LUKE 2: Da bestemor kom for sent av Kristian Bjørnstad

luke-2

VESLE ROLF KOM FARENDE INN PÅ KJØKKENET i slik fart at mor,som holdt på å bake brød, nesten mistet deigen i gulvet.
«Men Rolf,da,du skremmer oss rent, så fort som du løper,»sa mor og var nesten litt streng.
«Brev fra bestemor!» ropte Rolf og viftet med brevet. «Å, jeg er så glad!» Og dermed stupte han kråke på kjøkkengulvet.
Mor måtte smile.»Ja, da er det ikke rart du er glad – du skjønner jo hva hun skriver om når det kommer brev fra henne på denne tiden av året. Bare jeg får brødene i ovnen, skal vi sette oss ned i ro og mak og lese bestemors brev.» Og en liten stund senere satt mor i sofaen med Rolf på fanget og Lilly og Marta på hver side.
Rolf var bare syv, mens Lilly var nesten ni og Marta hele tolv år. De satt som tente lys. med øyne festet på moren og slukte hvert ord hun leste høyt:»Jeg kommer som vanlig med 19-toget lille julaften.Og vet dere- jeg har en følelse av at denne julen kommer til å bli spesielt fin,»avsluttet bestemor brevet.

 

Fra Da bestemor kom for sent av Kristian Bjørnstad ( 1926)

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE