Bokbloggerprisen 2016 – Dette er kortlisten.

For 2 uker siden ble årets langliste lagt frem og nå var det endelig klart for kortlisten.

 

kortlisten-arets-roman

 • Vigdis Hjorth: Arv og miljø (Cappelen Damm)
 • Nicolai Houm: Jane Ashlands gradvise forsvinning (Tiden)
 • Tore Renberg: Du er så lys (Oktober)

Det er kjekt å se at to av «mine» romaner kom med videre, og Vigdis Hjorths «Arv og miljø» skal jeg få lest i februar under samlesingen.

 

kortlisten-apen-klasse

 • Åsne Seierstad: To søstre (Kagge)
 • Catherine Blaavinge Bjørnevog: Um sakne springe blome (Samlaget)
 • Torgrim Sørnes: Bøddel (Vigmostad & Bjørke)

 

Jeg er veldig glad for at «Um saknespringe blome» kom med videre,det er min klare favoritt. Jeg har ikke lest «To søstre» men den ligger på vent og skal leses under samlesingen utover våren og sommeren. Noe usikker på om jeg skal lese «Bøddelen» faktisk.

 

JOKEREN

 Kortlisten er ikke helt komplett før vi har fått jokeren på plass, og en av disse kan bli årets joker og dermed komme med videre på lik linje med de andre bøkene på kortlisten.

 • Leiligheten Nora Szentiványi (Oktober)
 • Hviskeren Karin Fossum (Cappelen Damm)
 • Hennes løgnaktige ytre Selma Lønning Aarø (Cappelen Damm)
 • 60 damer du skulle ha møtt Jenny Jordahl og Marta Breen (tegneserie – Forlaget Manifest)
 • Blodskraft Lise Grimnes (ungdomsroman – Aschehoug)
 • Lars er LOL Iben Akerlie – (ungdomsroman – Aschehoug)

Jeg har lest tre av dem som  er blant årets Joker og kommer til å stemme frem i hvert fall to av dem, jeg skal også få lest èn av de andre på listen, så det ser mørkt ut for både Fossum og de 60 damene for min del i denne omgang, det er ikke fordi jeg ikke tror de er gode, men siden bøkene ikke er i hus så rekker jeg ikke å få lest den på en uke. Jokeren blir offentliggjort om èn uke.

 

 

HILSEN BEATHE

12 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2016 – Dette er kortlisten.

 1. De 60 damene går det veldig raskt å lese altså, hint hint 😉 Så flott at du fikk med to av de du har vært med å stemt fram, Beathe. Sånt er gøy. Jeg er snart ferdig med både Houms roman og Blaavinges dikt. Bøddel har jeg såvidt smuglest i, og den virker veldig interessant. For et yrke! ellikkens omtale av boken har også overbevist meg om at den er verdt tiden det tar å lese Bøddel.

  Ha en riktig fin uke, Beathe 🙂

  Liker

  1. Det er ikke det at jeg ikke tror de bøkene er gode, men det er mer det at bøkene ikke er i hus og da rekker jeg ikke å lese dem på 1 uke. Men «leiligheten» skal jeg få lest i løpet av denne uken. Og når man snakker om handling lagt til Nord-Norge, Pia Edvardsens bok, datteren til Tove Nilsen har også lagt sin debutbok til nettopp nord-Norge, så det er virkelig i vinden for tiden! Det er forøvrig en 2017 bok, «Vi var aldri brødre».

   Når det gjelder Bøddelen så aner jeg ikke hva den handler om, men forespeiler meg at det er en del av en serie, eller er jeg helt på jordet? Skal uansett få sjekket ut hva den faktisk handler om før jeg avskriver den, og takk for link til Ellikkens omtale, skal gå inn å titte på den! 🙂

   Ha en fin uke du også, Mari 🙂

   Liker

   1. «Vi var aldri brødre» har jeg faktisk lagt inn på ønskelista på Goodreads, fordi den hørtes så interessant ut! Så den ser jeg fram til å ta fatt på senere i år en gang. Jeg tror ikke Bøddel er en del av en serie, i så fall er det første bok, kanskje du tenker på de tre bøkene han har skrevet om norske henrettelsesaker? Til sammen tar de tre bøkene for seg ulike saker fordelt inn i forskjellige tidsepoker i vår historie.

