Verdens bokdag for 20.gang i Norge

bok og roser

I dag er det verdens bokdag og den er basert på en tradisjon fra Spania hvor man fra gammelt av gav bort en bok og en rose akkurat denne dagen. Datoen er ikke tilfeldig det er nemlig to forfattere som døde på denne dagen,  for 401 år siden , Miguel de Cervantes SaavedraDon Quijote)  og  William Shakespeare. 

I Norge har man feiret denne dagen siden 1997, det er med andre ord 20 år siden den ble feiret for første gang her til lands.

Skal selvsagt feire dagen med å lese og skrive et par omtaler på bøker jeg har lest tidligere i år men ikke har fått fingeren ut til å skrive om ennå.

VBD bøker leses

Svarthuset av Peter May er jeg snart ferdig med, og det er andre krimboken jeg leser denne måneden. Denne begynte jeg på i påsken men har hatt det så travelt den siste tiden at jeg ikke har fått lest noe særlig. Boken er den første i en trilogi og anbefales!

Du bestemmer deg for at dette er et minne av Marianne Tele er en diktsamling som er basert på en av forfatterens forfedre. Denne skal jeg begynne på i løpet av dagen.

Sist men slett ikke minst, Um sakne springe blome av Catherine Blaavinge Bjørnevog som jeg og Eli har «terrorisert» dere med denne måneden. Jeg leser den for femte(!) gang og den er bare SÅÅÅ fin om jeg kan kalle den det siden den er så trist.  Om noen har «fordommer» mot serien SKAM så ikke tro at denne boken har noe med serien å gjøre eller omvendt. Det eneste de to tingene har felles er meg og Eli som jeg forklarte i dette innlegget. Ja, Tine, om du leser dette… SKAM har begynt igjen og du MÅ se på web i «realtime».

 

HAR DU LYST TIL Å VINNE BØKER? 

Bokpakke bestående av tidligere nominerte bøker til BBP, se innlegget til Eli.

Forfatter og bokblogger Geir Tangen har også en giveway hvor du kan vinne en pakke med krimbøker i tillegg til hans og Agnes Matres nyeste bøker, der kårer de en vinner i kveld blant de som forhåndsbestiller de nyeste bøkene deres som kommer i mai.(P.s. Jeg tjener ingenting på å opplyse om dette, kun ment som info til mine lesere)

Se infofilm under:

https://www.facebook.com/geir.tangen1?fref=ts

Slik feirer andre bloggere dagen:

Tine

Cicilie

 

SKAL DU FEIRE DAGEN?

 

HILSEN BEATHE

6 kommentarer om “Verdens bokdag for 20.gang i Norge

 1. Hei og gratulerer med dagen 🙂 Kjekt at du også feirer, men vi «feirer» jo bokdag nesten hver dag, hvorfor ikke? Jeg har avsluttet en bok, og nettopp lest hele skuespillet jeg skulle lese i dag, så da får jeg sannelig begynt på Holberg også, det er godt med lange late søndager. Skal si du og Eli har gasset på med både Um sakne og Skam denne måneden, det har vært gøy å følge med på, selv om jeg stikker nesen i sky og overser førstnevnte. (Kanskje noen kunne være så snill å oversette den til forståelig norsk?) Også er det Skam da, når er «realtime»?

  Liker

  1. Gratulerer med dagen til deg også! 🙂 Jo, vi feirer jo hver dag nesten vi, men alltid kjekt med en «unnskyldning» for å lese 😛 Hehe,,,, vi har vel nærmest torturert våre medbloggere og følgere på insta denne måneden. Men vi kan ikke snu nå!

   Liker

 2. Eg høyrte ferdig «Jane Eyre» i går kveld, og såg filmatiseringa frå 2006, og eg blir aldri lei av den skjønne dama! I dag har eg begynt på shortlist-boka «Judas» samt brukt Goodreads til å finne ut av kva som kan bli nominert til Booker i juli. Har funnet mange bøker både til Storytel og på biblioteket, så det lover bra. Begynner nok med dei eg har funnet som lydbok først 🙂

  Liker

  1. Åh, «Jane Eyre» må jeg bare så å få lest snart altså! 🙂 Skal snart begynne på Bookerbøkene jeg også og har tenkt å lese «Judas» først. Jeg skal følge med på bloggen din når det gjelder mulige bookerbøker til sommeren, blir spennende! 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.