil like. Hadde på følelsen at du ikke likte den underjordiske jernbanen så godt, men du skal ikke grue deg til omtalen for det, det kan jo være ting der som du syntes ikke fungerte og det er lov det.

   Mange av disse var ukjente for meg også frem til jeg leste om boken.

   Liker

 2. Digger at du er med på denne galskapen! Tóibin, Harper og Roy er hjarteleg velkommen, det same med Woodson. Whitehead er eg usikker på, då eg skumma den meir eller mindre mot slutten. Gler meg til å lese, anmelde og diskutere utover i august!

  Liker

  1. Hehe…..er lett å få med ut på galleien! Men av og til er jeg veldig giret en stund og så plutselig dabber det av. Hadde vært litt kjekt om noen av de vi har lest kommer med, da er det mer sjanse at man kommer gjennom mesteparten av langlisten før kortlisten blir publisert. Skal bli litt flinkere å diskutere fremover, og jeg ser frem til det.

   Liker

 3. Du har fått litt mer variasjon i nasjonaliteter enn meg med India og Australia i tillegg til de vanlige + Sri Lanka som jeg også hadde. Det er mange spennende amerikanere i år, spent på om det blir en overvekt av dem på listen eller om det blir mer balanse. Håper på minst en ire og det hadde vært kult om kanadieren Beauman hadde kommet med også, han er en av mine favoritter (selv om den tredje boken hans ikke var en fulltreffer). Ca to timer igjen.

  Liker

  1. Det blir jo ren gjetting dette, men det var artig å plukke ut bøker fra listen. Jeg har jo plukket med meg tips fra både deg og Elida på veien, bøker jeg har lest litt mer om og som jeg syntes virket interessante. Det ble helt tilfeldig at det kom med flere nasjonaliteter fra min side. Nå er det ikke mange minuttene igjen. Beauman skal jeg sjekke ut, spennende med for meg nye forfattere.

   Liker

Kommentarer er stengt.