    Likt av 1 person

 2. Mari:- Aha, takk for oppklaringen! 🙂 Jeg har blandet denne boken med de andre du nevner der og siden jeg liker helst å lese bøker kronologisk hadde det blitt mye å lese seg opp på denne uken om den boken på kortlisten var bok nr 3 i serien liksom.
  Da har jeg tigget om boken og kommer til å lese den også under samlesingen. Ser også at den står på ønskelisten min inne på bokelskere.no så sånn kan det gå innimellom, mange bøker å passe på så det er godt når vi kan hjelpe hverandre litt å få klarhet.

  Liker

 3. Hm… det var litt av en kortliste. Kan ikke si annet enn at jeg er ferdig lest, og at jeg ikke skal lese en av bøkene, selv om det er din favorittbok. Lånte den med meg hjem, og har lest hist og her, høyt og inni meg, men jeg skjønner ikke hva som står der. Vel, vel… kan ikke vinne hver gang. Bøddel kan du låne av meg hvis du vil ha den på lur en stund å se om du lar deg friste, den likte jeg godt.

  Liker

  1. Ikke lese Um sakne? WHAT????? Men har du hørt forfatteren lese fra boken sin? Det ligger link til høytlesing både i min og Elis omtale av boken. Det er en meget sterk diktsamling som er vel verd å få med seg altså. Har du lest de 60 damene også eller?

   Bøddel har jeg tigget om og får tilsendt, ellers takk for tilbudet 🙂

   Liker

 4. Jeg er veldig fornøyd med kortlista (siden novellene ikke kom til langlista en gang;) ). Stemte på alle romanene samt Selma Aarø sin. HViskeren har jeg også lest og likt, og To søstre så klart. Den var min vinner i Åpen klasse.
  Bøddel har jeg lånt på biblioteket i dag, den handler om en bøddel i Trondheim , Mathias Fliegrensring 1685-1729, som tok livet av sitt eget barn, og om alle de folkene han henrettet i sitt embed. BokBloggBerit har også blogget om den , husker jeg ikke feil..
  De 60 Damene har heg reservert på bib, fjernlån, håper den kommer om et par dager. Blodskraft leser jeg nå. Noe mer tipper jeg ikke rekker. (Bøddel kan leses senere da)

  Likt av 1 person

  1. Ja, dumt at ingen av novellesamlingene kom med denne gangen , jeg nominerte tre stykker men etter tre diktsamlinger som jeg hadde øverst på min nominasjon. Skal lese Vigdis og har styrt unna «bråket» omkring den og dette med virkelighetslitteratur så den blir nok lest uten forstyrrelser av den sort. Jeg leser den som en roman, ferdig med det liksom.

   To søstre skal jeg lese når det er samlesing, sammen med Bøddel som jeg er overbevist at jeg må få med meg likevel. De 60 damene var alle utlånt på biblioteket og blir ikke ledig før etter den 30 jan, noe usikker på om jeg skal gidde å kjøpe den- jeg får se.

   Jeg har lånt leiligheten på ebokbib og skal få lest den i løpet av uken, da rekker jeg ikke flere tror jeg siden det er flere bøker jeg ikke har i hus så blir det vanskelig.

   Du skal få med deg Um sakne springe blome, ikke sant?

   Mulig jeg begynner på Arv og miljø denne måneden siden jeg har den liggende, må bare få lest ferdig de jeg holder på med først.

   Liker

 5. Bra du greier å distansere deg fra høstens debatter om virkelighetsbøker og Arv og miljø som sådan. 60 damer var utlånt i Trondheim også og ikke ledig før uti februar, men jeg det var ledig i nabokommune så jeg reserverte et fjernlån. Håper de sender kjapt..
  Jeg må nok lese Um sakne springe under samlesingen, kanskje den overrasker postitivt;) Jeg følte ikke at den var noe for meg ut fra det jeg har lest fra/om boka tidligere..

  Liker

  1. Har fått med meg fint lite av den diskusjonen med henne og om hvorvidt det er «hennes» historie eller ikke, men har jo fått med meg noe av debatten som var i høst så det blir jo spennende å se om jeg har fått med meg nok til å bli «farget» av det når jeg leser.
   Jeg tror kanskje at du vil like Um sakne jeg….

   Liker

Kommentarer er stengt.