LUKE 1: Desember og tid for julekalender her på bloggen.

luke-1

VESLE HANS VAR INGEN SLEM GUTT. I grunnen var han så snill og bra som han kunne være, særlig når en tenker på hvordan han hadde det. Moren var tjenstejente langt unna på en annen kant av den store byen, og det var ikke ofte han så henne. Faren hadde han aldri sett. Han visste ikke engang om han levde eller var død.
Men bestemoren kjente han nesten for godt. Det var henne han bodde hos. Han kjente alle lunene hennes, han kjente det grove, sinte målet hennes, og han fikk rett som det var kjenne de harde hendene hennes. For hun var av det grinete slaget – den type menneske som ved å gnåle og klage og skjene gjør livet surt for andre og tungt og gledesløst for seg selv.
Bestemoren hadde alltid noe å klage på:Regnet det,klaget hun fordi det var grått og vått. var det varmt, pustet og peste hun og gnålte for det. Og var det kaldt, var det verre enn verst, for da gikk det med så fortærende mye ved og kull.

Fra Vesle Hans av Arne Halgjem ( 1917)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Endelig desember og tid for julekalender her på bloggen! Hver dag i desember har jeg lyst til å dele en liten smakebit med dere fra tre ulike julebøker jeg har fått  tak i. Disse vil enten komme som et eget lite innlegg eller som en del av en bokomtale for eksempel.

godgammeldagsjulforside
God,gammeldags jul hvor Anne B.Bull-Gundersen er redaktør inneholder 18 gamle julefortellinger og hvor 2 av dem er hentet fra virkeligheten, disse skal jeg naturligvis gi dere en smakebit fra i løpet av desember.

Nå har jeg ikke lest hele boken ennå, kun lest deler av den når jeg har skrevet smakebitene.

Boken inneholder mange fine nostalgiske tegninger hentet fra antikke julekort- helt nydelige!

 

julensvakrestedikt_forsideJulens vakreste dikt og sanger er neste bok jeg har hentet smakebiter fra, Anne B. Bull-Gundersen er redaktør på denne også. Her finner man kjente og kjære julesanger, samt noen jeg ikke hadde hørt om før. Også denne er nydelig illustrert med vakre nostalgiske tegninger – og det var i denne jeg fant bilde av julekalender-headeren som jeg selvfølgelig har fått lov å bruke. Fra denne har jeg plukket ut et par dikt som det blir gitt smakebit fra.

Dette er virkelig noen nydelige julebøker og ikke minst så må disse være den perfekte julegave!

Disse bøkene har jeg motatt som leseeksemplar fra forlaget Font.

 

juleroser
Juleroser 2016 hvor Herborg Kråkevik er redaktør er et fint litterært julehefte med bidrag fra både forfattere og kunstnere.

Blant bidragsytere kan nevnes H.M. Dronning Sonja, Anne B Ragde, Kim Leine for å nevne noen. Her finnes også en barnefortelling skrevet av Gro Dahle som jeg også skal gi dere smakebit fra i løpet av desember.

Heftet inneholder også tre løse kunstutrykk av blant annet H.M. Dronning Sonja, Theodor Kittelsen og Håkon Gullvåg.

Dette er mitt første møte med Juleroser og jeg gleder meg til å fordype meg i dette heftet nå i desember.

Jeg kan ikke snakke om dette heftet uten å si noe om den nydelige utførelsen det  har med et nydelig bilde på fremsiden av coveret.

 

Heftet er et leseeksemplar fra Samlaget.

 

 

BOKVRIMMEL SKAL OGSÅ HA JULEKALENDER PÅ BLOGGEN SIN OG ASTRID TERESE HAR GAVEDRYSS PÅ BLOGGEN SIN I DESEMBER,SÅ STIKK GJERNE INNOM HOS DEM OGSÅ.

 

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

4 kommentarer om “LUKE 1: Desember og tid for julekalender her på bloggen.

  1. Hei Beathe! Så kjekt at du har tatt deg til til å lage adventskalender på bloggen. Jeg merker at jeg nesten ikke er i Blogglandia for tiden, så det spørs om det blir så mye tid til å spore opp kalendere, men din skal jeg følge med på 🙂

    Liker

    1. Beklager seint svar! Her går det ikke akkurat unna for tiden. Er fint lite i Blogglandia for tiden jeg også, legger bare ut innlegg og det blir med det liksom. Koselig at du vil følge kalenderen! 🙂

      Liker

Kommentarer er stengt.